Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Radojičić pred današnji meč: Voša u Nišu da pokaže pravo lice

25.04.2022. 16:24 08:15
Piše:
Foto: Duel Nišlije Aleksandra Pejovića i Mirka Topića (s loptom) jesenas u Novom Sadu/ J. Grlić

NOVI SAD: Posle poraza od Voždovca “na krovu”, pred fudbalerima Vojvodine u utorak uveče je još jedan izuzetno težak ispit.

Uostalom, lakih utakmica u domaćem prvenstvu odavno više nema, a to se posebno odnosi na duele u plej-ofu.

Pred Novosađanima je duel na niškom stadionu u parku Čair, u kojem će im domaćin biti tim Radničkog.

I trener ekipe iz Srpske Atine Dragan Radojičić očekuje novu, neizvesnu utakmicu u borbi koja je očekuje za eventualni plasman u Evropu. Na tom putu upravo je “Real s Nišave” jedan od direktnih rivala”staroj dami” i zato sutrašnji susret ima posebnu važnost za oba sastava.

– Očekuje nas novi, veoma težak ispit – naglasio je Radojičić. - U prošlom kolu  smo, na našu žalost, napravili korak unazad, a sada ćemo da pokušamo da iskoračimo unapred. Voleo bih da u Nišu pokažemo pravo lice, jer želimo da stignemo do četvrtog mesta, pozicije koja vodi u Evropu. Na tom putu moraćemo da imamo veću koncetraciju, motivaciju i hrabrost, da dokažemo kvalitet, sakrijemo naše mane, a otkrijemo i iskoristimo protivnikove.


Koncentracija

I posle neuspeha „na krovu“ od Voždovca, a i pred današnju utakmicu u Nišu, Dragan Radojičić je istakao sledeće:

- Dva puta smo izgubili duele u kojima smo smo poveli, a to je nešto što mi se nikada u trenerskoj karijeri nije desilo. Upravo zbog toga insistiram na većoj koncentraciji, jer nas je njen nedostatak onemogućio da uzmemo makar po bod u susretima u kojima smo, posle preokreta, na kraju gubili – naglasio je on.


Učitelj fudbalera u starijem novosadskom superligašu nije propustio da kaže i sledeće:

- Najviše od svega bih voleo da konačno prestanemo da pravimo greške koje nas staju boljih rezultata. Imamo sve što nam je neophodno, sada nam valja da poboljšamo efikasnost i pokažemo veliku želju da stignemo do četvrtog mesta. Samo na taj način možemo da uspemo da ga se zaista i domognemo. Očekujem odgovarajuću reakciju od igrača posle poraza u Beogradu i ubeđen sam da će u Nišu da budu pravi.

Radojičić veruje da će bitka za četvrto mesto biti otvorena do poslednjeg kola, jer je nekoliko timova ostalo u konkurenciji i ima vlastite adute. Svaki susret, zbog toga, vredi i mnogo više od tri boda, jer sve ekipe su i dalje u igri.

– Trka za evropsku vizu biće neizvesna i otvorena do kraja. Tri ekipe imaju dva boda više od nas i čeka nas trka do poslednjeg metra. Radnički, bez sumnje, želi takođe da se plasira u Evropu i mi ćemo dati sve od sebe da ga onemogućimo, a da se, istovremeno, sami približemo tom cilju. Kao trener, uvek idem na sva tri boda, tako želim da bude i večeras na “Čairu” – poručio je Dragan Radojičić.


Moguća postava

U današnjem susretu u Nišu, Dragan Radojičić bi mogao na teren da izvede sledeću postavu: Rockov – Lazarević, Jeličić, Stevanović, Đorđević – Maksimović, Topić – Vukadinović, V. Simić, Zukić – Matić.

Glavni sudija duela Radnički – Vojvodina biće Pavle Tomić (Beograd), a asistiraće mu Marko Đuričić (Loznica) i Pavle Piper (Čačak). Četvrti arbitar biće Dejan Trifković (Beograd).


U duelu s Voždovcem Aleksandar Busnić zaradio je utakmicu pauze zbog žutih kartona, a trenera Novosađana sigurno može da raduje povratak u ekipu Mirka Topića, koji je odradio suspenziju iz istog razloga. Na sve ostale igrače Radojičić će moći da računa.

Utakmica Radnički – Vojvodina igra se večeras u 18.30 časova, uz prenos na drugom premijum kanalu TV Arena sport.

A. Predojević

Autor:
Pošaljite komentar
Radojičić pred polufinale Voše i Partizana: Miran sam, sve je moguće

Radojičić pred polufinale Voše i Partizana: Miran sam, sve je moguće

19.04.2022. 19:45 19:48
Vojvodina u gostima izgubila od Voždovca

Vojvodina u gostima izgubila od Voždovca

21.04.2022. 23:53 23:57