Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

DESERT KOJI VAS POSMATRA S TANJIRA "Svekrvine oči" slatkiš koji će vas očarati ukusom i izgledom

19.12.2024. 17:26 17:51
Piše:
 свекрва
Foto: youtube prinstcrin/ gluten free food Sanela

Ovaj tradicionalni desert s zanimljivim imenom nije samo ukusan, već nosi i dozu zabave i simbolike koja ga čini neizostavnim na slavama, prazničnim trpezama i porodičnim okupljanjima.

Svekrvine Oči: Desert Koji Posmatra s Tanjira – i Osvaja Ukuse!

 Da li ste se ikada zapitali zašto se zove baš tako? Možda zato što, poput svake svekrve, ima skrivenu sredinu – punu slatkih iznenađenja!

Ako tražite recept koji će oduševiti vaše goste „Svekrvine oči“ su pravi izbor. Priprema je jednostavna, a ukus nezaboravan.

 
Sastojci:
 

500 g mlevenog keksa

150 g šećera u prahu

100 g margarina ili maslaca

1 dl mleka

100 g čokolade za kuvanje

150 g suvih šljiva

150 g kokosa

Priprema:

U posudu stavite mleveni keks, šećer u prahu, omekšali margarin i mleko. Mešajte dok ne dobijete kompaktnu masu koja se lako oblikuje. Istopite čokoladu na pari i ostavite da se prohladi. Suve šljive, ako su previše suve, potopite u mlaku vodu na desetak minuta da omekšaju. Uzmite komadić mase, rastanjite ga na dlanu, stavite suvu šljivu u sredinu i oblikujte kuglicu tako da šljiva ostane unutra. Kuglicu uvaljajte u kokos kako biste dobili prepoznatljivu belu koricu. Gotove kuglice poređajte na tacnu i stavite u frižider da se stegnu, najmanje sat vremena pre serviranja. Ove slatke kuglice savršeno se slažu uz popodnevnu kafu ili kao lagan dezert posle obilnog ručka. Njihova privlačna spoljašnjost i slatka tajna unutar svakog zalogaja sigurno će impresionirati vaše goste.
 

„Svekrvine oči“ nisu samo desert – one su i priča. Jednostavna priprema i bogat ukus čine ih idealnim za svaku priliku. A ako se neko zapita zašto se zovu baš tako, pa... to možete prepustiti svojoj mašti ili iskoristiti priliku da zabavite prisutne duhovitom anegdotom.

Izvor:
Dnevnik.rs
Piše:
Pošaljite komentar