Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Voša sigurna u Ivanjici u duelu sa Javorom

06.06.2020. 16:49 16:54
Piše:
Izvor: J. Grlić

Nekoliko izmena u odnosu na kup utakmicu s timom Mladosti iz Lučana, napravio je u Ivanjici trener Vojvodine Nenad Lalatović.

Na golu se, umesto Rockova, našao Simić, na poziciju levog beka vratio se Devetak umesto Đorđevića, suspendovanog Bojića zamenio je mladi Zukić, dok je  Gemović dobio prednost u odnosu na Čovića. Moguće je da je stručnjak na klupi Voše ovim želeo da odmori neke od prvotimaca pred polufinalni susret Kupa Srbije, koji crveno-bele očekuje u sredu, kada igraju u Beogradu s Čukaričkim.

Novosađani su, svejedno, savladali domaćina, vratili se na treće mesto na tabeli i u dobrom raspoloženju mogu da sačekaju važni duel s “brđanima”.

Posle polušanse Stojkovića, s jedne i Petkovića, s druge strane, u 23. minutu sjajno je na levoj strani u visini peterca jednog igrača iz odbrane Javora izbacio Dejan Zukić, ciljao suprotni ugao gola rivala, ali je uspeo da pogodi samo prečku. Zaukala se utakmica, pa je Jevremović imao šansu i šutirao preko gola Simića, a na drugoj strani, posle lepe kontre, Vukadinović je pokušao iz dobre pozicije, ali je pogodio golmana Lazovića. Nekoliko minuta kasnije, iz slobodnjaka je udarac oprobao kapiten Voše Nikola Drinčić, a čuvar mreže domaće ekipe izbio je loptu u korner.


Promene i na klupi crveno-belih

I na klupi za rezervne fudbalere Vojvodine bilo je određenih izmena. Posle duže vremena, na njoj su se našli ofanzivni vezni igrač Jovan Kokir i štoper Lazar Stojsavljević, koji su pridružili Rockovu, Čoviću, Neškoviću, Đuriću i Đuričinu.


Nastavili su gosti s inicijativom i na početku drugog poluvremena, a prvi je zapretio Mrkaić. Ređali su se napadi novosadskog tima, pa je u 54. minutu Vukadinović slabo završio obećavajući atak svog tima.

Nisu odustajali Lalatovićevi puleni i to im se konačno isplatilo u 56. minutu. Dobro je s desne strane centrirao agilni Andrić, a Dejan Zukić nije uspeo glavom da zakači loptu. Međutim, ona mu se odbila, ovog puta po zemlji, a mladi reprezentativac naše zemlje nije propustio priliku da postigne treći ovosezonski pogodak i donese prednost svojoj ekipi. U 68. minutu ponovo Zukić bio na pravom mestu i glavom povisio vođstvo Vojvodine. Pogotku je prethodila loša intervencija odbrane domaćina i mladi fudbaler nije propustio šansu da se još jednom upiše u listu strelaca.

Ubedljiva prednost kao da je potpuno demoralisala fudbalere Javora, pa je u preostalom delu susreta Voša mirno čuvala prednost, a trener Lalatović iskoristio je priliku da izvrši svih pet izmena. U 80. minutu, loše je intervenisao igrač Javora Jevremović, koji je poslao loptu u sopstvenu mrežu, pa je na semaforu stajalo ubedljivih 3:0. Samo minut kasnije Krnić je pogodio prečku, a onda je Vanja Zvekanov smanjio prednost crveno-belih. Mogao je u 87. minutu Ognjen Đuričin da još jednom savlada Lazovića, ali je slabo šutirao u situaciji “jedan na jedan”.

A. Predojević

Javor  - Vojvodina 1:3 (0:0)

IVANJICA: Gradski stadion, gledalaca: 500, sudija: S. Jovanović (Beograd). Strelci: Zvekanov u 82. za Javor, a Zukić u 56. i 68. i Jevremović u 80. minutu (autogol) za Vojvodinu. Žuti kartoni: Radivojević i Sević (Radnik Matis), a Bralić, Mrkaić i Zukić (Vojvodina).

JAVOR: Lazović 7, Jevremović 6, Piščević 6, Nikolić 5,5 (Krnić 6,5), Varga 6 (Milošević), Maričić 6, Radivojević 6 (Rogač), Pavišić 6, Sević 6, Petković 6, Zvekanov 6,5.

VOJVODINA: Simić 7, Andrić 7, Bralić 7 (Đurić 7), Saničanin 7,5, Devetak 7, Stojković 7, Drinčić 7, Vukadinović 7,5 (Kokir), Zukić 8 (Čović), Gemović 7 (Nešković 7), Mrkaić 7 (Đuričin).

Autor:
Pošaljite komentar
Voša gostuje u Ivanjici

Voša gostuje u Ivanjici

05.06.2020. 22:00 22:02
Superliga Srbije: Zukić doneo Vojvodini pobedu protiv Javora (3:1)

Superliga Srbije: Zukić doneo Vojvodini pobedu protiv Javora (3:1)

06.06.2020. 13:37 15:52