Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Promovisani trener i sportski direktor FK Vojvodine

26.05.2021. 13:59 14:22
Piše:
Foto: J. Grlić

U svečanoj sali Fudbalskog centra „Vujadin Boškov“ u Veterniku, održana je promocija novog šefa stručnog štaba FK Vojvodina Slavoljuba Đorđevića, kao i sportskog direktora, povratnika među crveno-bele, Ljubiše Dunđerskog.

Oni su u utorak dobili jednoglasnu podršku Upravnog odbora „stare dame“ i, shodno odredbama ugovora, predvodiće Novosađane u naredne dve godine.

-Zahvalan sam članovima UO na ukazanom poverenju – istakao je Đorđević. – Znam da sam došao u ozbiljan klub i čast mi je i privilegija to što ću predvoditi ekipu Vojvodine. Dobro sam upoznat s planom da napravimo mlad tim, u kojem će da igraju deca iz omladinske škole, a ovaj angažman za mene je veliki iskorak u trenerskoj karijeri. Ubeđen sam da posedujemo i znanje i energiju i siguran sam u to da ciljeve koje smo postavili možemo da ostvarimo. Za to će nam biti potrebna podrška svih: navijača, uprave i medija, a krajnji cilj nam je da Novi Sad bude ponosan na svoj klub.

Potom je Đorđević nastavio:

- Nikada ništa nisam preskakao i išao sam unapred, korak po korak. S Radnikom sam ostvario istorijski uspeh plasmanom na šesto mesto u Superligi i polufinale Kupa Srbije i to mi je omogućilo da dobijem pozive da karijeru nastavim čak i u inostranstvu. Međutim, još iz omladinske škole Crvene zvezde imao sam sjajnu i blisku saradnju s nažalost sada pokojnim Milanom Kosanovićem i, kada sam dobio poziv iz Vojvodine, sve se promenilo. Želja nam je da se borimo za trofeje i da u njoj budemo veoma ozbiljni konkurenti Crvenoj zvezdi i Partizanu. Na tom putu, direktor Dunđerski i ja već imamo planove za dovođenje novih igrača, ali ne bih sada da se bavim tom temom.


Pojačanja

Upitan o tome koga, u dogovoru s novim trenerom, planira da dovede u predstojećem prelaznom roku, odnosno ima li želju da s nekim od igrača Vojvodine kojima su ugovori istekli porazgovara o potpisivanju nove obaveze, Dunđerski je istakao:

- Ne mogu, naravno, još uvek da konkretnije pričam o imenima, ali imam poduži spisak na kom se nalaze mladi i dobri fudbaleri. Malo nam je vremena na raspolaganju i delovaćemo brzo, nadam se i efikasno, a sigurno je to da nećemo bespotrebno da gomilamo igrače. Što se tiče onih kojima je obaveza prema klubu istekla, želeo bih da se dogovorim oko potpisivanja novog ugovora s jednim ili dvojicom od njih.

Makarić i Tufegdžić

Neminovno su se nametnula imena dvojice sjajnih fudbalera, koji bi, kada bi došli u Novi Sad,  mogli da značajno unaprede igru crveno-belih. Svesni da je njihov eventualni angažman u ovom trenutku, ipak, prilično nerealan, pitali smo Slavoljuba Đorđevića o tome šta misli o najaboljem strelcu lige, članu Radnika i igraču koji je ponikao u Vojvodini Milanu Makariću, odnosno o Lazaru Tufegdžiću, aktuelnom predvodniku ekipe Spartaka.

-Makarić i Tufegdžić su najbolji fudbaleri na svojim pozicijama u našoj ligi – odgovorio je Đorđević. – Što se Milana tiče, dete je Vojvodine i momak koji je u Surdulici pokazao više nego ozbiljan kvalitet. Tufegdžić je, s druge strane, školovan i vanserijski igrač, pa bismo s njima dvojicom podigli snagu ekipe barem za 50 odsto. Ipak, mislim da je sada nerealno da razmišljamo u tom pravcu.

Ljubiša Dunđerski se, međutim, pola u šali, a pola u zbilji, kratko nadovezao:

-Jeste nerealno, mada...


Ljubiša Dunđerski je nekada bio fudbaler Novosađana, kasnije je s velikim uspehom obavljao funkciju sportskog direktora, a posle petogodišnjeg boravka u Spartaku, vratio se kući.

- S pokojnim Kosanovićem sam imao jako lepu saradnju i želeo sam da jednog dana zajedno radimo i počnemo da ispunjavamo vizije koje smo delili – objasnio je Dunđerski. – Njega, nažalost, više nema, a život ide dalje i to je neminovnost. Pre svega, zahvalan sam Spartaku i gospodinu Simoviću što su imali razumevanja i omogućili mi da se vratim u Vojvodinu i ugovor s njom potpišem baš na svoj 49. rođendan. Izazovi koji nas čekaju u Voši poklapaju se s mojom vizijom i spreman sam da povedem lepu, sportsku borbu u svom domenu. Želja nam je da podmladimo ekipu i vratimo se tamo gde je ovaj klub nekada bio. Siguran sam da trener Đorđević, takođe, može da odgovori ni malo lakom zadatku i od prvog dana uhvatićemo se ukoštac s onim što nas očekuje.

Dunđerski je dodao da će pripreme za novu sezonu da počnu 7. juna, a da će se u stručnom štabu, uz šefa Slavoljuba Đorđevića, nalaziti i njegov višegodišnji asistent Peđa Ranđelović, kao i Saša Radunović, trener iz omladinske škole crveno-belih, koji će posebno da radi s mladim igračima. Trener golmana biće takođe povratnik u Vošu i njen nekadašnji čuvar mreže i kapiten Srđan Žakula, kondicioni treneri ostaće Saša Semeredi i Aleksandar Janković, dok će posao sekretara stručnog štaba i dalje obavljati Dragomir Vukićević. 

A. Predojević

Autor:
Pošaljite komentar