overcast clouds
23°C
19.09.2024.
Нови Сад
eur
117.058
usd
105.2585
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Воша сигурна у Ивањици у дуелу са Јавором

06.06.2020. 16:49 16:54
Пише:
Извор: Ј. Грлић

Неколико измена у односу на куп утакмицу с тимом Младости из Лучана, направио је у Ивањици тренер Војводине Ненад Лалатовић.

На голу се, уместо Роцкова, нашао Симић, на позицију левог бека вратио се Деветак уместо Ђорђевића, суспендованог Бојића заменио је млади Зукић, док је  Гемовић добио предност у односу на Човића. Могуће је да је стручњак на клупи Воше овим желео да одмори неке од првотимаца пред полуфинални сусрет Купа Србије, који црвено-беле очекује у среду, када играју у Београду с Чукаричким.

Новосађани су, свеједно, савладали домаћина, вратили се на треће место на табели и у добром расположењу могу да сачекају важни дуел с “брђанима”.

После полушансе Стојковића, с једне и Петковића, с друге стране, у 23. минуту сјајно је на левој страни у висини петерца једног играча из одбране Јавора избацио Дејан Зукић, циљао супротни угао гола ривала, али је успео да погоди само пречку. Заукала се утакмица, па је Јевремовић имао шансу и шутирао преко гола Симића, а на другој страни, после лепе контре, Вукадиновић је покушао из добре позиције, али је погодио голмана Лазовића. Неколико минута касније, из слободњака је ударац опробао капитен Воше Никола Дринчић, а чувар мреже домаће екипе избио је лопту у корнер.


Промене и на клупи црвено-белих

И на клупи за резервне фудбалере Војводине било је одређених измена. После дуже времена, на њој су се нашли офанзивни везни играч Јован Кокир и штопер Лазар Стојсављевић, који су придружили Роцкову, Човићу, Нешковићу, Ђурићу и Ђуричину.


Наставили су гости с иницијативом и на почетку другог полувремена, а први је запретио Мркаић. Ређали су се напади новосадског тима, па је у 54. минуту Вукадиновић слабо завршио обећавајући атак свог тима.

Нису одустајали Лалатовићеви пулени и то им се коначно исплатило у 56. минуту. Добро је с десне стране центрирао агилни Андрић, а Дејан Зукић није успео главом да закачи лопту. Међутим, она му се одбила, овог пута по земљи, а млади репрезентативац наше земље није пропустио прилику да постигне трећи овосезонски погодак и донесе предност својој екипи. У 68. минуту поново Зукић био на правом месту и главом повисио вођство Војводине. Поготку је prеthodila лоша интервенција одбране домаћина и млади фудбалер није пропустио шансу да се још једном упише у листу стрелаца.

Убедљива предност као да је потпуно деморалисала фудбалере Јавора, па је у преосталом делу сусрета Воша мирно чувала предност, а тренер Лалатовић искористио је прилику да изврши свих пет измена. У 80. минуту, лоше је интервенисао играч Јавора Јевремовић, који је послао лопту у сопствену мрежу, па је на семафору стајало убедљивих 3:0. Само минут касније Крнић је погодио пречку, а онда је Вања Звеканов смањио предност црвено-белих. Могао је у 87. минуту Огњен Ђуричин да још једном савлада Лазовића, али је слабо шутирао у ситуацији “један на један”.

А. Предојевић

Јавор  - Војводина 1:3 (0:0)

ИВАЊИЦА: Градски стадион, гледалаца: 500, судија: С. Јовановић (Београд). Стрелци: Звеканов у 82. за Јавор, а Зукић у 56. и 68. и Јевремовић у 80. минуту (аутогол) за Војводину. Жути картони: Радивојевић и Севић (Радник Матис), а Бралић, Мркаић и Зукић (Војводина).

ЈАВОР: Лазовић 7, Јевремовић 6, Пишчевић 6, Николић 5,5 (Крнић 6,5), Варга 6 (Милошевић), Маричић 6, Радивојевић 6 (Рогач), Павишић 6, Севић 6, Петковић 6, Звеканов 6,5.

ВОЈВОДИНА: Симић 7, Андрић 7, Бралић 7 (Ђурић 7), Саничанин 7,5, Деветак 7, Стојковић 7, Дринчић 7, Вукадиновић 7,5 (Кокир), Зукић 8 (Човић), Гемовић 7 (Нешковић 7), Мркаић 7 (Ђуричин).

Аутор:
Пошаљите коментар
Воша гостује у Ивањици

Воша гостује у Ивањици

05.06.2020. 22:00 22:02
Суперлига Србије: Зукић донео Војводини победу против Јавора (3:1)

Суперлига Србије: Зукић донео Војводини победу против Јавора (3:1)

06.06.2020. 13:37 15:52