EMIL ZADUNAJSKI IZ BELOG BLATA 20 GODINA UZGAJA ŽIVINU Proširio delatnost, ima farmu, izgradio klanicu; OTVORIO PRODAVNICE U ZRENJANINU I OKOLINI
Gazdinstvo Emila Zadunajskog iz Belog Blata skoro dve decenije se bavi uzgojem živine, kao i preradom i konzervisanjem živinskog mesa.
Tokom poslednjih pet godina proširio je delatnost na preradu i plasman pilećeg mesa, a svoju privatnu firmu je razvio, između ostalog, i zahvaljujući različitim podsticajima za proizvodnju u iznosu od 1,5 miliona dinara.
- Zaokružili smo ciklus proizvodnje izgradnjom klanice i otvaranjem četiri maloprodajna objekta u Zrenjaninu i okolini, u kojima je zaposleno šest radnica. Na farmi i u klanici je još nekih 11-12 zaposlenih u dve smene, po potrebi – objašnjava Emil Zadunajski.
On ističe da mu je glavna delatnost prodaja svežeg pilećeg mesa, celog trupa ili u delovima. Osim toga, pravi i prerađevine od piletine, poput pljeskavica, kobasica, šnicli i rolovane piletine.
- Zadovoljni smo sadašnjim obimom proizvodnje koji nam omogućava da održimo visok kvalitet, a godišnje, zajedno s kooperantima, uzgojimo i preradimo oko 80.000 pilića - kaže Emil Zadunajski.