overcast clouds
11°C
16.09.2024.
Нови Сад
eur
117.04
usd
105.4414
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

СРБИЈА МУКУ МУЧИЛА СА ЈАПАНЦИМА, АЛИ НА КРАЈУ СТИГЛА ДО ПОБЕДЕ у првом мечу на ОИ: Мандић најсигурнији и најефикаснији

28.07.2024. 13:47 16:11
Пише:
Извор: Tanjug/AP Photo/Luca Bruno

Мучили су се ватерполисти Србије у дуелу са Јапаном на старту олимпијског турнира у Паризу, али су на крају успели да победе са 16:15 и заблеже прве бодове у Б групи.

Била је ово најтежа утакмица са Јапанцима коју су "делфини" одиграли у својој историји. Тим из "земље излазећег" сунца, који игра потпуно нетипични ватерполо, пружио је одличну игру и није дозвољавао нашим момцима да се одлепе током читавог меча. на крају је ипак пресудио индивидуални квалитет нашег тима, посебно Душана Мандића који је од седам голова и постигао последња два, од којих један из петерца.

На старту меча Србија је водила 2:0 головима Мандића, али су Јапанци успели да дођу до изједначења. Поново су се одвојили "делфини" на 4:2, али је Јапан стално држао прикључак први период су завршили у егалу (4:4). Почетком другог дела имали су прилику и да поведу из переца, али је Инабеу испала лопта. Но, већ у следећем нападу с играчем више су у томе успели и први пут на мечу повели са 5:4. Успела је Србија да преокрене, али се на велики одмор ипак отишло с предношћу Јапанаца од 8:7. У овом периоду игре Јапанци су имали стопостотни учинак с играчем више, "делфини" једноставно нису успевали да пронађу праву одбрану.

Изабраници Уроша Стевановића преокренулио су на 9:8 на старту треће деонице, а убрзо затим повели и са 12:9. Тада је изгледало да је отпор Јапанаца коначно сломљен, али није било тако. Вратили су се упорни Јапанци и на крају трећег периода смањили на 12:11. Затим је Јапан изједначио на 12:12, али је Србија успела да се одмакне на 15:13 три мунута пре краја. Но, опет је дошло до пада у игри "делфина" што су упорни Јапанци искористили и изједначили на 15:15 минут и 53 секунде пре краја, али је најбољи играч утакмице Душан Мандић седмим голом на утакмици вратио предност Србији на 1,35 пре краја и испоставило се поставио коначан резултат.

Србија ће у другом колу, у уторак од 10.30 часова, играти против Аустралије. Пласман у четвртфинале обезбедиће четири првопласиране екипе.

Србија - Јапан 16:15 (4:4, 3:4, 5:3, 4:4)

ПАРИЗ: Акватик центар, гледалаца: 1.500, судије: Коломбо (Италија), Мишковић (Црна Гора). Играч више: Србија 7 (4), Јапан 12 (8). Два играча више: Јапан 1 (0). Петерци: Србија 1 (1), Јапан 4 (2).

СРБИЈА: Филиповић, Мандић 7, С. Рашовић 1, Ранђеловић, Ћук, Дедовић 2, Драшовић 1, Н. Јакшић 2, Вицо 1, Убовић, П. Јакшић, В. Рашовић 2, Машовић.

ЈАПАН: Танамура, Адачи 2, Ватанабе 1, Огихара, Иноуке, Сузуки 2, Дате, Таката 1, Нита, Инаба 6, Окава 3, Араки, Нишимура.

Г. Маленовић

Мандић: Нисам забринут

По завршетку утакмице јунак победе Душан Мандић је истакао новинарима:

- Знали смо да нас чека тешка утакмица против незгодног Јапана. Веровали смо да ћемо да их преломимо у трећем и четвртом делу али се нису дали. Претили су до самог краја. Имали смо два пута три гола вишка али су налазили снаге да се врате. Нисам забринут, против оваквог стила Јапана је тешко да се игра. Не представљају мерило наше игре. Прва утакмица увек носи бреме, имамо велики број дебитаната. Понављам тек почињемо, ово се заборавља И мислимо само на Аустралију”.

Сава Ранђеловић је додао:

- Нисмо очекивали да ће бити овако неизвесно. Знали смо да су незгодан тим алии х нисмо сломили када је то било извесно. Није мало постићи 16 голова али је пуно примити 15. Знамо да морамо много боље, најважнији су бодови. Опет са друге стране, ишао их је шут, погађали из немогућих позиција. Нећу о суђењу осим да треба погледати однос избачаја, начине досуђивања петераца. Али окрећемо се Аустралији и сигуран сам да ће бити боље.

Б група

Аустралија - Шпанија 5:9

Србија - Јапан 16:15

Стандингс провидед by Софасцоре
Аутор:
Пошаљите коментар
ВАТЕРПОЛИСТИ СРБИЈЕ У НЕДЕЉУ СТАРТУЈУ НА ОЛИМПИЈСКИМ ИГРАМА: Опрез против Јапана

ВАТЕРПОЛИСТИ СРБИЈЕ У НЕДЕЉУ СТАРТУЈУ НА ОЛИМПИЈСКИМ ИГРАМА: Опрез против Јапана

27.07.2024. 18:16 18:23
КАПИТЕН ВАТЕРПОЛИСТА НИКОЛА ЈАКШИЋ НА КОНФЕРЕНЦИЈИ ЗА МЕДИЈЕ РЕКАО ДА СЕ НИШТА НИЈЕ ПРОМЕНИЛО У ЕКИПИ ИАКО СЕ ПОСЛЕ ТОКИЈА СЕДАМ ИГРАЧА ОПРОСТИЛО: Спремни смо да дамо све од себе да обрадујемо Србију

КАПИТЕН ВАТЕРПОЛИСТА НИКОЛА ЈАКШИЋ НА КОНФЕРЕНЦИЈИ ЗА МЕДИЈЕ РЕКАО ДА СЕ НИШТА НИЈЕ ПРОМЕНИЛО У ЕКИПИ ИАКО СЕ ПОСЛЕ ТОКИЈА СЕДАМ ИГРАЧА ОПРОСТИЛО: Спремни смо да дамо све од себе да обрадујемо Србију

25.07.2024. 19:11 19:13