ДА ЛИ СТЕ ПРОБАЛИ ЈАПАНСКУ РАМЕН СУПУ Откривамо рецепт за овај деликатес!
Јапанска кулинарска магија долази у Србију са овим забавним и једноставним рецептом за аутентични рамен.
Једно од најпопуларнијих јела у Јапану, рамен, је комплексна супа са нудлама која обухвата разнолику комбинацију укуса и текстура. За овај јапански деликатес, потребни су вам следећи састојци:
Састојци:
200 грама рамен нудли (могу и обичне нудле)
1 литар пилећег бујона
100 грама шитаке или шампињона, нарезаних
100 грама спанаћа или кеља, за украшавање
2 комада нори морске траве (опционо)
2 кашике соја соса
1 кашика мирин (слатког сувог шери вина)
Упутства за припрему:
Спремите рамен нудле према упутствима на паковању, исцедите и ставите на страну.
У великој шерпи, прокувајте пилећи бујон. Додајте соја сос и мирин. Мешајте да се састојци добро измешају.
Додајте рамен нудле, шитаке или шампињоне у шерпу са бујоном. Кувајте на средњој топлоти око 5 минута.
Умутите јаја у одвојеној чинији. Постепено убацујте у кипућу бујон са раменом стално мешајући.
У топлим чинијама, сервирајте рамен са додатком спанаћа. Додајте додатни соја сос и зачине по жељи.