Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Voša remizirala na Karađorđu s Radnikom

24.02.2023. 18:24 18:26
Piše:
Izvor: Nikola Čumić, junak i tragičar meča s Radnikom/FK Vojvodina

NOVI SAD: Radnik je po tradiciji bodove spasa potražio i dobio u susretima sa Vojvodinom. Posle nerešenog rezuktata 1:1 jesenas u Surdulici, identičnim skorom završen je i susret na Karađorđu u Novom Sadu, pred rekordno malim brojem gledalaca na tribinama.

Vojvodina jeste delovala organizovanije i za utisak sa tribina znatno kvalitetnije u svim segmentima igre. Rano vođstvo gostiju, međutim, aktuelizovalo je pitanje, koje se kroz prvenstvo povlači, šta je kolektivu u pola belom, pola u crvenom još potrebno da od prvog minuta krene punim kapacitetom u susret takmičarskom izazovu?

Radnik praktično manevar nije ni imao. Preskačući sredinu terena defanzivci su dugim pasovima tražili u napadu isturenog Makarića, koji je uz pomoć Radulovića i Danoskog, kao i kapitena Subotića, unosio nemir u novosadsku liniju odbrane. Tako su Surduličani i poveli na isteku trećeg minuta. Traore je izgubio duel sa  Makarićem na ivici šesnaesterca, Vojvodinino dete u dresu Radnika je uposlio Danoskog koji je savladao Carevića. Desetak minuta prestrojavali su se domaći igrači između dva šesnaesterca, Čumić i Bareje nisu prolazili u igri jedan na jedan, Malbašić je ulovljen u ofsajd zamku, a Zukićev pokušaj u 12. minutu završio je pokraj stative u gol-autu.


Bez podrške sa severa

Na utakmici sa Radnikom Vojvodinu je bodrilo jedva 800 gledalaca, daleko najmanje u sezoni. Izostala je najvatrenija podrška navijača sa severne tribine, a njihovi transparenti, okačeni na severnoj „fudbal se igra vikendom“ i na istočnoj tribini „Vojvodini su cilj pune tribine, nećemo da igramo ovakve termine“ daju odgovor o razlogu bojkota navijača novosadskog kluba.  


Konačno, u 19. minutu Čumić je vratio rezultat na početak. Treći korner izveo je Zukić, a Čumić je spretno u gužvi pred Ranđelovićevim golom, prihvatio loptu i osmi put u prvenstvu postigao gol za vodeću poziciju na klupskoj listi strelaca.

Do kraja poluvremena domaći tim je pozicionirao težište igre na polovini gostiju, a povoljne prilike, kao rezultat precizne kombinatorike Vojvodininog manevra propustili su da završe u skladu sa sopstvenom namerom Čumić u 21. Malbašić posle Zukićeve kontre u 24. i Simić u 28. minutu, posle upotrebljivog centaršuta Barajea.

Drugi deo igre započeo je aplauzom malobrojnih gledalaca na zapadnoj tribini Karađorđa, kojim je za pokušaj pred protivničkim golom nagrađen Traore. Sve je štoper Vojvodine uradio u skladu sa fudbalskim rezonom, skočio je na centaršut Bjekovića, glavom zahvatio loptu, ali je Ranđelović fantastičnim refleksom zaustavio loptu. Ništa manje nije bilo uzbudljivo u kaznenom prostoru Radnika ni u 62. minutu: kapiten Đorđević je centrirao s leve strane, Baraje je šutirao iz prve pokraj stative, kada su posmatrači već videli mrežu kako se trese. U istom minutu, na drugoj strani, kontranapadom je zapretio Radulović, savladao je Carevića, ali iz ofsajd pozicije u trenutku prijema lopte. Osam minuta kasnije Abubakar je iz povoljne pozicije, nakon Radulovićevog centaršuta, pogodio Carevića i tako propustio najpovoljniju priliku u drugom poluvremenu za novo vođstvo svoga tima.

Završnih desetak minuta utakmice Surduličani su zaigrali na odbrambenu kartu. Dok je Makarić na centru očekivao loptu, njegovi saigrači su bedemom ispred Ranđelovića čuvali nerešen rezultat i jedan dragoceni bog na gostovanju u borbi za opstanak u superligaškom društvu. Kada Čumić u 90. minutu nije uspeo da savlada Ranđelovića iz penala, posle prekršaja Stevanovića na Miloševiću, bilo je izvesno da će u tome i uspeti. 

L. Bakmaz

VojvodinaRadnik 1:1  (1:1)

NOVI SAD: Stadion Karađorđe, gledalaca 800, sudija Milanović (Ćuprija), strelci: Čumić u 19. za Vojvodinu, Danoski u 3. minutu za Radnik, žuti kartoni: Vitas, U.Nikolić (Vojvodina).

VOJVODINA: Carević 6 , Bjeković 6, Vitas 6, Traore 5,5 (Ljubisavljević), Đorđević 6,5, Topić 6,5, Zukić 6,5 (Milosavljević), Baraje 6 (Milošević), Simić 6 (U.Nikolić 6), Čumić 6,5, Malbašić 6 (Vukčević).

RADNIK: Ranđelović 7,5, Lazić 6, Abubakar  6, Stevanović 5,5, Jokić 6, Oreščanin 6, Bondarenko 6,5, Radulović 6 (Stojanović), Subotić 6 (Dražić), Danoski 6,5 (Duronjić), Makarić 6,5.

 

Autor:
Pošaljite komentar
Vošinu manevarsku osovinu Simić – Čumić bi poželeo svaki trener

Vošinu manevarsku osovinu Simić – Čumić bi poželeo svaki trener

20.02.2023. 17:57 18:18