KAKO DA SPREMITE NAJUKUSNIJE SLAVSKO ŽITO Ima jedna caka koja donosi lepši ukus!
Ukoliko prilike dozvoljavaju, najbolje je da se i kolač i žito pripreme kod kuće, da se ne kupuju
Obeležja svake krsne slave su ikona, sveća, vino, slavski kolač i žito. Ukoliko prilike dozvoljavaju, najbolje je da se i kolač i žito pripreme kod kuće, da se ne kupuju, a evo recepta za izuzetno ukusno slavsko žito.
Sastojci:
oko 200 g pšenice belije
orasi
šećer u prahu
suvo grožđe
malo ruma
Priprema:
Suvajte pšenicu, da imate za jednu činiju. Kuvajte je oko sat i po.
Stavite u blender oceđenu pšenicu, suvo grožđe i mlevene orahe, dodajući po ukusu šećer u prahu.
Možete kapnuti i koju kap ruma, za lepši ukus.
Sve usitnite da dobijete ujednačenu smesu.
Smesu premestite u lepu činiju, koju ćete nositi u crkvu, pa je onda ukrasite orasima ili suvim grožđem, a možete da koristite i raznobojne bombone.
Najprikladnije je da od pomenutih ukrasa napravite oblik krsta.
Srećna slava!