broken clouds
6°C
02.03.2025.
Нови Сад
eur
117.0992
usd
112.8015
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Да ли сте скоро правили овај СТАРИ добро познати колач? САВРШЕН ИЗБОР када немате много времена, а желите нешто слатко!

02.03.2025. 15:16 15:24
Пише:
Извор:
Стил.Курир/Дневник
koh
Фото: freepik

Брзо се спрема, а укус му је заиста фантастичан

Послужите када се охлади и када упије све млеко

Састојци:

5 јаја 5 кашика шећера 10 кашика гриза 1 л млека 5 кашика шећера 2 кесице ванилин шећера


Припрема:
1. Одвојити беланца од жуманаца, па беланца умутити у чврст снег. Додати шећер, па мутити још мало. Додати жуманца и гриз полако мешајући миксером на најмањој брзини. Ко воли, може додати мало рендане лимунове коре.

2. Плех подмазати и посути гризом, па сипати масу и пећи на 200 степени 15-20 минута. Кох је печен када порумени и почне да се одваја од ивица плеха.

3. Док се колач пече, скувати млеко са шећером. Ако желите да кох буде сочнији, користите литар и по млека и додајте још три кашике шећера.

4. Печен кох кутлачом преливајте топлим млеком, нипошто не сипајте све одједном. Послужите када се охлади и када упије све млеко.
 

Извор:
Стил.Курир/Дневник
Пише:
Пошаљите коментар