Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Da li ste skoro pravili ovaj STARI dobro poznati kolač? SAVRŠEN IZBOR kada nemate mnogo vremena, a želite nešto slatko!

02.03.2025. 15:16 15:24
Piše:
Izvor:
Stil.Kurir/Dnevnik
koh
Foto: freepik

Brzo se sprema, a ukus mu je zaista fantastičan

Poslužite kada se ohladi i kada upije sve mleko

Sastojci:

5 jaja 5 kašika šećera 10 kašika griza 1 l mleka 5 kašika šećera 2 kesice vanilin šećera


Priprema:
1. Odvojiti belanca od žumanaca, pa belanca umutiti u čvrst sneg. Dodati šećer, pa mutiti još malo. Dodati žumanca i griz polako mešajući mikserom na najmanjoj brzini. Ko voli, može dodati malo rendane limunove kore.

2. Pleh podmazati i posuti grizom, pa sipati masu i peći na 200 stepeni 15-20 minuta. Koh je pečen kada porumeni i počne da se odvaja od ivica pleha.

3. Dok se kolač peče, skuvati mleko sa šećerom. Ako želite da koh bude sočniji, koristite litar i po mleka i dodajte još tri kašike šećera.

4. Pečen koh kutlačom prelivajte toplim mlekom, nipošto ne sipajte sve odjednom. Poslužite kada se ohladi i kada upije sve mleko.
 

Izvor:
Stil.Kurir/Dnevnik
Piše:
Pošaljite komentar