DESERT KOJI VAS POSMATRA S TANJIRA "Svekrvine oči" slatkiš koji će vas očarati ukusom i izgledom
Ovaj tradicionalni desert s zanimljivim imenom nije samo ukusan, već nosi i dozu zabave i simbolike koja ga čini neizostavnim na slavama, prazničnim trpezama i porodičnim okupljanjima.
Svekrvine Oči: Desert Koji Posmatra s Tanjira – i Osvaja Ukuse!
Da li ste se ikada zapitali zašto se zove baš tako? Možda zato što, poput svake svekrve, ima skrivenu sredinu – punu slatkih iznenađenja!
Ako tražite recept koji će oduševiti vaše goste „Svekrvine oči“ su pravi izbor. Priprema je jednostavna, a ukus nezaboravan.
Sastojci:
500 g mlevenog keksa
150 g šećera u prahu
100 g margarina ili maslaca
1 dl mleka
100 g čokolade za kuvanje
150 g suvih šljiva
150 g kokosa
Priprema:
U posudu stavite mleveni keks, šećer u prahu, omekšali margarin i mleko. Mešajte dok ne dobijete kompaktnu masu koja se lako oblikuje. Istopite čokoladu na pari i ostavite da se prohladi. Suve šljive, ako su previše suve, potopite u mlaku vodu na desetak minuta da omekšaju. Uzmite komadić mase, rastanjite ga na dlanu, stavite suvu šljivu u sredinu i oblikujte kuglicu tako da šljiva ostane unutra. Kuglicu uvaljajte u kokos kako biste dobili prepoznatljivu belu koricu. Gotove kuglice poređajte na tacnu i stavite u frižider da se stegnu, najmanje sat vremena pre serviranja. Ove slatke kuglice savršeno se slažu uz popodnevnu kafu ili kao lagan dezert posle obilnog ručka. Njihova privlačna spoljašnjost i slatka tajna unutar svakog zalogaja sigurno će impresionirati vaše goste.
„Svekrvine oči“ nisu samo desert – one su i priča. Jednostavna priprema i bogat ukus čine ih idealnim za svaku priliku. A ako se neko zapita zašto se zovu baš tako, pa... to možete prepustiti svojoj mašti ili iskoristiti priliku da zabavite prisutne duhovitom anegdotom.