Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

ŠKOLSKA OLIMPIJADA: Novosadskim ekipama srebro i bronza u futsalu, Subotičanke prve; najbolji rukometaši iz Vrbasa

26.05.2024. 16:18 16:30
Piše:
Izvor: Dnevnik

Završnica turnira srednjih škola u futsalu na 12. Olimpijskim sportskim igrama učenika Srbije u Novom Sadu, bila je i te kako uzbudljiva, a pobedama su se radovale učenice Gimnazije „Svetozar Marković” iz Subotice i učenici Srednje škole „Dragačevo” iz Guče.

Subotičanke su u borbi za prvo mesto, u sali OŠ „Prva vojvođanska brigada” u Novom Sadu, rezultatom 2:1 savladale nišku Gimnaziju „9. maj”.

Učenici novosadske Gimnazije „Svetozar Marković” osvojili su drugo mesto, pošto su od njih u uzbudljivom finalu bili bolji gosti iz Guče 5:3.

Na putu do finala, ekipa koju je predvodio profesor fizičkog vaspitanja Đorđe Madić pobedila je TŠDU „Nikola Tesla” iz Kostolca 2:0, koja je osvojila treću poziciju, SŠ „Grigorije Božović” iz Zubinog Potoka 5:0 i somborsku MŠ „Dr Ružica Rip” 3:1.

– Zadovoljni smo plasmanom, drugi smo u državi, što je zaista veliki uspeh – rekao je kapiten ekipe Gimnazije „Svetozar Marković” Vukašin Lojović. – Teško nam je pao poraz u finalu, ali čestitali smo protivnicima. Uživali smo u celom turniru.

Neizvesno je bilo kod devojaka u utakmici za treće mesto. Futsalerke SŠ „Svetozar Miletić" iz Novog Sada su, nakon izvođenja penala, savladale MEŠ „Goša” iz Smederevske Palanke 3:2 (penali 3:2).

Novosađanke su dva puta vodile – pogotkom Olje Obradović već u početnim minutima, da bi Nina Pušnik sa velike udaljenosti uputila neodbranjiv „projektil” za 2:1. Primile su domaće gol u poslednjem minutu – 2:2. Bile su, međutim, precizne sa bele linije sva tri puta, a odbranom golmanke Milinićeve u drugoj seriji radovale se pobedi. 

– Očekivale smo neko od prva dva mesta, ali posle tri utakmice u grupi, gol razlika nas je poslala u duel za treće mesto – rekla je profesorica fizičkog vaspitanja SŠ „Svetozar Miletić” Tanja Radosav. – To je sport. Kao ekipa, devojke su se odlično snašle. Bile su umorne jer je raspored zgusnut, ali odlično su odigrale poslednji susret. 

Novosađanke su na Olimpijadi savladale Gimnaziju „Patrijarh Pavle” iz Beograda (7:4), a odigrale su nerešeno sa Tehničkom školom „Pirot” (1:1) primljenim golom u poslednjim sekundama i niškom Gimnazijom „9. maj” (4:4). 

K. Bugarski

BEZ NEIZVESNOSTI U RUKOMETNIM FINALIMA: Pehari u Vrbasu i Šapcu

Pobednički pehari u rukometnom takmičenju srednjih škola otišli su u vitrine SSŠ „4. jul” iz Vrbasa, u muškoj konkurenciji, odnosno MŠ „Dr Andra Jovanović” iz Šapca, u nadmetanju učenica.

Vrbašani nisu imali većih problema u finalu odigranom u hali „Hram” u Kaću i ubedljivim rezultatom 22:15 savladali su SŠ „Grigorije Božović” iz Zubinog Potoka. Uzbudljivije je bilo u duelu za treće mesto. Tehnička škola „Kikinda” na kraju se radovala trijumfu, pošto je na semaforu bilo 30:28 u duelu sa šabačkom EKŠ „Stana Milanović”.

Učenice MŠ „Dr Andra Jovanović” iz Šapca, takođe su lagano izašle na kraj sa protivnicama, pobedivši SŠ „Mladost” iz Petrovca na Mlavi 25:18 u velikoj sali Spensa.

Na proglašenju pobednika našle su se i učenice Farmaceutsko-fizioterapeutske škole „Beograd” pošto su osvojile bronzu savladavši Drugu kragujevačku gimnaziju rezultatom 27:24.

K. Bugarski

SREDNJOŠKOLCI KRALJEVAČKE GIMNAZIJE NAJBOLJI U KOŠARCI: Talenti pokazali veliki kvalitet

Kada u završnici turnira igra mladi srpski reprezentativac Aleksa Ristić, koji je prošle godine osvojio zlato na U-18 Evrobasketu u Nišu, to dovoljno govori o tome koliko je takmičenje srednjih škola na Školskoj olimpijadi bilo kvalitetno. Međutim, zvanje najbolje ekipe nije otišlo Ristićevoj Beogradskoj gimnaziji (treće mesto), već Gimnaziji iz Kraljeva, koja je u finalu, posle velike borbe, savladala Gimnaziju iz Sombora sa 53:50. Mogla je da se vidi izuzetno kvalitetna predstava u okršaju za trofej, koji je obeležila neizvesna završnica, u kojoj su se bolje snašli Kraljevčani.

Trener pobedničke selekcije i nastavnik fizičkog Vladimir Adamović analizirao je celokupnu manifestaciju.

– Sve je bilo lepo, a Novi Sad je dobar domaćin. Organizacija je komplikovana i, u skladu s tim, sve je bilo korektno. Ovo je školsko takmičenje, pušta se malo slobodnija igra, emocije su izražene... Ne što smo prvi, nego je generalni utisak odličan – istakao je Adamović.

Potom se osvrnuo i na finalni susret.

– Tim je odlično izgledao, s obzirom na to kako sve ide. Nisam košarkaški trener, bavio sam se drugim sportovima. Više sam momcima bio tu za savet, roditeljski, kako da se smire, kako da se izbore... Oni su dobri, svi treniraju i svi su ozbiljni. Ovo je rezultat sportskog odeljenja Gimnazije Kraljevo, jer ih većina pohađa sportsku gimnaziju. Imamo tim kompletan u školi. Odličan je bio Sombor u finalu, olakšali su nam dolazak do ovog trofeja, jer su pobedili Beogradsku gimnaziju. Možemo samo da budemo zadovoljni.

Tradicionalno, Kraljevo je uvek bilo jedan od zapaženijih košarkaških centara.

– Većina su kadeti ovde i poneko igra za juniore. Predstavnici dve škole košarke – Sloge i OKK Kraljevo. Ako se zadrže u našem gradu, imamo svetlu budućnost. Ipak, ovo je konkurencija od 500 škola, možda fali desetak vanrednih đaka, ali je ovo vrh. I ako si ti tu najbolji, predstoji ti samo dalji put razvoja – zaključio je Adamović.

V. M. Petrović

Autor:
Pošaljite komentar
ŠKOLSKA OLIMPIJADA: Završena takmičenja osnovnih škola u futsalu, rukometu i košarci

ŠKOLSKA OLIMPIJADA: Završena takmičenja osnovnih škola u futsalu, rukometu i košarci

25.05.2024. 15:36 15:43