clear sky
8°C
23.10.2024.
Нови Сад
eur
117.0531
usd
108.1722
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ЗВЕЗДА ДОЖИВЕЛА НОВИ, УБЕДЉИВ ПОРАЗ У утакмици 3. кола фудбалске Лиге шампиона у Монаку

22.10.2024. 21:32 21:37
Пише:
фудбал
Фото: Tanjug (AP Photo/Laurent Cipriani)

Можда се не малом броју навијача Црвене звезде учинило, после провог полувремена, да њихови миљеници могу да освоје први бод у овогодишњој Лиги шампиона.

Добро су парирали Монаку, имали прилике и деловали су храбро, али... У другом полувремену су, просто речено, нестали с терена, разиграли су се Французи и, предвођени Минамином и Аклиушом, нанели екипи из Београда убедљив пораз. 
Прву велику прилику, већ у 4. минуту, имао је Марконац у редовима француског тима, Бен Сехир, али није се снашао и Илићева мрежа је остала да мирује. Одговорио је српски шампион у првом следећем нападу, када је, после корнера, Олајинка лопту захватио главом, али ју је послао право у наручје голмана Мајецког.
 

Већ у 5. минуту морао је Милојевић да начини прву измену, пошто је задњу ложу повредио Бруно Дуарте, па га је заменио Далсио Гомеш. Нови налет Монака уследио је у 10. минуту, када је Закарија био сам на петерцу после ударца из угла, али је није захватио онако како је желео, па се она, од његовог рамена, одбила у гол-аут. Сувише лако улазили су у шансе играчи домаће екипе, што је морало да забрине првог стручњака тима из српске престонице.
 

Када то нико на стадиону није очекивао, у 21. минуту, као дух усамљен остао је Такуми Минамино. „Заспао“ је на супротном делу терена Силас, па офсајда није било, што је за Јапанца била шах-мат позиција и лако је савладао Марка Илића. 
Није се предавао наш првак... Севнула је контра Београђана у 26. минуту, Шериф Ендиај преварио је Керера који га је оборио у казненом простору, па је судија Штилер морао да покаже на белу тачку. Сигурни реализатор најстроже казне био је Ендиај и изједначио резултат на 1:1. 
 

После изједначења, утисак је, конкретнија је постала Црвена звезда, иако правих шанси за гол није било. Боље су контролисали игру Милојевићеви ученици, утихнули су и напади Монака, али су му гости, после трагичног неспоразума штопера Спајића и Ђиге, омогућили да на паузу оде с предношћу. Стрелац неочекиванбог, ако хоћете и поклоњеног поготка, био је Швајцарац Брил Емболо. И још, приде, имао је домаћин шансу да у шестом минуту надоканде постигне и трећи гол, али је тада добро интервенисао Марко Илић после покушаја капитена Закарије. 
 

У петом минуту наставка сусрета, у који је мало боље ушла екипа Монака, запажени Магеш Аклиуш веома добро је шутирао с ивице шеснаестерца, Илић је све то лепо испратио и проследио лоту преко пречке. 120 секунди касније, поново је 22-годишњи Аклиуш одлично пронашао Кајоа Енрикеа, али се голман нашег тима раширио у праву рукометну „лепезу“ и зауставио његов ударац.
Ипак, у следећем нападу одбрана Звезде посматрала је штопера Синга, који је имао довољно времена да се намести, распали по лопти с 25 метара и погоди горњи десни угао гола, за вођство чете тренера Адија Хитера од 3:1. Два минута доцније, Емболо је био у дуелу с голманом Илићем и Сеолом, лопта је завршила у мрежи, али је ВАР пресудио да је том приликом нападач Монака играо руком и гол је поништен. У тим моментима, Аклиуш је играо јако добро, водио нападе домаћина и био нерешив проблем за одбрану Београђана.

Сјајна подршка Звезди
Много гласнији на трибинама биле су присталице Црвене звезде, које су грлато бодриле своје миљенике. Навијачи Монака готово да се нису чули, па је, макар с те стране, првак Србије имао веома добре услове да оствари жељени резултат. Ипак, то се није догодило, али су њене присталице заслужиле највишу оцену, јер нису престајали да пружају подршку београдском тиму све до краја сусрета.

Нападао је француски тим, Звезда је била принуђена да се повуче и ништа није слутило на то да може да избегне трећи узастопни пораз у Лиги шампиона. Јер, у 66. минуту као осица упорни Аклиуш је, после корнера, ударцем главом погодио стативу, а исти играч је, после паса Головина, поново био у прилици у 67. минуту.
На 4:1 повисио је у 70. минуту Минамино, који је искористио чињеницу да се Родић испред њега оклизнуо, па је лако савладао Марка Илића. Пар десетина секунди након тога, Головин је сјајно шутирао из велике даљине, али је, срећом по наш тим, лопта погодила стативу. Повредили су се тада Олајинка и Далсио, а Милојевић је већ извршио свих пет измена, па је наш тим у финишу, уз велики резултатски заостатак, имао и играча мање.
 

Могао је Монако тријумф да учини и убедљивијим, потшо је на истеку 90. минута Головин био замало непрецизан, да би серију голова завршио, у седмом минуту надоканде, Аклиуш, постигавши пети гол за своју екипу. 
Домаћин може да буде презадовољан високом победом и добром партијом, нарочито у других 45 минута. А Звезда? Тешко је рећи да ли и колико црвено-бели могу у конкуренцији са европским алама...
А. Предојевић
 

Монако – Црвена звезда 5:1 (2:1)

МОНАКО: Стадион „Луј Други“, гледалаца: 10.000, судија: Тобијас Штилер (Немачка). Стрелци: 1:0 – Минамино у 21. 1:1 – Ендиај (из пенала) у 27. 2:1 – Емболо у 45+4. 3:1 – Синго у 54. 4:1 – Минамино у 70. 5:1 – Аклиуш у 90+7. минуту. Жути картони: Керер (Монако), Максимовић (Ц. звезда). 
МОНАКО: Мајецки 7 – Вандерсон 7, Синго 7, Керер 6,5, Кајо Енрике 7 (од 77. Дијата 6,5)– Закарија 7 (од 86. Матазо -), Камара 7 (од 77. Магаса 6,5) – Аклиуш 8,5, Минамино 8, Бен Шегир 6,5 (од 46. Головин 7,5) – Емболо 7,5 (од 77. Иленихена 6,5).
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: М. Илић 6 – Сеол 6, Спајић 5,5, Ђига 6, Олајинка 6 – Крунић 5,5 (од 60. Родић 5,5), Елшник 6 – Силас 5,5 (од 60. Л. Илић 5,5), Максимовић 6 (од 74. Катаи 5,5), Дуарте - (од 7. Далсио 5,5) – Ендиај 6,5 (од 74. Канга 5,5).

 

Извор:
Дневник
Аутор:
Пошаљите коментар
(ФОТО/ВИДЕО) ПОТОП ЦРВЕНЕ ЗВЕЗДЕ У МОНТЕ КАРЛУ 5:1 Монако напунио Звездину мрежу за главобољу Владану Милојевићу
monako

(ФОТО/ВИДЕО) ПОТОП ЦРВЕНЕ ЗВЕЗДЕ У МОНТЕ КАРЛУ 5:1 Монако напунио Звездину мрежу за главобољу Владану Милојевићу

22.10.2024. 17:26 20:54