Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Пети „Гастро фест” у Бечеју  

30.09.2022. 10:34 10:37
Пише:
Фото: Youtube Printscreen

БЕЧЕЈ: Прва два октобарска дана у предивном амбијенту Горанског парка обележиће пето издање „Гастро феста”, који припрема Удружење младих при Спомен кући „Тан“ и најављује атрактиван програм за све узрасте и укусе.

Више од 50 излагача представиће своје производе, а за децу се на „Острву осмеха“ спремају анимације, радионице, јахање понија, луткарско позориште.

- Циљ нам је да суграђанима и гостима ово буде празник аутентичног укуса, домаћинске енергије и разноликости овдашњег поднебља. Имамо окршај младих кувара у преподневним сатима а затим такмичење у кувању рибље чорбе „Борба – чорба“. Пријавило се преко 20 екипа и ватра испод такмичарских котлића потпалиће се у суботу у 14 сати - најавио је у име организатора Данијел Јовановић. - Музички програм почиње од 16 сати и траје до поноћи. Цене оброка ће се кретати од 300 до 650 динара, а гастро лепеза је пребогата.

Музички програм ће отворити бечејске „Сигме“, „Фолк Беат“ из Мађарске, онда ће се чути „Банда дрвена“ из Србобрана и суботичка група „Перпетум Мобиле“. У недељу ће се представити оркестри БЕУС и „Фокош“.

Позив организатора треба озбиљно схватити и заборавити на кување ручка, па и вечере, код куће. Јер, Удружење аматерских кувара ће спремати четири врсте „јела на кашику“, од бирка паприкаша, срнећег перкелта до шкембића. Поред рибље чорбе, у понуди ће бити осам врста печене рибе, најављена је понуда бургера, буткица са реном, кобасица, пљескавица, сарме у земљаној посуди, организатор ће у свом делу фестивала понудити насува с кромпиром, маком, орасима, сиром, мућкалицу на тањирачи, свињска ребра на роштиљу, а ништа мања неће бити понуда слаткиша широм штандова на фестивалу.

В. Јанков

Пише:
Пошаљите коментар