broken clouds
3°C
07.02.2025.
Нови Сад
eur
117.0992
usd
112.8015
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ЕМИЛ ЗАДУНАЈСКИ ИЗ БЕЛОГ БЛАТА 20 ГОДИНА УЗГАЈА ЖИВИНУ Проширио делатност, има фарму, изградио кланицу; ОТВОРИО ПРОДАВНИЦЕ У ЗРЕЊАНИНУ И ОКОЛИНИ

07.02.2025. 10:23 10:33
Извор:
Дневник
пилетина
Фото: Град Зрењанин

Газдинство Емила Задунајског из Белог Блата скоро две деценије се бави узгојем живине, као и прерадом и конзервисањем живинског меса.

Током последњих пет година проширио је делатност на прераду и пласман пилећег меса, а своју приватну фирму је развио, између осталог, и захваљујући различитим подстицајима за производњу у износу од 1,5 милиона динара. 

- Заокружили смо циклус производње изградњом кланице и отварањем четири малопродајна објекта у Зрењанину и околини, у којима је запослено шест радница. На фарми и у кланици је још неких 11-12 запослених у две смене, по потреби – објашњава Емил Задунајски.

Он истиче да му је главна делатност продаја свежег пилећег меса, целог трупа или у деловима. Осим тога, прави и прерађевине од пилетине, попут пљескавица, кобасица, шницли и роловане пилетине.

- Задовољни смо садашњим обимом производње који нам омогућава да одржимо висок квалитет, а годишње, заједно с кооперантима, узгојимо и прерадимо око 80.000 пилића - каже Емил Задунајски.

Извор:
Дневник
Пошаљите коментар