overcast clouds
23°C
21.09.2024.
Нови Сад
eur
117.062
usd
104.8191
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Важна победа фудбалера Војводине, али без права на еуфорију

30.07.2017. 21:08 21:15
Пише:
Извор: Немања Суботић, фото: Ј. Грлић

Са зебњом и притајеном надом фудбалери Војводине отпутовали су на мегдан Раднику у Сурдулици. Гостовање у граду и на терену на којем још никада нису победили, неминовно је код црвено-белих изазивало дозу нелагоде, али и жеље, без обзира на сва дешавања у клубу и око њега, да докажу вредност и донесу у Нови Сад сва три бода.

На основу коначног резултата (4:0), ученици тренера Ненада Ванића нису имали пуно проблема и (не)очекивано су забележили и други првенствени тријумф.

„Рекао сам и у најави да традиција јесте чињеница која на нешто указује, али да је свака утакмица нова прича и прилика да се испише нова страница историје“, рекао је Ванић.

“Победа над Радником сигурно представља ињекцију додатног самопоуздања нашој екипи и од великог је значаја, али то нам не даје за право да потпадамо под еуфорију. Напротив. Пред нама су три важне утакмице и морамо у њих да уђемо максимално спремни и фокусирани. Јавност ће сада очекивати још боље игре и резултате од Војводине, а на нама је да искористимо добар старт у првенству, што можемо ако што пре заборавимо на дуеле с Чукаричким и у Сурдулици.”

Новосађани су чак четири пута матирали голмана Радника Чанчаревића, што је сигурно мало ко очекивао. 


Без тренинг сусрета

Иако је најавио да ће екипа Војводине током седмице увести праксу одигравања тренинг утамица, тренер Ненад Ванић за ову седмицу не планира такав сусрет.

„Желимо да наредни период искористимо како бисмо се посветили квалитетном раду на тренинзима, па ће оваква утакмиц изостати“, рекао је Ванић.

“Рекао сам да је пред нама серија првенствених утакмица и желимо да је што спремније дочекамо, а то можемо најпре уз помоћ добрих и јаких тренинга.”


„Сурдуличани су неугодан ривал, посебно пред својим навијачима“, објаснио је Ванић.

“Другачије играју код куће, али смо успели да искористимо све наше предности. Истина је и то да не би смеле да нам се понављају осцилације у игри и зато је од велике важности да наставимо с добрим радом на тренинзима. Очекују нас три дуела у само седам дана - прво дочекујемо Бачку у суботу, потом у среду гостујемо Борцу у Чачку, да бисмо серију завршили дербијем с Партизаном у Новом Саду - и покушаћемо да на крилима ова два тријумфа наставимо да у жељеном правцу унапређујемо нашу игру.” 

Два пута се у листу стрелаца уписао Филип Малбашић, а по једном је то за ногом пошло Немањи Суботићу и Yozеfu Овусу Бемпаху.

„Добро смо отворили утакмицу и у право време постигли два прва гола“, истакао је двоструки стрелац Малбашић.

“Имао је домаћин после тога неколико полуприлика, али смо и ми пропустили да реализујемо пар добрих акција. Наша одбрана је у тим тренуцима деловала веома сигурно, а када сам у 54. минуту постигао и трећи гол, утакмица је практично била решена. Показали смо да Војводини нико не сме да прети, да је она и даље велики клуб и да има квалитет. Да не будем погрешно схваћен, ни ми никоме не претимо, јер смо свесни да само великим радом можемо, сви заједно, да помогнемо младом нараштају по ком је Воша препознатљива у српском фудбалу, да проигра и изађе н велику сцену.”


Муња у Сурдулици

У екипи Радника наступила су и дојица фудбалера који су из Новог Сада почели да стварају фудбалске каријере. Реч је о Александру Танасину који је играо у првих 45 минута дуела с Војводином, а којег је у наставку заменио дојучерашњи играч Новосађана Душан Мићић - Муња. Међутим, они нису помогли Сурдуличанима да избегну убедљив пораз.


Пред наредну утакмицу, а у њој на стадион “Карађорђе” долази екипа Бачке (субота у 20 часова), неминовно је да црвено-бели понесу епитет фаворита.

„После ове две победе, то не може да се избегне. Међутим, морамо да останемо чврсто на земљи, да се што боље спремимо за тај дуел и да онда покушамо да га добијемо. Подсетићу да смо у прошлом првенству два пута савладали Бачкопаланчане, али и на то да смо до тих победа дошли веома тешко. На клупи наредног ривала седи Драган Ивановић, који је у прошлом првенству био шеф и нашег стручног штаба, тако да ће сигурно користити нека сазнања која о нама има. Истина је да смо доста променили састав и не верујем да ће ривал моћи да се ослони на познавање наше екипе. У суштини, морамо још пуно да радимо и напредујемо, како бисмо заслужили да пред неку утакмицу понесемо назив фаворита. За сада смо на добром путу и надам се да ћемо исто тако и наставити“, јасан је био Филип Малбашић.

А. Предојевић

 

Аутор:
Пошаљите коментар
СЛС: Малбашић матирао Сурдуличане

СЛС: Малбашић матирао Сурдуличане

29.07.2017. 23:18 23:27