overcast clouds
13°C
08.11.2024.
Нови Сад
eur
116.9902
usd
108.5051
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ЦЕЛА ЈУГОСЛАВИЈА ЈЕ БИЛА ЛУДА ЗА ОВОМ ТОРТОМ Доносимо рецепт да вас подсетимо рапсодије укуса

24.05.2024. 20:30 20:58
Пише:
Фото: YoutubePrintscreen/Neodoljivi ukusi

Ова торта је често била на столу свих већих славља у некадашњој Југославији.

Песак торта, осим што невероватно декоративно изгледа, права је бомба укуса. Наиме, мање од сат времена вам је потребно да је спремите, а врло је издашна.

Без ње у Југославији није могла да се замисли ниједна посебна прилика, а посебно су је малишани обожавали.

РЕЦЕПТ

За 3 фила:

- 1 л млека

- 130 г шећера

- 4 пудинга од ваниле

- 200г путера собне температуре

- 120 г прах шећера

- 150 г млевеног кекса

- 120 г кокоса

- 170 г млевених ораха

За украшавање: шлаг или слатка павлака

Начин припреме:

Од литре млека одвојите 250 мл, па у тих 250 мл размутите пудинге а остатак млека ставите да се кува са шећером. Када млеко проври, додајте размућену пудинг смесу, мешајте и кувајте док не проври још једном. Затим смесу прекријте стреч фолијом и оставите да се потпуно охлади.

Након тога пенасто умутите путер и прах шећер и додајте их у охлађену пудинг смесу. Све заједно добро умутите и поделите фил на три дела.

У један фил додајте млевени кекс, у други кокос, у трећи орахе. Сада у калупу пречника 22 цм распредите филове, прво плазма, па кокос, па на крају орах фил. Ставите у фрижидер на најмање два сата.

Торту украсите умућеном слатком павлаком или шлагом.

Дневник/Србија данас

Пише:
Пошаљите коментар