Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Superliga Srbije: Zvezda nastavila nisku pobeda savladavši Vojvodinu

02.09.2018. 21:46 22:55
Piše:
Izvor: J. Grlić

Ekipa koja će Srbiju predstavljaju u ovogodišnjoj grupnoj fazi Lige šampiona, prvak naše zemlje Crvena zvezda lako je pobedila u derbiju 7. kola fudbalske Superlige Srbije tim Vojvodine.

Iako su Novosađani učinili sve ne bi li se dostojanstveno suprotstavili favorizovanim gostima, nisu imali puno uspeha u tome. Crveno-beli iz Beograda, sinoć su kontrolisali utakmicu praktično tokom svih 90. minuta i na kraju upisali novu šestu pobedu u šampionatu, zadržavši stopostotni učinak. Njihovi brojni navijači umeli su da proslave ovaj trijumf, dok je domaćin, uprkos želji bio nemoćan za ozbiljnijiju bitku.

U prvih 15. minuta derbija 7. kola  između Vojvodine i Crvene zvezde videli smo klasično ispitivanja snaga s obe strane. Nije bilo ni jedne prilike koja bi zagrejala dlanove raspoloženih navijača dva kluba. A onda, 16. minut, gosti su prvu šansu pretvorili u gol. Zvezda je izvela kontru, odbrana Voše bila je neodlučna, a nekadašnji igrač novosadskog kluba Milan Pavkov našao se  ispred golmana Rockova i pronašao je lopti put do mreže.

Nije domaća ekipa posustala u tim trenucima, naprotiv. U 20. minutu  Fofana je prihvatio loptu posle jedne greške Degeneka, ali je otišao u mrtvi ugao i nije uspeo da savlada golmana Borjana. Međutim, već u sledećem napadu ponovo je glavni protagonista bio tamnoputi napadač Vojvodine Ismael Fofana, glavom je sjajno spustio loptu pored golmana Borjana, a debitant u dresu Novosađana  Ognjen Đuričin bio je na pravom mestu i nije mu bilo teško da zatrese mrežu gostiju.

Tada se razvila zanimljiva borba, a jedan od bitnih trenutaka dogodio se u 27. minutu kada su se u šesnaestercu Voše sudarili Pavkov i golman Rockov. Obojici je ukazivana pomoć, a napadač beogradskog tima minut kasnije napustio je teren. S druge strane Rockov je ostao još tri minuta na borilištu, ali je onda i ona morao da napusti teren, što je za domaćina bio hendikep. U 33. minutu Ben je imao odličnu priliku, ali je njegov udarac osujetio golman Nikola Simić, da bi opasnost rasčistio kapiten Nikola Antić. U 36. minutu šansu da ponovo Zvezdi donese prednost imao je Dušan Jovančić, ali je njegov udarac glavom otišao je pored stative. Šampion je tada preuzeo inicijativu i tri minuta kasnije kapiten Filip Stojković dobro je šutirao, ali je Simić bio priseban i izbio loptu u korner.

Rezultatsku prednost učesnik Lige šampiona postigao je u 43. minutu. U prodoru je bio bivši kapiten Vojvodine Dušan Jovačnić, na kojeg je u šesnaestercu startovao Lazar Đorđević, a arbitar Piper pokazao je na belu tačku. Siguran realizator najtrože kazne bio je Ben. Mogla je Vojvodina do izjednačenja u poslednjim trenucima prvog poluvremena, kada je sjajno prošao po levoj strani Vinsent Eze, obišao je nekoliko prepreka, ali je golman Borjan uspeo da zaustavi njegov udarac.

U nastavku utakmice, iako je Veljko Simić u 46. minutu izblokiran u obečavajućoj situaciji, ritam je za nijansu pao. Sve do 62. minuta nije bilo izglednijih situacija pred golovima, a onda se Rodić našao ispred gola, šutirao, a Nikola Simić uspeo da zaustavi taj udarac. Minut kasnije šut je oprobao Lazar Arsić, ali je njegov udarac golman Borjan uz manje poteškoća uspeo da zaustavi. U 66. minutu ponovo je pretio napadač Beograđana Simić čiji je šut posle jednog kontranapada otišao pored gola.

Utakmica je praktično rešena u 77. minutu kada je El Fardi Ben iskoristio konfuziju u odbrani Vojvodine i postigao svoj drugi, a treći gol za Zvezdu.

U 78. minutu beležimo odličan udarac Huhumiusa koji je Borjan zaustavio dok je u 83. minutu duel dvojice Simića u svoju korist rešio golman Novosađana - Nikola.

I kada je očekivan poslednji zvižduk sudije Pipera, Zvezda je izvela korner, a još jedan bivši Novosađanin Srđan Babić u srcu šesnaesterca našao se potpuno sam i glavom, bez ikakvih problema, poslao loptu u mrežu za konačnih 1:4.

A. Predojević

VojvodinaCrvena zvezda 1:4 (1:2)

NOVI SAD: Stadion « Karađorđe », gledalaca 7.000, sudija: Piper (Čačak), strelci: Đuričin u 20. za Vojvodinu, a Pavkov u 16. Ben u 43. (iz penala) i 77. i Babić u 90. minutu za Crvenu zvezdu. Žuti kartoni: Fofana (Vojvodina), Babić, Jovančić (Crvena zvezda).

VOJVODINA: Rockov (V. Simić 7), A. Stojković 7, Graovac 6,5, Đorđević 6,5, Antić 7, Huhumis 6,5, Đurić 6,5, Đuričin 7, Milojević 6,5 (Arsić 6,5), Eze 7, Fofana 7 (Bjedov).

CRVENA ZVEZDA: Borjan 7, F. Stojković 7,5, Degenek 7, Babić 7, Rodić 75, (Gobeljić), Jovičić 7,5, Jovančić 7,5, Ebesilio 6,5 (Krstičić), Ben 8, Renato 7, Pavkov (V. Simić 7,5).

Veselinović: Pojedinci previše respektovali Zvezdu

Posle poraza njegovog tima od Crvene zvezde, šef stručnog štaba Vojvodine Aleksandar Veselinović izjavio je da su pojedini igrači Voše u meč ušli sa prevelikim respektom prema protivniku.

„Pre svega, čestitam Crvenoj zvezdi na sasvim zasluženoj pobedi i svemu što je uradila u dosadašnjem toku sezone i želim joj svako dobro. Iako je iluzorno komentarisati ime Crvene zvezde i sve ono što je postigla, ne mogu da se otmem utisku da je pojedina grupa igrača večeras previše respektovala suparnika i da ih je taj respekt blokirao. U prvom poluvremenu, uspeli smo da nadomestimo naše nedostatke i sasvim korektno smo parirali Crvenoj zvezdi. To je kompaktna i organizovana ekipa i teško je očekivati da se protiv nje napravi mnogo šansi, ali smo ipak imali jednu priliku koju smo realizovali i još dve koje nismo. Međutim, bilo je vidljivo da smo u defanzivni lako dozvoljavali protivniku da dođe na našu trećinu terena i nismo ispoštovali dogovor da budemo agresivniji“, kaže Veselinović.

Voša je nastupila u drugačijoj postavi u odnosu na sve dosadašnje utakmice.

„U veznom redu smo večeras imali dvojicu novih igrača, Huhumisa i Đuričina. Huhumis je odličan igrač, ali nije prošao pripreme i u karijeri je do sada samo sedam-osam puta igrao na poziciji zadnjeg veznog. Međutim, osim njega, nismo imali drugu alternativu. U prvom poluvremenu, dok je imao snage, neke stvari je uspevao da uradi, ali potom ga je stigao umor i onda smo na sredini terena imali veliki problem i u ofanzivnom i u defanzivnom delu. Sve to nas je primoralo da tražimo alternativna rešenja, ali kad nešto ne radite tokom trenažnog procesa, a činite to na utakmici i to protiv protivnika kakav je Crvena zvezda, onda to uglavnom bude neuspešno. Drugim poluvremenom posebno nisam zadovoljan“, rekao je Veselinović.

Zbog reprezentativne pauze, sledećeg vikenda neće se igrati mečevi u Super ligi Srbije. Prvenstvo će biti nastavljeno za dve nedelje, kada će Vojvodina gostovati u Nišu.

Milojević - Zaslužena pobeda pred pauzu

Trener fudbalera Crvene zvezde Vladan Milojević rekao je posle trijumfa nad Vojvodinom sa 4:1 u Novom Sadu, u okviru 7. kola Superlige, da ih sada čeka zaslužen i potreban odmor posle napornog ritma utakmica.

Šampion Srbije zadržao je maksimalan učinak i posle ovog gostovanja, golovima Milana Pavkova i Srđana Babića, dok je dvostruki strelac bio El Fardu Ben.

„Kao što sam rekao pre meča, lepo je igrati u Novom Sadu. Nismo imali vremena u gustom rasporedu za posebne treninge. Probali smo malo da kombinujemo pri čemu sam gledao koje igrače mogu da iskoristim zbog emotivnog pražnjenja.  Utisak je da nas je Vojvodina respektovala više nego što je trebalo, ali smo zasluženo pobedili i na najbolji način idemo na odmor posle kojeg nas čeka nastavak paklenog ritma. Rivalu čestitam na fer i korektnoj igri, i želim mu da već od sledećeg duela započne niz pobeda“, rekao je Milojević.

Reprezentativna pauza na programu je naredne dve nedelje počevši od 3. septembra, a Zvezda takmičenje u Superligi nastavlja duelom sa Radnikom na stadionu „Rajko Mitić“, u okviru 8. kola.

Autor:
Pošaljite komentar
Superliga Srbije: Vojvodina - Zvezda 1:4 (Uživo)

Superliga Srbije: Vojvodina - Zvezda 1:4 (Uživo)

02.09.2018. 18:50 21:00
Vojvodina u derbiju 7. kola Superlige dočekuje Crvenu zvezdu

Vojvodina u derbiju 7. kola Superlige dočekuje Crvenu zvezdu

01.09.2018. 21:22 21:23
Milojević: Hoćemo još da pišemo istoriju..

Milojević: Hoćemo još da pišemo istoriju..

01.09.2018. 10:35 10:40