Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ДА ЛИ СТЕ ПРОБАЛИ ЈАПАНСКУ РАМЕН СУПУ Откривамо рецепт за овај деликатес!

16.07.2024. 16:31 16:51
Пише:
Извор: Youtube Printscreen

Јапанска кулинарска магија долази у Србију са овим забавним и једноставним рецептом за аутентични рамен.

Једно од најпопуларнијих јела у Јапану, рамен, је комплексна супа са нудлама која обухвата разнолику комбинацију укуса и текстура. За овај јапански деликатес, потребни су вам следећи састојци:

Састојци:

200 грама рамен нудли (могу и обичне нудле)

1 литар пилећег бујона

2 јаја

100 грама шитаке или шампињона, нарезаних

100 грама спанаћа или кеља, за украшавање

2 комада нори морске траве (опционо)

2 кашике соја соса

1 кашика мирин (слатког сувог шери вина)

Упутства за припрему:

Спремите рамен нудле према упутствима на паковању, исцедите и ставите на страну.

 У великој шерпи, прокувајте пилећи бујон. Додајте соја сос и мирин. Мешајте да се састојци добро измешају.

Додајте рамен нудле, шитаке или шампињоне у шерпу са бујоном. Кувајте на средњој топлоти око 5 минута.

Умутите  јаја у одвојеној чинији. Постепено убацујте у кипућу бујон са раменом стално мешајући.

У топлим чинијама, сервирајте рамен са додатком спанаћа. Додајте додатни соја сос и зачине по жељи.

Аутор:
Пошаљите коментар
ОВО ЈЕ СПЕКТАКУЛАРНА СРПСКА КАЛОРИЈСКА БОМБА Да ли сте пробали ХАЈДУЧКИ ЋЕВАП Кувари чувају тајне великих мајстора (ФОТО)

ОВО ЈЕ СПЕКТАКУЛАРНА СРПСКА КАЛОРИЈСКА БОМБА Да ли сте пробали ХАЈДУЧКИ ЋЕВАП Кувари чувају тајне великих мајстора (ФОТО)

29.06.2024. 19:24 19:33