ДЕСЕРТ КОЈИ ВАС ПОСМАТРА С ТАЊИРА "Свекрвине очи" слаткиш који ће вас очарати укусом и изгледом
Овај традиционални десерт с занимљивим именом није само укусан, већ носи и дозу забаве и симболике која га чини неизоставним на славама, празничним трпезама и породичним окупљањима.
Свекрвине Очи: Десерт Који Посматра с Тањира – и Осваја Укусе!
Да ли сте се икада запитали зашто се зове баш тако? Можда зато што, попут сваке свекрве, има скривену средину – пуну слатких изненађења!
Ако тражите рецепт који ће одушевити ваше госте „Свекрвине очи“ су прави избор. Припрема је једноставна, а укус незабораван.
Састојци:
500 г млевеног кекса
150 г шећера у праху
100 г маргарина или маслаца
1 дл млека
100 г чоколаде за кување
150 г сувих шљива
150 г кокоса
Припрема:
У посуду ставите млевени кекс, шећер у праху, омекшали маргарин и млеко. Мешајте док не добијете компактну масу која се лако обликује. Истопите чоколаду на пари и оставите да се прохлади. Суве шљиве, ако су превише суве, потопите у млаку воду на десетак минута да омекшају. Узмите комадић масе, растањите га на длану, ставите суву шљиву у средину и обликујте куглицу тако да шљива остане унутра. Куглицу уваљајте у кокос како бисте добили препознатљиву белу корицу. Готове куглице поређајте на тацну и ставите у фрижидер да се стегну, најмање сат времена пре сервирања. Ове слатке куглице савршено се слажу уз поподневну кафу или као лаган дезерт после обилног ручка. Њихова привлачна спољашњост и слатка тајна унутар сваког залогаја сигурно ће импресионирати ваше госте.
„Свекрвине очи“ нису само десерт – оне су и прича. Једноставна припрема и богат укус чине их идеалним за сваку прилику. А ако се неко запита зашто се зову баш тако, па... то можете препустити својој машти или искористити прилику да забавите присутне духовитом анегдотом.