Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ДЕСЕРТ КОЈИ ВАС ПОСМАТРА С ТАЊИРА "Свекрвине очи" слаткиш који ће вас очарати укусом и изгледом

19.12.2024. 17:26 17:51
Пише:
 свекрва
Фото: youtube prinstcrin/ gluten free food Sanela

Овај традиционални десерт с занимљивим именом није само укусан, већ носи и дозу забаве и симболике која га чини неизоставним на славама, празничним трпезама и породичним окупљањима.

Свекрвине Очи: Десерт Који Посматра с Тањира – и Осваја Укусе!

 Да ли сте се икада запитали зашто се зове баш тако? Можда зато што, попут сваке свекрве, има скривену средину – пуну слатких изненађења!

Ако тражите рецепт који ће одушевити ваше госте „Свекрвине очи“ су прави избор. Припрема је једноставна, а укус незабораван.

 
Састојци:
 

500 г млевеног кекса

150 г шећера у праху

100 г маргарина или маслаца

1 дл млека

100 г чоколаде за кување

150 г сувих шљива

150 г кокоса

Припрема:

У посуду ставите млевени кекс, шећер у праху, омекшали маргарин и млеко. Мешајте док не добијете компактну масу која се лако обликује. Истопите чоколаду на пари и оставите да се прохлади. Суве шљиве, ако су превише суве, потопите у млаку воду на десетак минута да омекшају. Узмите комадић масе, растањите га на длану, ставите суву шљиву у средину и обликујте куглицу тако да шљива остане унутра. Куглицу уваљајте у кокос како бисте добили препознатљиву белу корицу. Готове куглице поређајте на тацну и ставите у фрижидер да се стегну, најмање сат времена пре сервирања. Ове слатке куглице савршено се слажу уз поподневну кафу или као лаган дезерт после обилног ручка. Њихова привлачна спољашњост и слатка тајна унутар сваког залогаја сигурно ће импресионирати ваше госте.
 

„Свекрвине очи“ нису само десерт – оне су и прича. Једноставна припрема и богат укус чине их идеалним за сваку прилику. А ако се неко запита зашто се зову баш тако, па... то можете препустити својој машти или искористити прилику да забавите присутне духовитом анегдотом.

Извор:
Dnevnik.rs
Пише:
Пошаљите коментар