Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

KAKO DA SPREMITE NAJUKUSNIJE SLAVSKO ŽITO Ima jedna caka koja donosi lepši ukus!

18.10.2024. 16:51 14:09
Piše:
kolac
Foto: Dnevnik.rs

Ukoliko prilike dozvoljavaju, najbolje je da se i kolač i žito pripreme kod kuće, da se ne kupuju

Obeležja svake krsne slave su ikona, sveća, vino, slavski kolač i žito. Ukoliko prilike dozvoljavaju, najbolje je da se i kolač i žito pripreme kod kuće, da se ne kupuju, a evo recepta za izuzetno ukusno slavsko žito.

Sastojci: 
oko 200 g pšenice belije
orasi
šećer u prahu
suvo grožđe
malo ruma
Priprema: 
Suvajte pšenicu, da imate za jednu činiju. Kuvajte je oko sat i po.
Stavite u blender oceđenu pšenicu, suvo grožđe i mlevene orahe, dodajući po ukusu šećer u prahu.
Možete kapnuti i koju kap ruma, za lepši ukus.
Sve usitnite da dobijete ujednačenu smesu.
Smesu premestite u lepu činiju, koju ćete nositi u crkvu, pa je onda ukrasite orasima ili suvim grožđem, a možete da koristite i raznobojne bombone.
Najprikladnije je da od pomenutih ukrasa napravite oblik krsta.
Srećna slava!

 

Izvor:
Telegraf
Piše:
Pošaljite komentar