Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

ZA KUVARE ČORBE OBEZBEĐENO TRI KILOGRAMA OČIŠĆENE RIBE  Otvorene prijave za takmičenje u kuvanju čorbe

18.09.2023. 10:09 10:11
Piše:
Izvor: S. Knežević

TITEL: Tradicionalni „Kotlić pod Titelskim bregom“, koji okuplja ljubitelje prirode, reke, ribe i kuvanja biće organizovan u subotu 23. septembra od 11 časova, na obali Tise u Titelu.

Kotizacija za učestvovanje u takmičenju iznosi 2.500 dinara, a za sve učesnike obezbeđena su tri kilograma očišćene ribe, drvo, kao i trofeji i nagrade za najuspešnije. Svi zainteresovani mogu da se prijave do četvrtka, 21. septembra od 8 do 15 časova u prostorijama Ustanove za zaštitu prirode „Titelski breg“, Ulica Glavna 10 u Titelu, ili telefonom na broj 021 2962 177.

Kako kažu organizatori, predstavnici Ustanove za zaštitu prirode „Titelski breg“,  tradicionalno se prijavljuju ekipe iz svih mesta opštine, ali i takmičari iz okolnih mesta, najviše iz Banata, Čente, Stajićeva, a bude tu i Kaćana, Somboraca i ljudi iz raznih krajeva Vojvodine.

– Sve takmičare ocenjuje profesionalni žiri, a računa se opšti izgled i obojenost riblje čorbe, njena gustina, raskuvanost ribe i ukupan ukus. Žiri su profesionalni sertifikovani kuvari, koji su iskustvo stekli na brojnim velikim takmičenjima. Svaki član žirija daje svoju ocenu za sve takmičarske kotliće i na kraju se, zbirom ocena članova proglašava pobednik – kažu predstavnici organizatora.

Kuvari najboljih ribljih čorbi dobijaju vredne nagrade, koje mogu da koriste u nastavku negovanja svoje pasije prema kuvanju. Čitava organizacija takmičenja ima za cilj da ljudima približi boravak u prirodi, uz hranu, druženje i muziku.

Organizator UZP „Titelski breg“ događaj organizuje u saradnji sa Udruženjem sportskih ribolovaca „Karaš“ Titel.

Tekst i foto: S. Knežević

Autor:
Pošaljite komentar