КАКО ДА СПРЕМИТЕ НАЈУКУСНИЈЕ СЛАВСКО ЖИТО Има једна цака која доноси лепши укус!
Уколико прилике дозвољавају, најбоље је да се и колач и жито припреме код куће, да се не купују
Обележја сваке крсне славе су икона, свећа, вино, славски колач и жито. Уколико прилике дозвољавају, најбоље је да се и колач и жито припреме код куће, да се не купују, а ево рецепта за изузетно укусно славско жито.
Састојци:
око 200 г пшенице белије
ораси
шећер у праху
суво грожђе
мало рума
Припрема:
Сувајте пшеницу, да имате за једну чинију. Кувајте је око сат и по.
Ставите у блендер оцеђену пшеницу, суво грожђе и млевене орахе, додајући по укусу шећер у праху.
Можете капнути и коју кап рума, за лепши укус.
Све уситните да добијете уједначену смесу.
Смесу преместите у лепу чинију, коју ћете носити у цркву, па је онда украсите орасима или сувим грожђем, а можете да користите и разнобојне бомбоне.
Најприкладније је да од поменутих украса направите облик крста.
Срећна слава!