Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Krivokapić pred Radnički: Protiv Nišlija igraće samo fajteri

21.02.2019. 13:39 13:43
Piše:
Izvor: J. Grlić/Večeras se očekuje dobar i borben fudbal u Novom Sadu

U derbiju 23. kola fudbalske Superlige Srbije, u petak na stadionu “Karađorđe” u Novom Sadu, snage će odmeriti devetoplasirana Vojvodina i drugoplasirana ekipa Radničkog.

Već na osnovu položaja na tabeli i velike bodovne razlike koja deli dva tima (53:28 u korist Nišlija), jasno je da će “Real s Nišave” u susret ući kao favorit, ali to nikako ne znači da Novosađani ne kuju smele planove i priželjkuju važnu pobedu u trci koju vode za plasman u plej-of. Naprotiv!

- Očekuje nas još jedan derbi, jer igramo s ekipom koja se nalazi pri samom vrhu tabele Superlige - rekao je šef stručnog štaba Vojvodine Radovan Krivokapić. - Radnički je veliki favorit u večerašnjem susretu, najprijatnije je iznenađenje sezone i klub koji se nalazi u ekspanziji. Nišlije imaju iskusnu i dobru ekipu, a snagu crpe i iz vođenja tima Nenada Lalatovića, mog dobrog druga s kojim sam nekada igrao zajedno, a koji je uspeo da se visoko pozicionira u trenerskim vodama Srbije. S druge strane, mi imamo mlad tim koji će, u to ne sumnjam, ubrzo nadoći.

Govoreći o adutima Vojvodine i na čemu ona temelji nadu da može da stigne do željenog cilja, Krivokapić je naglasio:

- Nivo naše borbenosti mora da bude mnogo veći nego što smo ga pokazali protiv Crvene zvezde, jer samo na taj način, uz striktno poštovanje taktičkih zamisli koje smo pripremili, možemo da stignemo do pobede. Važno je da budemo hrabri i da igramo odvažno, jer smo ekipa koja koja je u stvaranju, i da na agresivnost Radničkog odgovorimo još većom željom. Zato nam je važno to da i navijači budu uz nas u većem broju, jer zajedničkim snagama možemo da ostvarimo ono što želimo.


Matić: Nikog se ne plašimo

U duelu s Crvenom zvezdom novi napadač Vojvodine Bojan Matić dobio je priliku da debituje u 72. minutu. Uprkos ubedljivom porazu, pred sam kraj utakmice odlično je šutirao na gol rivala, ali je Borjan tada uspeo da loptu izbije u korner. Iskusni Novobečejac večeras će se, kako stvari stoje, naći u startnoj postavi Voše i prvi put nastupiti na “Karađorđu” u crveno-belom dresu.

- Poznajem ekipu Radničkog, imao sam priliku da igram protiv nje i znam da ima dobar igrački kadar i sjajnog trenera Nenada Lalatovića - rekao je Matić. - Međutim, igramo kod kuće i moraćemo da se nametnemo kao ekipa koja se pita i da pokažemo da se nikoga na plašimo. Idemo na sva tri boda, bez dileme, iako to ne znači da pretimo Nišlijama. Imamo naš stil igre i biće važno da svaki od nas pruži i 200 odsto mogućnosti i da se bori do poslednjeg atoma snage. Publika bi mogla da nam bude dodatni plus i pozivam sve one koji vole Vojvodinu da u petak dođu na stadion i budu nam dodatni igrač.    

Moguća postava Voše

Trener Krivokapić nije izdiktirao novinarima tim koji će početi večerašnji susret. Ipak, može da se dogodi da poverenje ukaže sledećim fudbalerima: Rockov - Stojković, Graovac, Saničanin, Devetak - Mitošević, Milojević - Đuričin, Đurić, Eze - Matić.


Potom je mladi stručnjak podvukao i sledeće:

- Želja nam je da prekinemo loš niz koji imamo u poslednjih sedam duela s ovim rivalom, u kojem nismo uspeli da pobedimo. U odnosu na prošli susret u Beogradu, biće promena u našoj ekipi, jer nas na to teraju uslovi samog terena, koji će prosto zahtevati drugačiji stil igre. Zbog toga će mesto u ekipi pronaći samo pravi fajteri i to sam predočio momcima. Nemamo povređenih fudbalera, a jedino, zbog žutih kartona, pravo nastupa nema Aleksandar Mesarović.

Krivokapić je na kraju izjavio da posle ubedljivog poraza od Crvene zvezde nije bio ljut, već je pre bio razočaran.

- Potrudili smo se da ispravimo uočene i ispoljene slabosti i siguran sam da su igrači shvatili sve ono na šta smo im moji saradnici i ja ukazali. Još tokom zimskih priprema, rekao sam da prvenstvo za nas zapravo počinje od utakmice s Radničkim i nadam se da ćemo naše vrline pokazati baš u njemu. Nikada ne volim da gubim, pa se nadam da će, verujem brojni gledaoci, imati priliku da uživaju u večerašnjem duelu i, što da ne, pozdrave pobedu Vojvodine - kategoričan je bio Radovan Krivokapić.

Utakmica na “Karađorđu” počinje u petak u 18 časova, uz TV prenos na kanalu Arenasport 1. Cene ulaznica iznose 300 dinara za Zapad, 200 dinara za Istok i 100 dinara za Sever.

A. Predojević

Autor:
Pošaljite komentar