Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Ranko Veselinović pred naredne dve utakmice Vojvodine: Idemo u Surdulicu po svih šest bodova

29.03.2019. 11:45 11:48
Piše:
Izvor: Ranko Veselinović, foto: J. Grlić

Posle dvonedeljne pauze nastavlja se prvenstvo u Superligi Srbije. Na rasporedu su utakmice 28. kola, a fudbaleri Vojvodine, u roku od pet dana, odigraće dva duela u Surdulici.

U subotu će im tamo domaćin biti Dinamo iz Vranja, a već u sredu pred crveno-belima je i odmeravanje snaga sa ekipom Radnika. Reč je o susretima koji su od velike važnosti za tim trenera Radovana Krivokapića, pošto će u njima probati da uskoče u poslednji voz koji bi ih odveo do plej-ofa. Posle današnjeg treninga u Fudbalskom centru “Vujadin Boškov” u Veterniku, Novosađani odlaze u Surdulicu i tamo će dočekati duel s Vranjancima, a onda i produžiti boravak do utakmice s Radnikom.

Jučerašnjem treningu Voše su, posle duže pauze zbog obaveza koje su imali prema U-19 selekciji Srbije, prisustvovali Mihajlo Nešković, Igor Jeličić i Andrej Jakovljević, kao i mladi U-21 reprezentativac Grčke Nemanja Milojević. Van treninga su i dalje povređeni Kone Seku i Ognjen Đuričin i njih dvojica sigurno neće biti na raspolaganju Krivokapiću za utakmice koje slede.

„Protiv Dinama nas sutra učekuje ni malo naivna utakmica, u kojoj ćemo morati od početka da napadnemo rivala“, rekao je mladi, 20-godišnji štoper Vojvodine Ranko Veselinović.

„Nalazimo se u neprijatnoj situaciji prouzrokovanoj lošim rezultatima, ali sam siguran da je, u odnosu na Vranjance, kvalitet na našoj strani. Verujem da možemo da napokon probijemo barijeru i zabeležimo prvu prolećnu pobedu, a ako se to zaista bude dogodilo, ubeđen sam da ćemo savladati u sredu i Radnik. No, da se ne zalećem, sada razmišljamo jedino o utakmici s Dinamom.“


Da zadržim kontinuitet  

Dugo Ranka Veselinovića nije bilo među fudbalerima koji su se za bodove borili na terenu. Po pravilu, sedeo je na klupi za rezervne igrače, a onda ga je Krivokapić u vatru poslao u susretu s Napretkom u Kruševcu, posle kojeg je igrao i u kup utakmici s Radničkim u Nišu, odnosno Čukaričkim u Novom Sadu.

„Zadovoljan sam što sam ponovo u ekipi“, ne krije Veselinović.

„Mislim da sam sasvim solidno obavio posao u duelima koje ste naveli i sada želim da zadržim kontinuitet igara. Fizički se sjajno osećam, treniram veoma dobro i verujem da ću doprineti ispunjenju ciljeva koje imamo pred utakmice u Surdulici.“


Koji je, po vama, put koji bi novosadskuStaru damumogao da dovede do ispunjenja prvog dela cilja pred dvomeč u Surdulici?

„Nemamo nikakvog izbora, samo nam pobeda igra u toj utakmici. Znam da će to biti tvrda, ne mnogo lepa igra i ne očekujem da će gledaoci moći da vide veliki broj šansi. Zbog toga je jako važno da realizujemo prilike koje budemo stvorili, jer, ponavljam, ne verujem da će ih biti puno. Nadam se da će i naši napadači da prorade, ali nije teret samo na njima. Svi moramo da budemo maksimlno posvećeni ostvarenju cilja, a potpuno je nevažno ko bi mogao da postigne gol, samo da barem jednom pogodimo metu i ostvarimo prvu prolećnu pobedu.“

To će, bez sumnje, zahtevati i veliku koncentraciju igrača iz odbrane Vojvodine, jer neće smeti da sebi dozvole nikakve propuste?

„U defanzivi ćemo morati da obratimo pažnju na svaki detalj. Pretpostavljam da će Dinamo igrati povučenije i da će priliku tražiti kroz kontranapade, a na nama je da svaku tu njihovu nameru osujetimo. Ubeđen sam da to možemo i da ćemo to dokazati na stadionu u Surdulici, odnosno da imamo i kvalitet i snagu da upišemo sva tri boda“, dodao je Ranko Veselinović.

A. Predojević

Autor:
Pošaljite komentar
Fudbalsko čudo vodi Vojvodinu u plej-of: Samo sve tri pobede produžuju nadu

Fudbalsko čudo vodi Vojvodinu u plej-of: Samo sve tri pobede produžuju nadu

28.03.2019. 09:48 09:54