Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Slaba efikasnost upalila alarm za stručni štab Vojvodine

26.02.2019. 09:17 09:21
Piše:
Foto: Bojan Matić, foto: J. Grlić

U velikom su neskladu ciljevi koje je rukovodstvo FK Vojvodina postavilo pred igrače u odnosu na njihov dosadašnji učinak.

Posle 23 odigrane prvenstvene utakmice, Novosađani se nalaze na devetom mestu na tabeli Superlige, dakle trenutno su prvi ispod crte koja razdvaja učesnike plej-ofa od timova koji će se boriti u plej-autu. Vremena da se ispravi (ne)učinjeno još ima, preostalo je sedam kola i 21 bod koji je u opticaju, ali određeni pokazatelji nikako ne idu u korist crveno-belima iz najvećeg vojvođanskog grada.

Osim činjenice da su od dve najbolje ekipe ove sezone, Crvene zvezde i Radničkog, pretrpeli poraze na početku prolećnog nastavka prvenstva, u oči upada i podatak da u ta dva duela, kao ni u poslednja dva jesenas (OFK Bačka i Proleter), nisu uspeli da savladaju protivničke golmane. Poslednji koji se upisao u listu strelaca bio je sada već bivši prvotimac Lazar Arsić, u 19. kolu protiv Mačve, 5. decembra prošle godine. To znači da gotovo puna tri meseca nisu imali razloga da se raduju, a pogodak nisu postigli već 423 minuta! Za ekipu koja želi da učestvuje u plej-ofu, to je podatak koji mora da upali lampice za alarm i ubeđeni smo da je stručni štab, na čelu sa Radovanom Krivokapićem, toga i te kako svestan.


Treninzi na Sajmištu

Igrači Vojvodine su u jutarnjim satima odradili trening u Fudbalskom centru “Vujadin Boškov”, dok su, kako je i najavljeno, po podne vežbali u SC Sajmište. U subotu Novosađane očekuje duel s Voždovcem na krovu Tržnog centra, pa je trener Krivokapić rešio da ove sedmice ekipa vežba na terenu s veštačkom travom, jer je takvi uslovi čekaju na gostovanju Voždovcu.


Generalno posmatrajući, Vojvodina ove sezone ima ogroman problem s efikasnošću. Njeni fudbaleri postigli su samo 16 golova. Lošiji učinak ostvarili su samo Dinamo i Mačva (postigli po 12 golova) i Rad (15), dok identičan skor imaju Bačka i Radnik. Fudbal se igra zbog golova, navijači na stadione dolaze zbog njih, a na “Karađorđu” su malo od toga imali da vide. Prvi strelac ekipe Vinsent Eze (4 gola) i drugovi na 12 odigranih susreta savladali su golmane na suprotnoj strani terena 12 puta, a tri puta slabiji učinak imali su na gostovanjima (samo četiri postignuta gola na 11 utakmica). U tome, pre svega, valja potražiti i razloge loše posećenosti utakmica u Novom Sadu, uz ogradu da mladi tim u trenucijma kada mu je najteže zaslužuje mnogo veću i konkretniju pomoć s tribina.

Prava je sreća što je odbrana solidno obavljala svoj posao i kapitulirala tek 20 puta (od Crvene zvezde u dva susreta primila  8 golova). Defanzivci su primali 0,85 golova po utakmici i taj učinak svrstava ih trenutno među pet najuspešnijih u ligi. Manje golova primili su Partizan (8), Crvena zvezda (12) i Radnički (15), dok Voša ima identičan skor sa Čukaričkim.

Rezultati su u prošloj prvenstvenoj rundi išli naruku Vojvodini, jer, iako je poražena od Radničkog u Novom Sadu, direktni rivali u borbi za plej-of takođe su zabeležili neuspehe. Proleter i Radnik, koji imaju po bod više od Krivokapićevog tima, izgubili su od Partizana i Crvene zvezde, a ništa bolje nije prišao ni Voždovac u duelu s Čukaričkim. Međutim, takvi rezultati bili su i očekivani, a Vojvodina, ukoliko želi da napravi željeni korak ka cilju, mora početi da pogađa golove suparnika. Doveden je zbog toga Bojan Matić, tu su i Eze, Đuričin, Đurić, Milojević, Kone, Gajić, Srećković, Gojkov, dakle fudbaleri kojima u opisu posla stoje i golgeterske obaveze. Bez golova slaba je vajda od velike želje i borbenosti i navijači se nadaju da će u preostalim susretima golmani protivnika mnogo češće vaditi loptu iz svoje mreže.

A. Predojević

Autor:
Pošaljite komentar
Voša trenira na terenu s veštačkom travom, sledi bitna utakmica s Voždovcem

Voša trenira na terenu s veštačkom travom, sledi bitna utakmica s Voždovcem

25.02.2019. 11:52 11:56
Krivokapić pred Radnički: Protiv Nišlija igraće samo fajteri

Krivokapić pred Radnički: Protiv Nišlija igraće samo fajteri

21.02.2019. 13:39 13:43
Superliga: Vojvodina-Radnički 0:1 (0:0)

Superliga: Vojvodina-Radnički 0:1 (0:0)

22.02.2019. 16:58 19:59