Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

MILJAN VUKOVLJAK, KAPITEN RUKOMETAŠA VOJVODINE, NAKON OSVOJENE 12. TITULE: Uz malo sreće i fajnal–for se nameće

28.05.2024. 23:49 13:17
Piše:
Izvor: SRL

Rukometaši Vojvodine, posle turbulentne sezone, sa mnogo povreda i neostvarenih pobeda koje su im izmakle za gol, domogli su se nove, 12. titule šampiona Srbije, 11. uzastopne.

Za igrače koji ostaju verni crveno-beloj boji sledi zaslužen odmor, na čemu je tokom proslave titule predočio kapiten Miljan Vukovljak. Defanzivni specijalista izgurao je još jednu sezonu i u tandemu sa Miljanom Pušicom bio je noćna mora za protivničke igrače.

– Imali smo sjajnu sezonu, ali smo je počeli mnogo ranije duelima na Dobojskom turniru, gde smo pobedili velika klupska imena i nagovestili dobre rezultate. Osvojili smo Svesrpski kup i Superkup Srbije u prva dva meseca. Ne bih da pričam o povredama kojih je zaista bilo mnogo, sve smo to pregrmeli i muški se borili sa problemima. Osvojili smo titulu, koja je prioritet svake godine. U klubu su svi zadovoljni, znaju da smo radili vredno i cene naš trud. Sada nam sledi odmor, a potom rad kako bi naredne sezone nadmašili ovosezonske uspehe i nastavili domainaciju – rekao je za „Dnevnik” Miljan Vukovljak.

Odlika RK Vojvodina je da nikada ne staje i uvek želi više. Ekspresnim dovođenjem pojačanja i sastavljanjem tima za narednu sezonu pokazali su da ponovo imaju visoke ambicije. Najveća želja svakako je novi iskorak u Evropi.

– Smatram da je uprava odradila sjajan posao u prelaznom roku. Ovo je samo nastavak našeg dugoročnog plana da budemo bolji iz godine u godinu i da konstantno podižemo lestvicu. Pored pojačanja, raduje me i povratak reprezentativaca Milana Milića i Stefana Dodića, za koje se nadam da će pun potencijal da pokažu upravo u Novom Sadu.  Pored domaćih trofeja, želja nam je da se ponovo dokažemo u Ligi Evrope i probamo da dođemo makar do top-8, a siguran sam da uz malo sreće ni fajnal-for nije nemoguća misija – optimističan je kapiten Vukovljak.

V. Gvozdenović


Đorđić doneo energiju

Novosadski tim je u prvom meču finalne serije Superlige lako izašao na kraj sa Šapčanima, dok je u drugom meču odluka pala tek u finišu susreta. Pored raspoloženog golmana Andreja Trnavca, pokretač Vojvodine bio je prekaljeni as Petar Đorđić, koji je postigao 10 golova i nalazio put do mreže Darka Arsića kada saigrači u tome nisu uspevali.

– Rukomet je kolektivni sport i mi smo tim pre svega. Ali bih istakao Petra Đorđića, koji je pokazao da je klasa od igrača, što je pokazao u prelomnim trenucima utakmice. Uneo je dodatnu eneriju i bio prevaga u završnici plej-ofa, samim tom i potrebnu sigurnost. Uveren sam da će i naredne sezone da bude jedan od nosilaca – poručio je Vošin defanzivac.



Reću zbogom sa 6. titulom

Miljan Vukovljak je sa Vošom osvojio četiri tutule šampiona Srbije i bio je važan šraf u mašineriji Borisa Rojevića u pohodu na svaku od njih. Vošin kapiten je u zrelim igračkim godinama. I pored nekoliko ponuda, rešio je da ostane u Vojvodini još dve sezone, a potom da zavšri karijeru.

– Nisam mnogo razmišljao o drugim ponudama. Rođen sam u Novom Sadu i uživam u svom gradu i igranju za Vojvodinu. Sve funkcioniše sjajno, često kažemo da smo mi velika porodica i to je zaista istina. Svestan sam da sam blizu kraja igračke karijere, sa Vojvodinom imam ugovor još dve godine i ne vidim bolji način za rastanak od osvajanja nove dve titule u crveno-belom dresu – zaključio je Vukovljak.



Lična karta

Pozicija: levi bek

Godina rođenja: 1990

Visina: 196 cm

Težina: 95 kg


Autor:
Pošaljite komentar
RUKOMETAŠI VOJVODINE PO 12. PUT ŠAMPIONI SRBIJE: Crveno-bela dominacija

RUKOMETAŠI VOJVODINE PO 12. PUT ŠAMPIONI SRBIJE: Crveno-bela dominacija

26.05.2024. 20:55 21:25
VLADAVINI NOVOSADSKIH RUKOMETAŠA NE NAZIRE SE KRAJ: Skeptici zaćutali, Voša ne misli stati

VLADAVINI NOVOSADSKIH RUKOMETAŠA NE NAZIRE SE KRAJ: Skeptici zaćutali, Voša ne misli stati

28.05.2024. 12:23 12:50