few clouds
8°C
19.10.2024.
Нови Сад
eur
117.0199
usd
107.9121
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Радојичић пред данашњи меч: Воша у Нишу да покаже право лице

25.04.2022. 16:24 08:15
Пише:
Фото: Duel Nišlije Aleksandra Pejovića i Mirka Topića (s loptom) jesenas u Novom Sadu/ J. Grlić

НОВИ САД: После пораза од Вождовца “на крову”, пред фудбалерима Војводине у уторак увече је још један изузетно тежак испит.

Уосталом, лаких утакмица у домаћем првенству одавно више нема, а то се посебно односи на дуеле у плеј-офу.

Пред Новосађанима је дуел на нишком стадиону у парку Чаир, у којем ће им домаћин бити тим Радничког.

И тренер екипе из Српске Атине Драган Радојичић очекује нову, неизвесну утакмицу у борби која је очекује за евентуални пласман у Европу. На том путу управо је “Реал с Нишаве” један од директних ривала”старој дами” и зато сутрашњи сусрет има посебну важност за оба састава.

– Очекује нас нови, веома тежак испит – нагласио је Радојичић. - У прошлом колу  смо, на нашу жалост, направили корак уназад, а сада ћемо да покушамо да искорачимо унапред. Волео бих да у Нишу покажемо право лице, јер желимо да стигнемо до четвртог места, позиције која води у Европу. На том путу мораћемо да имамо већу концетрацију, мотивацију и храброст, да докажемо квалитет, сакријемо наше мане, а откријемо и искористимо противникове.


Концентрација

И после неуспеха „на крову“ од Вождовца, а и пред данашњу утакмицу у Нишу, Драган Радојичић је истакао следеће:

- Два пута смо изгубили дуеле у којима смо смо повели, а то је нешто што ми се никада у тренерској каријери није десило. Управо због тога инсистирам на већој концентрацији, јер нас је њен недостатак онемогућио да узмемо макар по бод у сусретима у којима смо, после преокрета, на крају губили – нагласио је он.


Учитељ фудбалера у старијем новосадском суперлигашу није пропустио да каже и следеће:

- Највише од свега бих волео да коначно престанемо да правимо грешке које нас стају бољих резултата. Имамо све што нам је неопходно, сада нам ваља да побољшамо ефикасност и покажемо велику жељу да стигнемо до четвртог места. Само на тај начин можемо да успемо да га се заиста и домогнемо. Очекујем одговарајућу реакцију од играча после пораза у Београду и убеђен сам да ће у Нишу да буду прави.

Радојичић верује да ће битка за четврто место бити отворена до последњег кола, јер је неколико тимова остало у конкуренцији и има властите адуте. Сваки сусрет, због тога, вреди и много више од три бода, јер све екипе су и даље у игри.

– Трка за европску визу биће неизвесна и отворена до краја. Три екипе имају два бода више од нас и чека нас трка до последњег метра. Раднички, без сумње, жели такође да се пласира у Европу и ми ћемо дати све од себе да га онемогућимо, а да се, истовремено, сами приближемо том циљу. Као тренер, увек идем на сва три бода, тако желим да буде и вечерас на “Чаиру” – поручио је Драган Радојичић.


Могућа постава

У данашњем сусрету у Нишу, Драган Радојичић би могао на терен да изведе следећу поставу: Роцков – Лазаревић, Јеличић, Стевановић, Ђорђевић – Максимовић, Топић – Вукадиновић, В. Симић, Зукић – Матић.

Главни судија дуела Раднички – Војводина биће Павле Томић (Београд), а асистираће му Марко Ђуричић (Лозница) и Павле Пипер (Чачак). Четврти арбитар биће Дејан Трифковић (Београд).


У дуелу с Вождовцем Александар Буснић зарадио је утакмицу паузе због жутих картона, а тренера Новосађана сигурно може да радује повратак у екипу Мирка Топића, који је одрадио суспензију из истог разлога. На све остале играче Радојичић ће моћи да рачуна.

Утакмица Раднички – Војводина игра се вечерас у 18.30 часова, уз пренос на другом премијум каналу ТВ Арена спорт.

А. Предојевић

Аутор:
Пошаљите коментар
Радојичић пред полуфинале Воше и Партизана: Миран сам, све је могуће

Радојичић пред полуфинале Воше и Партизана: Миран сам, све је могуће

19.04.2022. 19:45 19:48
Војводина у гостима изгубила од Вождовца

Војводина у гостима изгубила од Вождовца

21.04.2022. 23:53 23:57