light rain
12°C
29.09.2024.
Нови Сад
eur
117.0955
usd
104.8397
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Промовисани тренер и спортски директор ФК Војводине

26.05.2021. 13:59 14:22
Пише:
Фото: Ј. Грлић

У свечаној сали Фудбалског центра „Вујадин Бошков“ у Ветернику, одржана је промоција новог шефа стручног штаба ФК Војводина Славољуба Ђорђевића, као и спортског директора, повратника међу црвено-беле, Љубише Дунђерског.

Они су у уторак добили једногласну подршку Управног одбора „старе даме“ и, сходно одредбама уговора, предводиће Новосађане у наредне две године.

-Захвалан сам члановима УО на указаном поверењу – истакао је Ђорђевић. – Знам да сам дошао у озбиљан клуб и част ми је и привилегија то што ћу предводити екипу Војводине. Добро сам упознат с планом да направимо млад тим, у којем ће да играју деца из омладинске школе, а овај ангажман за мене је велики искорак у тренерској каријери. Убеђен сам да поседујемо и знање и енергију и сигуран сам у то да циљеве које смо поставили можемо да остваримо. За то ће нам бити потребна подршка свих: навијача, управе и медија, а крајњи циљ нам је да Нови Сад буде поносан на свој клуб.

Потом је Ђорђевић наставио:

- Никада ништа нисам прескакао и ишао сам унапред, корак по корак. С Радником сам остварио историјски успех пласманом на шесто место у Суперлиги и полуфинале Купа Србије и то ми је омогућило да добијем позиве да каријеру наставим чак и у иностранству. Међутим, још из омладинске школе Црвене звезде имао сам сјајну и блиску сарадњу с нажалост сада покојним Миланом Косановићем и, када сам добио позив из Војводине, све се променило. Жеља нам је да се боримо за трофеје и да у њој будемо веома озбиљни конкуренти Црвеној звезди и Партизану. На том путу, директор Дунђерски и ја већ имамо планове за довођење нових играча, али не бих сада да се бавим том темом.


Појачања

Упитан о томе кога, у договору с новим тренером, планира да доведе у предстојећем прелазном року, односно има ли жељу да с неким од играча Војводине којима су уговори истекли поразговара о потписивању нове обавезе, Дунђерски је истакао:

- Не могу, наравно, још увек да конкретније причам о именима, али имам подужи списак на ком се налазе млади и добри фудбалери. Мало нам је времена на располагању и деловаћемо брзо, надам се и ефикасно, а сигурно је то да нећемо беспотребно да гомиламо играче. Што се тиче оних којима је обавеза према клубу истекла, желео бих да се договорим око потписивања новог уговора с једним или двојицом од њих.

Макарић и Туфегџић

Неминовно су се наметнула имена двојице сјајних фудбалера, који би, када би дошли у Нови Сад,  могли да значајно унапреде игру црвено-белих. Свесни да је њихов евентуални ангажман у овом тренутку, ипак, прилично нереалан, питали смо Славољуба Ђорђевића о томе шта мисли о најабољем стрелцу лиге, члану Радника и играчу који је поникао у Војводини Милану Макарићу, односно о Лазару Туфегџићу, актуелном предводнику екипе Спартака.

-Макарић и Туфегџић су најбољи фудбалери на својим позицијама у нашој лиги – одговорио је Ђорђевић. – Што се Милана тиче, дете је Војводине и момак који је у Сурдулици показао више него озбиљан квалитет. Туфегџић је, с друге стране, школован и вансеријски играч, па бисмо с њима двојицом подигли снагу екипе барем за 50 одсто. Ипак, мислим да је сада нереално да размишљамо у том правцу.

Љубиша Дунђерски се, међутим, пола у шали, а пола у збиљи, кратко надовезао:

-Јесте нереално, мада...


Љубиша Дунђерски је некада био фудбалер Новосађана, касније је с великим успехом обављао функцију спортског директора, а после петогодишњег боравка у Спартаку, вратио се кући.

- С покојним Косановићем сам имао јако лепу сарадњу и желео сам да једног дана заједно радимо и почнемо да испуњавамо визије које смо делили – објаснио је Дунђерски. – Њега, нажалост, више нема, а живот иде даље и то је неминовност. Пре свега, захвалан сам Спартаку и господину Симовићу што су имали разумевања и омогућили ми да се вратим у Војводину и уговор с њом потпишем баш на свој 49. рођендан. Изазови који нас чекају у Воши поклапају се с мојом визијом и спреман сам да поведем лепу, спортску борбу у свом домену. Жеља нам је да подмладимо екипу и вратимо се тамо где је овај клуб некада био. Сигуран сам да тренер Ђорђевић, такође, може да одговори ни мало лаком задатку и од првог дана ухватићемо се укоштац с оним што нас очекује.

Дунђерски је додао да ће припреме за нову сезону да почну 7. јуна, а да ће се у стручном штабу, уз шефа Славољуба Ђорђевића, налазити и његов вишегодишњи асистент Пеђа Ранђеловић, као и Саша Радуновић, тренер из омладинске школе црвено-белих, који ће посебно да ради с младим играчима. Тренер голмана биће такође повратник у Вошу и њен некадашњи чувар мреже и капитен Срђан Жакула, кондициони тренери остаће Саша Семереди и Александар Јанковић, док ће посао секретара стручног штаба и даље обављати Драгомир Вукићевић. 

А. Предојевић

Аутор:
Пошаљите коментар