Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

КАКО ДА СПРЕМИТЕ НАЈУКУСНИЈЕ СЛАВСКО ЖИТО Има једна цака која доноси лепши укус!

18.10.2024. 16:51 14:09
Пише:
kolac
Фото: Dnevnik.rs

Уколико прилике дозвољавају, најбоље је да се и колач и жито припреме код куће, да се не купују

Обележја сваке крсне славе су икона, свећа, вино, славски колач и жито. Уколико прилике дозвољавају, најбоље је да се и колач и жито припреме код куће, да се не купују, а ево рецепта за изузетно укусно славско жито.

Састојци: 
око 200 г пшенице белије
ораси
шећер у праху
суво грожђе
мало рума
Припрема: 
Сувајте пшеницу, да имате за једну чинију. Кувајте је око сат и по.
Ставите у блендер оцеђену пшеницу, суво грожђе и млевене орахе, додајући по укусу шећер у праху.
Можете капнути и коју кап рума, за лепши укус.
Све уситните да добијете уједначену смесу.
Смесу преместите у лепу чинију, коју ћете носити у цркву, па је онда украсите орасима или сувим грожђем, а можете да користите и разнобојне бомбоне.
Најприкладније је да од поменутих украса направите облик крста.
Срећна слава!

 

Извор:
Телеграф
Пише:
Пошаљите коментар