Да ли сте скоро правили овај СТАРИ добро познати колач? САВРШЕН ИЗБОР када немате много времена, а желите нешто слатко!
Брзо се спрема, а укус му је заиста фантастичан
Послужите када се охлади и када упије све млеко
Састојци:
5 јаја 5 кашика шећера 10 кашика гриза 1 л млека 5 кашика шећера 2 кесице ванилин шећера
Припрема:
1. Одвојити беланца од жуманаца, па беланца умутити у чврст снег. Додати шећер, па мутити још мало. Додати жуманца и гриз полако мешајући миксером на најмањој брзини. Ко воли, може додати мало рендане лимунове коре.
2. Плех подмазати и посути гризом, па сипати масу и пећи на 200 степени 15-20 минута. Кох је печен када порумени и почне да се одваја од ивица плеха.
3. Док се колач пече, скувати млеко са шећером. Ако желите да кох буде сочнији, користите литар и по млека и додајте још три кашике шећера.
4. Печен кох кутлачом преливајте топлим млеком, нипошто не сипајте све одједном. Послужите када се охлади и када упије све млеко.