light rain
16°C
19.09.2024.
Нови Сад
eur
117.0602
usd
105.2321
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ВАТЕРПОЛИСТКИЊЕ ВОЈВОДИНЕ ОСВОЈИЛЕ ЧЕТВРТУ ТИТУЛУ ПРВАКА СРБИЈЕ У НИЗУ: Побеђена Црвена звезда са 13:11 у другој утакмици финала првенства

15.05.2024. 19:47 11:14
Пише:
Извор: Ф. Бакић

Ватерполисткиње Војводине савладале су у реванш мечу финала плеј-офа првенства Србије Црвену звезду са 13:11 у базену Слана бара у Новом Саду и тако освојиле четврту титулу у низу.

У првој утакмици одиграној у Београду Војводина је победила са 12:9 и повеле у серији.

Ватерполисткиње Војвдине кренуле су силовито у утакмицу и повеле са 4:0. Звезда је тек тада видела да је враг однео шалу, па је заиграла ангажованије и успела да смањи на 4:2. Но, Амлиаева је донела предност пред крај првог дела од 5:2.

Савченко је почетком друге деонице повећала предност Новосађанки из петерца на 6:2, а да би узвратила Звезда, такође, из петерца преко Илићеве за 6:3. Хамзаева је трећим поготком поново одвела Вошу на "плус четири" (7:3), али је крајем овог периода игре Лукићева с играчем више смањила на 7:4. Овим резултатом се и отишло на велики одмор. 

Наставиле су Новосађанке да одржавају предност од три, четири гола и у трећем делу утакмице, а онда је на минут, 24 пре краја овог периода игре Трмчићева одвела Вошу први пут на "плус пет". Могле су домаће и до веће предности, Траварова је одбранила и петерац, али су направиле две грешке у нападу и на 18 секунди до краја треће четвртине Илићева је с играчем више поново смањила на "минус четири" (11:7).


Дрезгић: Драго ми је да смо се борили и освојили нови трофеј

Слађана Дрезгић је по завршетку утакмице и освајању титуле честитала својим играчицама на победи и пехару истакавши да је и у овом дуелу екипа била хендикепирана због повређених играчица.

- На почетку утакмице док су играчице биле свеже водили смо и са четири, па и пет голова разлике. Али, имали смо само две ротације због повређених играчица. Нису нам играле Дамјановићева и Авдићева, која не игра готово целу полу сезону. Зато смо морали да нађемо друга решења. Када су се играчице умориле видео се и пад у игри, али драго ми је да смо се бориле и у Београду и код куће. До пада у игри мора некада да дође, само је важно да предност до краја нисмо испустили и давали смо голове у важним моментима пред сам крај меча и опет смо завршиле победом, а тиме и освајањем новог трофеја - казала је Дрезгићева.


Звезда је у последњој деоници заиграла на све или ништа, чврсто у одбрани, а Војводина је почела да грепи. Београђанке су то искористиле и серијом од 3:0 дошле на само "минус један" (11:10). Тренер Војводине Слађана Дрезгић морала је да реагује и да узме тајм-аут. Исти је уродио плодом, јер се Воша поново одлепила на три разлике головима Попов и Савченко (13:10). До краја меча Војводина је одиграла одлично, а Звезда је само успела да смањи на 13:11 и Војводина је могла да слави нову титулу.

Пехар и медаље ватерполисткињама Војводине и сребрне медаље играчицама Црвене звезде су предали председник савеза Виктор Јеленић и комесар за такмичења VSS Дејан Перишић.

Г. Маленовић

Војводина - Црвена звезда 13:11 (5:2, 2:2, 4:3, 2:4)

НОВИ САД: Базен Слана бара, гледалаца: 150, судије: Раковић Крстоношић и Путниковић. Играч више: Војводина 5 (2), Црвена звезда 7 (3). Петерци: Војводина 1 (1), Црвена звезда 2 (1)

ВОЈВОДИНА: Травар, Швец 1, Пејић, Фоноти, Трмчић 1, Амлиаева 2, Елис, Попов 1, Савченко 4, Жагар, Хмазаева 4, Моћан, Андрић, Ћорда.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Радојчић, Лазовић, Моисева, Маринковић, Луић, Зелић, Јашенко 1, Радоњић 2, Диаз 1, Илић 3, Миленковић, Лукић 4, Дамјановић.

Аутор:
Пошаљите коментар
У СРЕДУ СЕ ИГРА РЕВАНШ УТАКМИЦА ФИНАЛА ПЛЕЈ-ОФА ПРВЕНСТВА СРБИЈЕ ЗА ВАТЕРПОЛИСТКИЊЕ: Воша жели титулу пред домаћом публиком

У СРЕДУ СЕ ИГРА РЕВАНШ УТАКМИЦА ФИНАЛА ПЛЕЈ-ОФА ПРВЕНСТВА СРБИЈЕ ЗА ВАТЕРПОЛИСТКИЊЕ: Воша жели титулу пред домаћом публиком

14.05.2024. 14:59 15:04
ВОЈВОДИНА ПОБЕДИЛА ЗВЕДУ У ПРВОМ МЕЧУ ФИНАЛА ПРВЕНСТВА СРБИЈЕ: Дуел обележило велико ривалство, али и инцидент после утакмице

ВОЈВОДИНА ПОБЕДИЛА ЗВЕДУ У ПРВОМ МЕЧУ ФИНАЛА ПРВЕНСТВА СРБИЈЕ: Дуел обележило велико ривалство, али и инцидент после утакмице

12.05.2024. 15:38 15:41
ВОЈВОДИНА ПОБЕДИЛА ЦРВЕНУ ЗВЕЗДУ у првој утакмици финала првенства Србије за ватерполисткиње

ВОЈВОДИНА ПОБЕДИЛА ЦРВЕНУ ЗВЕЗДУ у првој утакмици финала првенства Србије за ватерполисткиње

11.05.2024. 19:25 20:52