Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

SRBIJA MUKU MUČILA SA JAPANCIMA, ALI NA KRAJU STIGLA DO POBEDE u prvom meču na OI: Mandić najsigurniji i najefikasniji

28.07.2024. 13:47 16:11
Piše:
Izvor: Tanjug/AP Photo/Luca Bruno

Mučili su se vaterpolisti Srbije u duelu sa Japanom na startu olimpijskog turnira u Parizu, ali su na kraju uspeli da pobede sa 16:15 i zableže prve bodove u B grupi.

Bila je ovo najteža utakmica sa Japancima koju su "delfini" odigrali u svojoj istoriji. Tim iz "zemlje izlazećeg" sunca, koji igra potpuno netipični vaterpolo, pružio je odličnu igru i nije dozvoljavao našim momcima da se odlepe tokom čitavog meča. na kraju je ipak presudio individualni kvalitet našeg tima, posebno Dušana Mandića koji je od sedam golova i postigao poslednja dva, od kojih jedan iz peterca.

Na startu meča Srbija je vodila 2:0 golovima Mandića, ali su Japanci uspeli da dođu do izjednačenja. Ponovo su se odvojili "delfini" na 4:2, ali je Japan stalno držao priključak prvi period su završili u egalu (4:4). Početkom drugog dela imali su priliku i da povedu iz pereca, ali je Inabeu ispala lopta. No, već u sledećem napadu s igračem više su u tome uspeli i prvi put na meču poveli sa 5:4. Uspela je Srbija da preokrene, ali se na veliki odmor ipak otišlo s prednošću Japanaca od 8:7. U ovom periodu igre Japanci su imali stopostotni učinak s igračem više, "delfini" jednostavno nisu uspevali da pronađu pravu odbranu.

Izabranici Uroša Stevanovića preokrenulio su na 9:8 na startu treće deonice, a ubrzo zatim poveli i sa 12:9. Tada je izgledalo da je otpor Japanaca konačno slomljen, ali nije bilo tako. Vratili su se uporni Japanci i na kraju trećeg perioda smanjili na 12:11. Zatim je Japan izjednačio na 12:12, ali je Srbija uspela da se odmakne na 15:13 tri munuta pre kraja. No, opet je došlo do pada u igri "delfina" što su uporni Japanci iskoristili i izjednačili na 15:15 minut i 53 sekunde pre kraja, ali je najbolji igrač utakmice Dušan Mandić sedmim golom na utakmici vratio prednost Srbiji na 1,35 pre kraja i ispostavilo se postavio konačan rezultat.

Srbija će u drugom kolu, u utorak od 10.30 časova, igrati protiv Australije. Plasman u četvrtfinale obezbediće četiri prvoplasirane ekipe.

Srbija - Japan 16:15 (4:4, 3:4, 5:3, 4:4)

PARIZ: Akvatik centar, gledalaca: 1.500, sudije: Kolombo (Italija), Mišković (Crna Gora). Igrač više: Srbija 7 (4), Japan 12 (8). Dva igrača više: Japan 1 (0). Peterci: Srbija 1 (1), Japan 4 (2).

SRBIJA: Filipović, Mandić 7, S. Rašović 1, Ranđelović, Ćuk, Dedović 2, Drašović 1, N. Jakšić 2, Vico 1, Ubović, P. Jakšić, V. Rašović 2, Mašović.

JAPAN: Tanamura, Adači 2, Vatanabe 1, Ogihara, Inouke, Suzuki 2, Date, Takata 1, Nita, Inaba 6, Okava 3, Araki, Nišimura.

G. Malenović

Mandić: Nisam zabrinut

Po završetku utakmice junak pobede Dušan Mandić je istakao novinarima:

- Znali smo da nas čeka teška utakmica protiv nezgodnog Japana. Verovali smo da ćemo da ih prelomimo u trećem i četvrtom delu ali se nisu dali. Pretili su do samog kraja. Imali smo dva puta tri gola viška ali su nalazili snage da se vrate. Nisam zabrinut, protiv ovakvog stila Japana je teško da se igra. Ne predstavljaju merilo naše igre. Prva utakmica uvek nosi breme, imamo veliki broj debitanata. Ponavljam tek počinjemo, ovo se zaboravlja I mislimo samo na Australiju”.

Sava Ranđelović je dodao:

- Nismo očekivali da će biti ovako neizvesno. Znali smo da su nezgodan tim alii h nismo slomili kada je to bilo izvesno. Nije malo postići 16 golova ali je puno primiti 15. Znamo da moramo mnogo bolje, najvažniji su bodovi. Opet sa druge strane, išao ih je šut, pogađali iz nemogućih pozicija. Neću o suđenju osim da treba pogledati odnos izbačaja, načine dosuđivanja peteraca. Ali okrećemo se Australiji i siguran sam da će biti bolje.

B grupa

Australija - Španija 5:9

Srbija - Japan 16:15

Standings provided by Sofascore
Autor:
Pošaljite komentar
VATERPOLISTI SRBIJE U NEDELJU STARTUJU NA OLIMPIJSKIM IGRAMA: Oprez protiv Japana

VATERPOLISTI SRBIJE U NEDELJU STARTUJU NA OLIMPIJSKIM IGRAMA: Oprez protiv Japana

27.07.2024. 18:16 18:23
KAPITEN VATERPOLISTA NIKOLA JAKŠIĆ NA KONFERENCIJI ZA MEDIJE REKAO DA SE NIŠTA NIJE PROMENILO U EKIPI IAKO SE POSLE TOKIJA SEDAM IGRAČA OPROSTILO: Spremni smo da damo sve od sebe da obradujemo Srbiju

KAPITEN VATERPOLISTA NIKOLA JAKŠIĆ NA KONFERENCIJI ZA MEDIJE REKAO DA SE NIŠTA NIJE PROMENILO U EKIPI IAKO SE POSLE TOKIJA SEDAM IGRAČA OPROSTILO: Spremni smo da damo sve od sebe da obradujemo Srbiju

25.07.2024. 19:11 19:13