Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Peti „Gastro fest” u Bečeju  

30.09.2022. 10:34 10:37
Piše:
Foto: Youtube Printscreen

BEČEJ: Prva dva oktobarska dana u predivnom ambijentu Goranskog parka obeležiće peto izdanje „Gastro festa”, koji priprema Udruženje mladih pri Spomen kući „Tan“ i najavljuje atraktivan program za sve uzraste i ukuse.

Više od 50 izlagača predstaviće svoje proizvode, a za decu se na „Ostrvu osmeha“ spremaju animacije, radionice, jahanje ponija, lutkarsko pozorište.

- Cilj nam je da sugrađanima i gostima ovo bude praznik autentičnog ukusa, domaćinske energije i raznolikosti ovdašnjeg podneblja. Imamo okršaj mladih kuvara u prepodnevnim satima a zatim takmičenje u kuvanju riblje čorbe „Borba – čorba“. Prijavilo se preko 20 ekipa i vatra ispod takmičarskih kotlića potpaliće se u subotu u 14 sati - najavio je u ime organizatora Danijel Jovanović. - Muzički program počinje od 16 sati i traje do ponoći. Cene obroka će se kretati od 300 do 650 dinara, a gastro lepeza je prebogata.

Muzički program će otvoriti bečejske „Sigme“, „Folk Beat“ iz Mađarske, onda će se čuti „Banda drvena“ iz Srbobrana i subotička grupa „Perpetum Mobile“. U nedelju će se predstaviti orkestri BEUS i „Fokoš“.

Poziv organizatora treba ozbiljno shvatiti i zaboraviti na kuvanje ručka, pa i večere, kod kuće. Jer, Udruženje amaterskih kuvara će spremati četiri vrste „jela na kašiku“, od birka paprikaša, srnećeg perkelta do škembića. Pored riblje čorbe, u ponudi će biti osam vrsta pečene ribe, najavljena je ponuda burgera, butkica sa renom, kobasica, pljeskavica, sarme u zemljanoj posudi, organizator će u svom delu festivala ponuditi nasuva s krompirom, makom, orasima, sirom, mućkalicu na tanjirači, svinjska rebra na roštilju, a ništa manja neće biti ponuda slatkiša širom štandova na festivalu.

V. Jankov

Piše:
Pošaljite komentar