overcast clouds
13°C
18.10.2024.
Нови Сад
eur
117.0199
usd
107.9121
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Слаба ефикасност упалила аларм за стручни штаб Војводине

26.02.2019. 09:17 09:21
Пише:
Фото: Бојан Матић, фото: Ј. Грлић

У великом су нескладу циљеви које је руководство ФК Војводина поставило пред играче у односу на њихов досадашњи учинак.

После 23 одигране првенствене утакмице, Новосађани се налазе на деветом месту на табели Суперлиге, дакле тренутно су први испод црте која раздваја учеснике плеј-офа од тимова који ће се борити у плеј-ауту. Времена да се исправи (не)учињено још има, преостало је седам кола и 21 бод који је у оптицају, али одређени показатељи никако не иду у корист црвено-белима из највећег војвођанског града.

Осим чињенице да су од две најбоље екипе ове сезоне, Црвене звезде и Радничког, претрпели поразе на почетку пролећног наставка првенства, у очи упада и податак да у та два дуела, као ни у последња два јесенас (ОФК Бачка и Пролетер), нису успели да савладају противничке голмане. Последњи који се уписао у листу стрелаца био је сада већ бивши првотимац Лазар Арсић, у 19. колу против Мачве, 5. децембра прошле године. То значи да готово пуна три месеца нису имали разлога да се радују, а погодак нису постигли већ 423 минута! За екипу која жели да учествује у плеј-офу, то је податак који мора да упали лампице за аларм и убеђени смо да је стручни штаб, на челу са Радованом Кривокапићем, тога и те како свестан.


Тренинзи на Сајмишту

Играчи Војводине су у јутарњим сатима одрадили тренинг у Фудбалском центру “Вујадин Бошков”, док су, како је и најављено, по подне вежбали у СЦ Сајмиште. У суботу Новосађане очекује дуел с Вождовцем на крову Тржног центра, па је тренер Кривокапић решио да ове седмице екипа вежба на терену с вештачком травом, јер је такви услови чекају на гостовању Вождовцу.


Генерално посматрајући, Војводина ове сезоне има огроман проблем с ефикасношћу. Њени фудбалери постигли су само 16 голова. Лошији учинак остварили су само Динамо и Мачва (постигли по 12 голова) и Рад (15), док идентичан скор имају Бачка и Радник. Фудбал се игра због голова, навијачи на стадионе долазе због њих, а на “Карађорђу” су мало од тога имали да виде. Први стрелац екипе Винсент Езе (4 гола) и другови на 12 одиграних сусрета савладали су голмане на супротној страни терена 12 пута, а три пута слабији учинак имали су на гостовањима (само четири постигнута гола на 11 утакмица). У томе, пре свега, ваља потражити и разлоге лоше посећености утакмица у Новом Саду, уз ограду да млади тим у тренуцијма када му је најтеже заслужује много већу и конкретнију помоћ с трибина.

Права је срећа што је одбрана солидно обављала свој посао и капитулирала тек 20 пута (од Црвене звезде у два сусрета примила  8 голова). Дефанзивци су примали 0,85 голова по утакмици и тај учинак сврстава их тренутно међу пет најуспешнијих у лиги. Мање голова примили су Партизан (8), Црвена звезда (12) и Раднички (15), док Воша има идентичан скор са Чукаричким.

Резултати су у прошлој првенственој рунди ишли наруку Војводини, јер, иако је поражена од Радничког у Новом Саду, директни ривали у борби за плеј-оф такође су забележили неуспехе. Пролетер и Радник, који имају по бод више од Кривокапићевог тима, изгубили су од Партизана и Црвене звезде, а ништа боље није пришао ни Вождовац у дуелу с Чукаричким. Међутим, такви резултати били су и очекивани, а Војводина, уколико жели да направи жељени корак ка циљу, мора почети да погађа голове супарника. Доведен је због тога Бојан Матић, ту су и Езе, Ђуричин, Ђурић, Милојевић, Коне, Гајић, Срећковић, Гојков, дакле фудбалери којима у опису посла стоје и голгетерске обавезе. Без голова слаба је вајда од велике жеље и борбености и навијачи се надају да ће у преосталим сусретима голмани противника много чешће вадити лопту из своје мреже.

А. Предојевић

Аутор:
Пошаљите коментар
Воша тренира на терену с вештачком травом, следи битна утакмица с Вождовцем

Воша тренира на терену с вештачком травом, следи битна утакмица с Вождовцем

25.02.2019. 11:52 11:56
Кривокапић пред Раднички: Против Нишлија играће само фајтери

Кривокапић пред Раднички: Против Нишлија играће само фајтери

21.02.2019. 13:39 13:43
Суперлига: Војводина-Раднички 0:1 (0:0)

Суперлига: Војводина-Раднички 0:1 (0:0)

22.02.2019. 16:58 19:59