overcast clouds
24°C
24.09.2024.
Нови Сад
eur
117.0749
usd
105.3116
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ЗЛАТО И СРЕБРО У ШАХУ ЗА НОВОСАДСКИ ПМФ: Даме убедљиво до тријумфа, мушкој екипи друго место на Спортским играма

24.09.2024. 12:33 12:53
Пише:
sah
Извор: Синдикат ПМФ-а

Синдикат ПМФ-а је и укупни победник Спортских игара.

Шахисти и шахисткиње Природно-математичког факултета Универзитета у Новом Саду освојили су две медаље на 13. Спортским играма Синдиката запослених у образовању, науци и култури Србије на недавно одржаним у Бањи Врућици (БиХ). 

 

У отвореној конкуренцији учествовало је пет екипа, од којих две из Новог Сада. То су били представници ПМФ-а и Технолошког факултета. Иста ситуација је била и у женској конкуренцији. Играло се по једнокружном Бергеровом систему паровања, уз темпо игре од 10 минута по играчу за целу партију. 

 

Представнице ПМФ-а су прилично убедљиво победиле у женској конкуренцији. Оне су са максималних 10 поена, чини се лако, дошле до првог места. За ПМФ су играле поново сјајна Ивана Литричин, која је, уз Тамару Иветић, имала све победе, Мира Радоњић, Кристина Лабади и Драгица Мушицки. 

 

Сребро је припало шахисткињама Техничке школе ГСП из Београда, које је са свим победама предводила Радмила Ђурђановић, уз њу у екипи су биле и Биљана Бошњаковић, Душанка Калањ и Јасмина Поткорњак. Треће место су освојиле даме из Регионалног центра Лесковац, чије су боје браниле Милена Вујиновић, која је имала све четири победе, Жаклина Стојановић, Данијела Синадиновић и Марија Анђелковић. Четвртопласирана је била ОШ „Јован Јовановић Змај“ из Свилајнца, а пето место је заузео Технолошки факултет из Новог Сада.

 

У отвореној конкуренцији шахисти ПМФ-а били су одлични и заузели су високо друго место! Забележили су две победе, реми и једини пораз су доживели од сјајне екипе Машинског факултета из Београда, која је са све четири победе освојила турнир. 

 

Сребро су у Нови Сад донели проф. др Бранко Ристановић, доц. др Игор Поњигер, Александар Тркуља и фантастична Ивана Литричин, која је једина у екипи била без пораза и са само једним ремијем! 

 

Шампионску екипу Машинског факултета су представљали Радован Бура, Предраг Елек, Бранислав Живковић и Неџад Радоња. 

 

Треће место је освојила Гимназија из Приштине, у чијем саставу су били Дејан Денић, Бојан Микић, Слободан Јовановић и Зоран Наћић. Четврто место је заузео Технолошки факултет из Новог Сада, а пето Техничка школа ГСП из Београда.

 

Синдикат ПМФ-а укупни победник

 

У укупном пласману најуспешнији на Спортским играма је Синдикат Природно-математичког факултета из Новог Сада са 168 бодова испред Технолошког факултета из истог града, који је освојио 71 бод. На крају треба истаћи податак вредан хвале, а то је да је Синдикат ПМФ-а две године заредом освајао наслов укупног победника на Спортским играма како Покрајине, тако и целе Србије, што говори о томе колико су спорт и спортска надметања омиљени међу природњацима!

 

На Спортским играма учествовало је 46 синдикалних организација из целе Србије, а њихови представници су се такмичили у девет дисциплина – мали фудбал, одбојка, баскет, стони тенис, шах, пливање, куглање, пикадо и надвлачење конопца. Надметања у тенису су отказана због лошег времена. У свакој дисциплини су одржана такмичења у женској и отвореној конкуренцији.

И. У - С. К. 

Извор:
Дневник
Аутор:
Пошаљите коментар
СРПСКИ ШАХИСТИ У СВЕТСКОМ ВРХУ: На Олимпијади наш тим освојио пето место, даме на 25. позицији
sah

СРПСКИ ШАХИСТИ У СВЕТСКОМ ВРХУ: На Олимпијади наш тим освојио пето место, даме на 25. позицији

22.09.2024. 21:55 12:34
ШАХИСТИ СРБИЈЕ СЕ ПОКАЗАЛИ ПРЕД СВЕТСКОМ ЛЕГЕНДОМ: Реми против домаћина Олимпијаде, наш женски тим победио Естонију
sah

ШАХИСТИ СРБИЈЕ СЕ ПОКАЗАЛИ ПРЕД СВЕТСКОМ ЛЕГЕНДОМ: Реми против домаћина Олимпијаде, наш женски тим победио Естонију

21.09.2024. 21:17 21:21
ШАХИСТКИЊЕ СРБИЈЕ БОЉЕ ОД ПЕРУА НА ОЛИМПИЈАДИ: Мушки тим поражен од браниоца титуле
sah

ШАХИСТКИЊЕ СРБИЈЕ БОЉЕ ОД ПЕРУА НА ОЛИМПИЈАДИ: Мушки тим поражен од браниоца титуле

19.09.2024. 20:59 21:02
МЕМОРИЈАЛ ЈЕЛЕНЕ СТОЈАНОВИЋ У ВЛАЈКОВЦУ: Пехар шахисти из Вршца Слободану Мунижаби
sah

МЕМОРИЈАЛ ЈЕЛЕНЕ СТОЈАНОВИЋ У ВЛАЈКОВЦУ: Пехар шахисти из Вршца Слободану Мунижаби

За таблом било 26 учесника
16.09.2024. 21:45 21:50