Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

ZVEZDA DOŽIVELA NOVI, UBEDLJIV PORAZ U utakmici 3. kola fudbalske Lige šampiona u Monaku

22.10.2024. 21:32 21:37
Piše:
фудбал
Foto: Tanjug (AP Photo/Laurent Cipriani)

Možda se ne malom broju navijača Crvene zvezde učinilo, posle provog poluvremena, da njihovi miljenici mogu da osvoje prvi bod u ovogodišnjoj Ligi šampiona.

Dobro su parirali Monaku, imali prilike i delovali su hrabro, ali... U drugom poluvremenu su, prosto rečeno, nestali s terena, razigrali su se Francuzi i, predvođeni Minaminom i Akliušom, naneli ekipi iz Beograda ubedljiv poraz. 
Prvu veliku priliku, već u 4. minutu, imao je Markonac u redovima francuskog tima, Ben Sehir, ali nije se snašao i Ilićeva mreža je ostala da miruje. Odgovorio je srpski šampion u prvom sledećem napadu, kada je, posle kornera, Olajinka loptu zahvatio glavom, ali ju je poslao pravo u naručje golmana Majeckog.
 

Već u 5. minutu morao je Milojević da načini prvu izmenu, pošto je zadnju ložu povredio Bruno Duarte, pa ga je zamenio Dalsio Gomeš. Novi nalet Monaka usledio je u 10. minutu, kada je Zakarija bio sam na petercu posle udarca iz ugla, ali je nije zahvatio onako kako je želeo, pa se ona, od njegovog ramena, odbila u gol-aut. Suviše lako ulazili su u šanse igrači domaće ekipe, što je moralo da zabrine prvog stručnjaka tima iz srpske prestonice.
 

Kada to niko na stadionu nije očekivao, u 21. minutu, kao duh usamljen ostao je Takumi Minamino. „Zaspao“ je na suprotnom delu terena Silas, pa ofsajda nije bilo, što je za Japanca bila šah-mat pozicija i lako je savladao Marka Ilića. 
Nije se predavao naš prvak... Sevnula je kontra Beograđana u 26. minutu, Šerif Endiaj prevario je Kerera koji ga je oborio u kaznenom prostoru, pa je sudija Štiler morao da pokaže na belu tačku. Sigurni realizator najstrože kazne bio je Endiaj i izjednačio rezultat na 1:1. 
 

Posle izjednačenja, utisak je, konkretnija je postala Crvena zvezda, iako pravih šansi za gol nije bilo. Bolje su kontrolisali igru Milojevićevi učenici, utihnuli su i napadi Monaka, ali su mu gosti, posle tragičnog nesporazuma štopera Spajića i Đige, omogućili da na pauzu ode s prednošću. Strelac neočekivanbog, ako hoćete i poklonjenog pogotka, bio je Švajcarac Bril Embolo. I još, pride, imao je domaćin šansu da u šestom minutu nadokande postigne i treći gol, ali je tada dobro intervenisao Marko Ilić posle pokušaja kapitena Zakarije. 
 

U petom minutu nastavka susreta, u koji je malo bolje ušla ekipa Monaka, zapaženi Mageš Akliuš veoma dobro je šutirao s ivice šesnaesterca, Ilić je sve to lepo ispratio i prosledio lotu preko prečke. 120 sekundi kasnije, ponovo je 22-godišnji Akliuš odlično pronašao Kajoa Enrikea, ali se golman našeg tima raširio u pravu rukometnu „lepezu“ i zaustavio njegov udarac.
Ipak, u sledećem napadu odbrana Zvezde posmatrala je štopera Singa, koji je imao dovoljno vremena da se namesti, raspali po lopti s 25 metara i pogodi gornji desni ugao gola, za vođstvo čete trenera Adija Hitera od 3:1. Dva minuta docnije, Embolo je bio u duelu s golmanom Ilićem i Seolom, lopta je završila u mreži, ali je VAR presudio da je tom prilikom napadač Monaka igrao rukom i gol je poništen. U tim momentima, Akliuš je igrao jako dobro, vodio napade domaćina i bio nerešiv problem za odbranu Beograđana.

Sjajna podrška Zvezdi
Mnogo glasniji na tribinama bile su pristalice Crvene zvezde, koje su grlato bodrile svoje miljenike. Navijači Monaka gotovo da se nisu čuli, pa je, makar s te strane, prvak Srbije imao veoma dobre uslove da ostvari željeni rezultat. Ipak, to se nije dogodilo, ali su njene pristalice zaslužile najvišu ocenu, jer nisu prestajali da pružaju podršku beogradskom timu sve do kraja susreta.

Napadao je francuski tim, Zvezda je bila prinuđena da se povuče i ništa nije slutilo na to da može da izbegne treći uzastopni poraz u Ligi šampiona. Jer, u 66. minutu kao osica uporni Akliuš je, posle kornera, udarcem glavom pogodio stativu, a isti igrač je, posle pasa Golovina, ponovo bio u prilici u 67. minutu.
Na 4:1 povisio je u 70. minutu Minamino, koji je iskoristio činjenicu da se Rodić ispred njega okliznuo, pa je lako savladao Marka Ilića. Par desetina sekundi nakon toga, Golovin je sjajno šutirao iz velike daljine, ali je, srećom po naš tim, lopta pogodila stativu. Povredili su se tada Olajinka i Dalsio, a Milojević je već izvršio svih pet izmena, pa je naš tim u finišu, uz veliki rezultatski zaostatak, imao i igrača manje.
 

Mogao je Monako trijumf da učini i ubedljivijim, potšo je na isteku 90. minuta Golovin bio zamalo neprecizan, da bi seriju golova završio, u sedmom minutu nadokande, Akliuš, postigavši peti gol za svoju ekipu. 
Domaćin može da bude prezadovoljan visokom pobedom i dobrom partijom, naročito u drugih 45 minuta. A Zvezda? Teško je reći da li i koliko crveno-beli mogu u konkurenciji sa evropskim alama...
A. Predojević
 

Monako – Crvena zvezda 5:1 (2:1)

MONAKO: Stadion „Luj Drugi“, gledalaca: 10.000, sudija: Tobijas Štiler (Nemačka). Strelci: 1:0 – Minamino u 21. 1:1 – Endiaj (iz penala) u 27. 2:1 – Embolo u 45 4. 3:1 – Singo u 54. 4:1 – Minamino u 70. 5:1 – Akliuš u 90 7. minutu. Žuti kartoni: Kerer (Monako), Maksimović (C. zvezda). 
MONAKO: Majecki 7 – Vanderson 7, Singo 7, Kerer 6,5, Kajo Enrike 7 (od 77. Dijata 6,5)– Zakarija 7 (od 86. Matazo -), Kamara 7 (od 77. Magasa 6,5) – Akliuš 8,5, Minamino 8, Ben Šegir 6,5 (od 46. Golovin 7,5) – Embolo 7,5 (od 77. Ilenihena 6,5).
CRVENA ZVEZDA: M. Ilić 6 – Seol 6, Spajić 5,5, Điga 6, Olajinka 6 – Krunić 5,5 (od 60. Rodić 5,5), Elšnik 6 – Silas 5,5 (od 60. L. Ilić 5,5), Maksimović 6 (od 74. Katai 5,5), Duarte - (od 7. Dalsio 5,5) – Endiaj 6,5 (od 74. Kanga 5,5).

 

Izvor:
Dnevnik
Autor:
Pošaljite komentar
(FOTO/VIDEO) POTOP CRVENE ZVEZDE U MONTE KARLU 5:1 Monako napunio Zvezdinu mrežu za glavobolju Vladanu Milojeviću
monako

(FOTO/VIDEO) POTOP CRVENE ZVEZDE U MONTE KARLU 5:1 Monako napunio Zvezdinu mrežu za glavobolju Vladanu Milojeviću

22.10.2024. 17:26 20:54