overcast clouds
11°C
16.09.2024.
Нови Сад
eur
117.04
usd
105.4414
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Ранко Веселиновић пред наредне две утакмице Војводине: Идемо у Сурдулицу по свих шест бодова

29.03.2019. 11:45 11:48
Пише:
Извор: Ранко Веселиновић, фото: Ј. Грлић

После двонедељне паузе наставља се првенство у Суперлиги Србије. На распореду су утакмице 28. кола, а фудбалери Војводине, у року од пет дана, одиграће два дуела у Сурдулици.

У суботу ће им тамо домаћин бити Динамо из Врања, а већ у среду пред црвено-белима је и одмеравање снага са екипом Радника. Реч је о сусретима који су од велике важности за тим тренера Радована Кривокапића, пошто ће у њима пробати да ускоче у последњи воз који би их одвео до плеј-офа. После данашњег тренинга у Фудбалском центру “Вујадин Бошков” у Ветернику, Новосађани одлазе у Сурдулицу и тамо ће дочекати дуел с Врањанцима, а онда и продужити боравак до утакмице с Радником.

Јучерашњем тренингу Воше су, после дуже паузе због обавеза које су имали према У-19 селекцији Србије, присуствовали Михајло Нешковић, Игор Јеличић и Андреј Јаковљевић, као и млади У-21 репрезентативац Грчке Немања Милојевић. Ван тренинга су и даље повређени Коне Секу и Огњен Ђуричин и њих двојица сигурно неће бити на располагању Кривокапићу за утакмице које следе.

„Против Динама нас сутра учекује ни мало наивна утакмица, у којој ћемо морати од почетка да нападнемо ривала“, рекао је млади, 20-годишњи штопер Војводине Ранко Веселиновић.

„Налазимо се у непријатној ситуацији проузрокованој лошим резултатима, али сам сигуран да је, у односу на Врањанце, квалитет на нашој страни. Верујем да можемо да напокон пробијемо баријеру и забележимо прву пролећну победу, а ако се то заиста буде догодило, убеђен сам да ћемо савладати у среду и Радник. Но, да се не залећем, сада размишљамо једино о утакмици с Динамом.“


Да задржим континуитет  

Дуго Ранка Веселиновића није било међу фудбалерима који су се за бодове борили на терену. По правилу, седео је на клупи за резервне играче, а онда га је Кривокапић у ватру послао у сусрету с Напретком у Крушевцу, после којег је играо и у куп утакмици с Радничким у Нишу, односно Чукаричким у Новом Саду.

„Задовољан сам што сам поново у екипи“, не крије Веселиновић.

„Мислим да сам сасвим солидно обавио посао у дуелима које сте навели и сада желим да задржим континуитет игара. Физички се сјајно осећам, тренирам веома добро и верујем да ћу допринети испуњењу циљева које имамо пред утакмице у Сурдулици.“


Који је, по вама, пут који би новосадскуСтару дамумогао да доведе до испуњења првог дела циља пред двомеч у Сурдулици?

„Немамо никаквог избора, само нам победа игра у тој утакмици. Знам да ће то бити тврда, не много лепа игра и не очекујем да ће гледаоци моћи да виде велики број шанси. Због тога је јако важно да реализујемо прилике које будемо створили, јер, понављам, не верујем да ће их бити пуно. Надам се да ће и наши нападачи да прораде, али није терет само на њима. Сви морамо да будемо максимлно посвећени остварењу циља, а потпуно је неважно ко би могао да постигне гол, само да барем једном погодимо мету и остваримо прву пролећну победу.“

То ће, без сумње, захтевати и велику концентрацију играча из одбране Војводине, јер неће смети да себи дозволе никакве пропусте?

„У дефанзиви ћемо морати да обратимо пажњу на сваки детаљ. Претпостављам да ће Динамо играти повученије и да ће прилику тражити кроз контранападе, а на нама је да сваку ту њихову намеру осујетимо. Убеђен сам да то можемо и да ћемо то доказати на стадиону у Сурдулици, односно да имамо и квалитет и снагу да упишемо сва три бода“, додао је Ранко Веселиновић.

А. Предојевић

Аутор:
Пошаљите коментар
Фудбалско чудо води Војводину у плеј-оф: Само све три победе продужују наду

Фудбалско чудо води Војводину у плеј-оф: Само све три победе продужују наду

28.03.2019. 09:48 09:54