Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Važna pobeda fudbalera Vojvodine, ali bez prava na euforiju

30.07.2017. 21:08 21:15
Piše:
Izvor: Nemanja Subotić, foto: J. Grlić

Sa zebnjom i pritajenom nadom fudbaleri Vojvodine otputovali su na megdan Radniku u Surdulici. Gostovanje u gradu i na terenu na kojem još nikada nisu pobedili, neminovno je kod crveno-belih izazivalo dozu nelagode, ali i želje, bez obzira na sva dešavanja u klubu i oko njega, da dokažu vrednost i donesu u Novi Sad sva tri boda.

Na osnovu konačnog rezultata (4:0), učenici trenera Nenada Vanića nisu imali puno problema i (ne)očekivano su zabeležili i drugi prvenstveni trijumf.

„Rekao sam i u najavi da tradicija jeste činjenica koja na nešto ukazuje, ali da je svaka utakmica nova priča i prilika da se ispiše nova stranica istorije“, rekao je Vanić.

“Pobeda nad Radnikom sigurno predstavlja injekciju dodatnog samopouzdanja našoj ekipi i od velikog je značaja, ali to nam ne daje za pravo da potpadamo pod euforiju. Naprotiv. Pred nama su tri važne utakmice i moramo u njih da uđemo maksimalno spremni i fokusirani. Javnost će sada očekivati još bolje igre i rezultate od Vojvodine, a na nama je da iskoristimo dobar start u prvenstvu, što možemo ako što pre zaboravimo na duele s Čukaričkim i u Surdulici.”

Novosađani su čak četiri puta matirali golmana Radnika Čančarevića, što je sigurno malo ko očekivao. 


Bez trening susreta

Iako je najavio da će ekipa Vojvodine tokom sedmice uvesti praksu odigravanja trening utamica, trener Nenad Vanić za ovu sedmicu ne planira takav susret.

„Želimo da naredni period iskoristimo kako bismo se posvetili kvalitetnom radu na treninzima, pa će ovakva utakmic izostati“, rekao je Vanić.

“Rekao sam da je pred nama serija prvenstvenih utakmica i želimo da je što spremnije dočekamo, a to možemo najpre uz pomoć dobrih i jakih treninga.”


„Surduličani su neugodan rival, posebno pred svojim navijačima“, objasnio je Vanić.

“Drugačije igraju kod kuće, ali smo uspeli da iskoristimo sve naše prednosti. Istina je i to da ne bi smele da nam se ponavljaju oscilacije u igri i zato je od velike važnosti da nastavimo s dobrim radom na treninzima. Očekuju nas tri duela u samo sedam dana - prvo dočekujemo Bačku u subotu, potom u sredu gostujemo Borcu u Čačku, da bismo seriju završili derbijem s Partizanom u Novom Sadu - i pokušaćemo da na krilima ova dva trijumfa nastavimo da u željenom pravcu unapređujemo našu igru.” 

Dva puta se u listu strelaca upisao Filip Malbašić, a po jednom je to za nogom pošlo Nemanji Subotiću i Yozefu Ovusu Bempahu.

„Dobro smo otvorili utakmicu i u pravo vreme postigli dva prva gola“, istakao je dvostruki strelac Malbašić.

“Imao je domaćin posle toga nekoliko poluprilika, ali smo i mi propustili da realizujemo par dobrih akcija. Naša odbrana je u tim trenucima delovala veoma sigurno, a kada sam u 54. minutu postigao i treći gol, utakmica je praktično bila rešena. Pokazali smo da Vojvodini niko ne sme da preti, da je ona i dalje veliki klub i da ima kvalitet. Da ne budem pogrešno shvaćen, ni mi nikome ne pretimo, jer smo svesni da samo velikim radom možemo, svi zajedno, da pomognemo mladom naraštaju po kom je Voša prepoznatljiva u srpskom fudbalu, da proigra i izađe n veliku scenu.”


Munja u Surdulici

U ekipi Radnika nastupila su i dojica fudbalera koji su iz Novog Sada počeli da stvaraju fudbalske karijere. Reč je o Aleksandru Tanasinu koji je igrao u prvih 45 minuta duela s Vojvodinom, a kojeg je u nastavku zamenio dojučerašnji igrač Novosađana Dušan Mićić - Munja. Međutim, oni nisu pomogli Surduličanima da izbegnu ubedljiv poraz.


Pred narednu utakmicu, a u njoj na stadion “Karađorđe” dolazi ekipa Bačke (subota u 20 časova), neminovno je da crveno-beli ponesu epitet favorita.

„Posle ove dve pobede, to ne može da se izbegne. Međutim, moramo da ostanemo čvrsto na zemlji, da se što bolje spremimo za taj duel i da onda pokušamo da ga dobijemo. Podsetiću da smo u prošlom prvenstvu dva puta savladali Bačkopalančane, ali i na to da smo do tih pobeda došli veoma teško. Na klupi narednog rivala sedi Dragan Ivanović, koji je u prošlom prvenstvu bio šef i našeg stručnog štaba, tako da će sigurno koristiti neka saznanja koja o nama ima. Istina je da smo dosta promenili sastav i ne verujem da će rival moći da se osloni na poznavanje naše ekipe. U suštini, moramo još puno da radimo i napredujemo, kako bismo zaslužili da pred neku utakmicu ponesemo naziv favorita. Za sada smo na dobrom putu i nadam se da ćemo isto tako i nastaviti“, jasan je bio Filip Malbašić.

A. Predojević

 

Autor:
Pošaljite komentar
SLS: Malbašić matirao Surduličane

SLS: Malbašić matirao Surduličane

29.07.2017. 23:18 23:27