ЕМИЛ ЗАДУНАЈСКИ ИЗ БЕЛОГ БЛАТА 20 ГОДИНА УЗГАЈА ЖИВИНУ Проширио делатност, има фарму, изградио кланицу; ОТВОРИО ПРОДАВНИЦЕ У ЗРЕЊАНИНУ И ОКОЛИНИ
Газдинство Емила Задунајског из Белог Блата скоро две деценије се бави узгојем живине, као и прерадом и конзервисањем живинског меса.
Током последњих пет година проширио је делатност на прераду и пласман пилећег меса, а своју приватну фирму је развио, између осталог, и захваљујући различитим подстицајима за производњу у износу од 1,5 милиона динара.
- Заокружили смо циклус производње изградњом кланице и отварањем четири малопродајна објекта у Зрењанину и околини, у којима је запослено шест радница. На фарми и у кланици је још неких 11-12 запослених у две смене, по потреби – објашњава Емил Задунајски.
Он истиче да му је главна делатност продаја свежег пилећег меса, целог трупа или у деловима. Осим тога, прави и прерађевине од пилетине, попут пљескавица, кобасица, шницли и роловане пилетине.
- Задовољни смо садашњим обимом производње који нам омогућава да одржимо висок квалитет, а годишње, заједно с кооперантима, узгојимо и прерадимо око 80.000 пилића - каже Емил Задунајски.