Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

"Čim to vidiš, znaš da te vara" KUVARICA SA BALKANA PRIZNALA ŠTA NIKAD NE BI NARUČILA U RESTORANU

24.01.2025. 17:04 17:11
Piše:
Izvor:
(Dnevno.hr)
S
Foto: pixabay.com, ilustracija

Osim ćevapa i pljeskavica, ne bi kupila ni punjene paprike zbog istog problema

Zadarska kuvarica, koja je 30 godina provela radeći u nekim od najboljih hrvatskih restorana, otkrila nam je da postoje jela koja sama nikada ne bi naručila u restoranu.

"Jako volim ćevape, ali ih nikada ne bih naručio u restoranu. Naime, mleveno meso uglavnom ima veoma kratak rok trajanja i lako se može prevariti. Ćevape bih naručila samo u restoranu gde poznajem vlasnika i znam da su pravilno spremljeni“, objašnjava kuvarica i dodaje da to ne znači da su ćevapi uvek loši, ali je bolje da se čuvate.

„Najbolje je da kupite meso i da ga sami napravite kod kuće, onda ste sigurni šta jedete“, dodaje on.

Uz ćevape, kaže da nikada ne bi naručila pljeskavice i punjene paprike jer se ovde ponavlja isti problem kao sa ćevapima. Što se tiče skupljih jela na meniju, ona objašnjava da riblje filete nikada ne bi kupovala u hrvatskim restoranima.

„Mnogi restorani prodaju i ribu iz uzgoja pod imenom uzgajana riba, ali je naplaćuju kao da je uzgajana. To ne znači da je riba u uzgoju lošijeg kvaliteta, ali to treba istaći na jelovniku kako bi kupci znali šta kupuju. Nažalost, ovde restorani često varaju kupce. „To ne znači da nema poštenih restorana, ali iz mog iskustva, oni su više izuzetak nego pravilo“, objašnjava on.

Na pitanje šta je najveći problem u hrvatskim restoranima, kaže da restorani često koriste hranu staru nekoliko meseci, a najčešće je pakuju u kombinaciji sa mlevenim mesom.

 

Izvor:
(Dnevno.hr)
Piše:
Pošaljite komentar