broken clouds
4°C
24.01.2025.
Нови Сад
eur
117.1056
usd
112.0199
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

"Чим то видиш, знаш да те вара" КУВАРИЦА СА БАЛКАНА ПРИЗНАЛА ШТА НИКАД НЕ БИ НАРУЧИЛА У РЕСТОРАНУ

24.01.2025. 17:04 17:11
Пише:
Извор:
(Дневно.хр)
S
Фото: pixabay.com, ilustracija

Осим ћевапа и пљескавица, не би купила ни пуњене паприке због истог проблема

Задарска куварица, која је 30 година провела радећи у неким од најбољих хрватских ресторана, открила нам је да постоје јела која сама никада не би наручила у ресторану.

"Јако волим ћевапе, али их никада не бих наручио у ресторану. Наиме, млевено месо углавном има веома кратак рок трајања и лако се може преварити. Ћевапе бих наручила само у ресторану где познајем власника и знам да су правилно спремљени“, објашњава куварица и додаје да то не значи да су ћевапи увек лоши, али је боље да се чувате.

„Најбоље је да купите месо и да га сами направите код куће, онда сте сигурни шта једете“, додаје он.

Уз ћевапе, каже да никада не би наручила пљескавице и пуњене паприке јер се овде понавља исти проблем као са ћевапима. Што се тиче скупљих јела на менију, она објашњава да рибље филете никада не би куповала у хрватским ресторанима.

„Многи ресторани продају и рибу из узгоја под именом узгајана риба, али је наплаћују као да је узгајана. То не значи да је риба у узгоју лошијег квалитета, али то треба истаћи на јеловнику како би купци знали шта купују. Нажалост, овде ресторани често варају купце. „То не значи да нема поштених ресторана, али из мог искуства, они су више изузетак него правило“, објашњава он.

На питање шта је највећи проблем у хрватским ресторанима, каже да ресторани често користе храну стару неколико месеци, а најчешће је пакују у комбинацији са млевеним месом.

 

Извор:
(Дневно.хр)
Пише:
Пошаљите коментар