Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

VATERPOLISTKINJE VOJVODINE OSVOJILE ČETVRTU TITULU PRVAKA SRBIJE U NIZU: Pobeđena Crvena zvezda sa 13:11 u drugoj utakmici finala prvenstva

15.05.2024. 19:47 11:14
Piše:
Izvor: F. Bakić

Vaterpolistkinje Vojvodine savladale su u revanš meču finala plej-ofa prvenstva Srbije Crvenu zvezdu sa 13:11 u bazenu Slana bara u Novom Sadu i tako osvojile četvrtu titulu u nizu.

U prvoj utakmici odigranoj u Beogradu Vojvodina je pobedila sa 12:9 i povele u seriji.

Vaterpolistkinje Vojvdine krenule su silovito u utakmicu i povele sa 4:0. Zvezda je tek tada videla da je vrag odneo šalu, pa je zaigrala angažovanije i uspela da smanji na 4:2. No, Amliaeva je donela prednost pred kraj prvog dela od 5:2.

Savčenko je početkom druge deonice povećala prednost Novosađanki iz peterca na 6:2, a da bi uzvratila Zvezda, takođe, iz peterca preko Ilićeve za 6:3. Hamzaeva je trećim pogotkom ponovo odvela Vošu na "plus četiri" (7:3), ali je krajem ovog perioda igre Lukićeva s igračem više smanjila na 7:4. Ovim rezultatom se i otišlo na veliki odmor. 

Nastavile su Novosađanke da održavaju prednost od tri, četiri gola i u trećem delu utakmice, a onda je na minut, 24 pre kraja ovog perioda igre Trmčićeva odvela Vošu prvi put na "plus pet". Mogle su domaće i do veće prednosti, Travarova je odbranila i peterac, ali su napravile dve greške u napadu i na 18 sekundi do kraja treće četvrtine Ilićeva je s igračem više ponovo smanjila na "minus četiri" (11:7).


Drezgić: Drago mi je da smo se borili i osvojili novi trofej

Slađana Drezgić je po završetku utakmice i osvajanju titule čestitala svojim igračicama na pobedi i peharu istakavši da je i u ovom duelu ekipa bila hendikepirana zbog povređenih igračica.

- Na početku utakmice dok su igračice bile sveže vodili smo i sa četiri, pa i pet golova razlike. Ali, imali smo samo dve rotacije zbog povređenih igračica. Nisu nam igrale Damjanovićeva i Avdićeva, koja ne igra gotovo celu polu sezonu. Zato smo morali da nađemo druga rešenja. Kada su se igračice umorile video se i pad u igri, ali drago mi je da smo se borile i u Beogradu i kod kuće. Do pada u igri mora nekada da dođe, samo je važno da prednost do kraja nismo ispustili i davali smo golove u važnim momentima pred sam kraj meča i opet smo završile pobedom, a time i osvajanjem novog trofeja - kazala je Drezgićeva.


Zvezda je u poslednjoj deonici zaigrala na sve ili ništa, čvrsto u odbrani, a Vojvodina je počela da grepi. Beograđanke su to iskoristile i serijom od 3:0 došle na samo "minus jedan" (11:10). Trener Vojvodine Slađana Drezgić morala je da reaguje i da uzme tajm-aut. Isti je urodio plodom, jer se Voša ponovo odlepila na tri razlike golovima Popov i Savčenko (13:10). Do kraja meča Vojvodina je odigrala odlično, a Zvezda je samo uspela da smanji na 13:11 i Vojvodina je mogla da slavi novu titulu.

Pehar i medalje vaterpolistkinjama Vojvodine i srebrne medalje igračicama Crvene zvezde su predali predsednik saveza Viktor Jelenić i komesar za takmičenja VSS Dejan Perišić.

G. Malenović

Vojvodina - Crvena zvezda 13:11 (5:2, 2:2, 4:3, 2:4)

NOVI SAD: Bazen Slana bara, gledalaca: 150, sudije: Raković Krstonošić i Putniković. Igrač više: Vojvodina 5 (2), Crvena zvezda 7 (3). Peterci: Vojvodina 1 (1), Crvena zvezda 2 (1)

VOJVODINA: Travar, Švec 1, Pejić, Fonoti, Trmčić 1, Amliaeva 2, Elis, Popov 1, Savčenko 4, Žagar, Hmazaeva 4, Moćan, Andrić, Ćorda.

CRVENA ZVEZDA: Radojčić, Lazović, Moiseva, Marinković, Luić, Zelić, Jašenko 1, Radonjić 2, Diaz 1, Ilić 3, Milenković, Lukić 4, Damjanović.

Autor:
Pošaljite komentar
U SREDU SE IGRA REVANŠ UTAKMICA FINALA PLEJ-OFA PRVENSTVA SRBIJE ZA VATERPOLISTKINJE: Voša želi titulu pred domaćom publikom

U SREDU SE IGRA REVANŠ UTAKMICA FINALA PLEJ-OFA PRVENSTVA SRBIJE ZA VATERPOLISTKINJE: Voša želi titulu pred domaćom publikom

14.05.2024. 14:59 15:04
VOJVODINA POBEDILA ZVEDU U PRVOM MEČU FINALA PRVENSTVA SRBIJE: Duel obeležilo veliko rivalstvo, ali i incident posle utakmice

VOJVODINA POBEDILA ZVEDU U PRVOM MEČU FINALA PRVENSTVA SRBIJE: Duel obeležilo veliko rivalstvo, ali i incident posle utakmice

12.05.2024. 15:38 15:41
VOJVODINA POBEDILA CRVENU ZVEZDU u prvoj utakmici finala prvenstva Srbije za vaterpolistkinje

VOJVODINA POBEDILA CRVENU ZVEZDU u prvoj utakmici finala prvenstva Srbije za vaterpolistkinje

11.05.2024. 19:25 20:52