Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

ZLATO I SREBRO U ŠAHU ZA NOVOSADSKI PMF: Dame ubedljivo do trijumfa, muškoj ekipi drugo mesto na Sportskim igrama

24.09.2024. 12:33 12:53
Piše:
sah
Izvor: Sindikat PMF-a

Sindikat PMF-a je i ukupni pobednik Sportskih igara.

Šahisti i šahistkinje Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu osvojili su dve medalje na 13. Sportskim igrama Sindikata zaposlenih u obrazovanju, nauci i kulturi Srbije na nedavno održanim u Banji Vrućici (BiH). 

 

U otvorenoj konkurenciji učestvovalo je pet ekipa, od kojih dve iz Novog Sada. To su bili predstavnici PMF-a i Tehnološkog fakulteta. Ista situacija je bila i u ženskoj konkurenciji. Igralo se po jednokružnom Bergerovom sistemu parovanja, uz tempo igre od 10 minuta po igraču za celu partiju. 

 

Predstavnice PMF-a su prilično ubedljivo pobedile u ženskoj konkurenciji. One su sa maksimalnih 10 poena, čini se lako, došle do prvog mesta. Za PMF su igrale ponovo sjajna Ivana Litričin, koja je, uz Tamaru Ivetić, imala sve pobede, Mira Radonjić, Kristina Labadi i Dragica Mušicki. 

 

Srebro je pripalo šahistkinjama Tehničke škole GSP iz Beograda, koje je sa svim pobedama predvodila Radmila Đurđanović, uz nju u ekipi su bile i Biljana Bošnjaković, Dušanka Kalanj i Jasmina Potkornjak. Treće mesto su osvojile dame iz Regionalnog centra Leskovac, čije su boje branile Milena Vujinović, koja je imala sve četiri pobede, Žaklina Stojanović, Danijela Sinadinović i Marija Anđelković. Četvrtoplasirana je bila OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ iz Svilajnca, a peto mesto je zauzeo Tehnološki fakultet iz Novog Sada.

 

U otvorenoj konkurenciji šahisti PMF-a bili su odlični i zauzeli su visoko drugo mesto! Zabeležili su dve pobede, remi i jedini poraz su doživeli od sjajne ekipe Mašinskog fakulteta iz Beograda, koja je sa sve četiri pobede osvojila turnir. 

 

Srebro su u Novi Sad doneli prof. dr Branko Ristanović, doc. dr Igor Ponjiger, Aleksandar Trkulja i fantastična Ivana Litričin, koja je jedina u ekipi bila bez poraza i sa samo jednim remijem! 

 

Šampionsku ekipu Mašinskog fakulteta su predstavljali Radovan Bura, Predrag Elek, Branislav Živković i Nedžad Radonja. 

 

Treće mesto je osvojila Gimnazija iz Prištine, u čijem sastavu su bili Dejan Denić, Bojan Mikić, Slobodan Jovanović i Zoran Naćić. Četvrto mesto je zauzeo Tehnološki fakultet iz Novog Sada, a peto Tehnička škola GSP iz Beograda.

 

Sindikat PMF-a ukupni pobednik

 

U ukupnom plasmanu najuspešniji na Sportskim igrama je Sindikat Prirodno-matematičkog fakulteta iz Novog Sada sa 168 bodova ispred Tehnološkog fakulteta iz istog grada, koji je osvojio 71 bod. Na kraju treba istaći podatak vredan hvale, a to je da je Sindikat PMF-a dve godine zaredom osvajao naslov ukupnog pobednika na Sportskim igrama kako Pokrajine, tako i cele Srbije, što govori o tome koliko su sport i sportska nadmetanja omiljeni među prirodnjacima!

 

Na Sportskim igrama učestvovalo je 46 sindikalnih organizacija iz cele Srbije, a njihovi predstavnici su se takmičili u devet disciplina – mali fudbal, odbojka, basket, stoni tenis, šah, plivanje, kuglanje, pikado i nadvlačenje konopca. Nadmetanja u tenisu su otkazana zbog lošeg vremena. U svakoj disciplini su održana takmičenja u ženskoj i otvorenoj konkurenciji.

I. U - S. K. 

Izvor:
Dnevnik
Autor:
Pošaljite komentar
SRPSKI ŠAHISTI U SVETSKOM VRHU: Na Olimpijadi naš tim osvojio peto mesto, dame na 25. poziciji
sah

SRPSKI ŠAHISTI U SVETSKOM VRHU: Na Olimpijadi naš tim osvojio peto mesto, dame na 25. poziciji

22.09.2024. 21:55 12:34
ŠAHISTI SRBIJE SE POKAZALI PRED SVETSKOM LEGENDOM: Remi protiv domaćina Olimpijade, naš ženski tim pobedio Estoniju
sah

ŠAHISTI SRBIJE SE POKAZALI PRED SVETSKOM LEGENDOM: Remi protiv domaćina Olimpijade, naš ženski tim pobedio Estoniju

21.09.2024. 21:17 21:21
ŠAHISTKINJE SRBIJE BOLJE OD PERUA NA OLIMPIJADI: Muški tim poražen od branioca titule
sah

ŠAHISTKINJE SRBIJE BOLJE OD PERUA NA OLIMPIJADI: Muški tim poražen od branioca titule

19.09.2024. 20:59 21:02
MEMORIJAL JELENE STOJANOVIĆ U VLAJKOVCU: Pehar šahisti iz Vršca Slobodanu Munižabi
sah

MEMORIJAL JELENE STOJANOVIĆ U VLAJKOVCU: Pehar šahisti iz Vršca Slobodanu Munižabi

Za tablom bilo 26 učesnika
16.09.2024. 21:45 21:50