Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Posle tronedeljnih priprema, fudbaleri Vojvodine na dvodnevnom odmoru

02.07.2022. 10:01 10:03
Piše:
Izvor: FK Vojvodina

U trenucima odmora, između dva treninga fudbalera Vojvodine na Pohorju u Sloveniji, u novosadskom novinarskom pulu nametnuta je tema vrednovanja pojačanja iz zemlje i iz inostranstva.

Različiti pogledi, različita i mišljenja u krugu petorice: golmana Carevića, centralnog beka Traorea, vezista Milosavljevića i Barajea ili napadača Nikolića. Međutim, jedinstvena je ocena da je sportski sektor, sa direktorom Markom Jovanovićem na čelu, završio posao vredan poštovanja, baš kao što je bio jedinstven pogled i na kvalitet treninga koje je, sa svojim saradnicima, do savršenstva postavio i vodio šef stručnog štaba Milan Rastavac.

Kako je vodio treninge, tako je i tokove utakmica držao pod kontrolom, pravovremenim savetima u svim segmentima igre, na svakom delu terena, bez razlike. Otuda i ocena jednog kolege da je najznačajnije pojačanje u Vojvodini ovog leta upravo Milan Rastavac, stručnjak koga je i u svom prvom mandatu u ulozi predsednika kluba poželeo aktuelni predsednik Dragoljub Zbiljić.


Spremni za pobednički rezultatski niz 

– Imamo konkretne ideje i jasne koncepte u igri i cenim da to već sada mnogo bolje izgleda na terenu nego što je bio slučaj prošle godine – komentar je najboljeg igrača Vojvodine u prethodnoj sezoni Veljka Simića. – U generalki sa Murom mogli smo i do pobede da smo bili mirniji u završici, ali važnije od svega  jeste da sezonu započinjemo spremni za sve izazove.  Sa Nikolićem je zadovoljstvo igrati, on je inteligentan igrač, tehnički kvalitetan, tako da je uživanje sarađivati s njim. Nije lako biti  sto posto spreman na samom početku, forma se diže i u toku takmičenja, ali verujem da jesmo spremni za pozitivan rezultatski niz.


– Sjajne pripreme – prokomentarisao je tronedeljni rad jedan od najiskusnijih igrača Vojvodine, Stefan Đorđević. – Šef zna šta želi da postigne, ali je isto tako važno da zna kako da do cilja stigne. Prepoznali smo njegovu ideju i sa zadovoljstvom smo je usvojili. Cenim da smo radili dobro, uostalom i rezultati kontrolnih utakmica svedoče u tom smeru. Ne prihvatam frazu da rezultati na pripremama nisu važni. Ko obuče dres Vojvodini taj mora da prihvati da je svaki detalj važan, a rezultat je odlučujući detalj u slici o vrednosti tima. Moramo da pobeđujemo, bez obzira na protivnika i na karakter meča. Uočljivo je da nam nedostaje svežine u igri, ali bolje da smo sada teški nego kasnije, jer da nije tako to bi značilo da nešto nije u redu, nešto smo propustili... 

Igrali smo sa nekoliko suparnika za respekt, kazao je Rastavac, i dokazali smo da imamo tim za pobedničku najavu sezone.

– Zadovoljan sam kako smo radili i šta smo postigli na pripremama – uzvratio je trener Milan Rastavac. – Odlučili smo se za model intenzivnog rada na treninzima, sa namerom da utakmice realizujemo na nivou na kome smo u tom momentu. S obzirom na to da smo i na utakmicama držali određeni kontinuitet, možemo da budemo zadovoljni, a najvažnije od svega jeste da nemamo ozbiljno povređenih igrača.


Na pet kontrolnih utakmica, na terenima u Sloveniji, Vojvodina je pobedila tri puta (Borac BL 1:0, Marica Plovdiv 3:0, Uta Arad 2:1) i dvaput remizirala (Kopar 0:0 i Mura 1:1). Serija bez poraza ulica poverenje na prvi pogled. Na svaki sledeći pogled, Rastavac ima komentar:

– Nismo još uigrani do nivo kakav bih želeo i na kakvom višemesečno takmičenje insistira. Govorim o svim segmentima igre. Mogu da kažem da određene delove u određenoj fazi radimo dobro. Klackanja se povremeno jave, što je i normalno, podizaćemo nivo iz utakmice u utakmicu i pre prvenstva i kroz prvenstvo, tako da verujem da ćemo se posložiti znatno bolje i da će se novajlije uigrati bolje sa saigračima. Oni su praktično tek jednu sedmicu sa nama.


Raspored odgovara

– Raspored je dobar, u prvih pet kola četiri utakmice igramo na Karađorđu – ceni Stefan Đorđević. – Naše ambicije su jasno definisane, Vojvodina nikada više ne bi smela da zapadne u krizu u kakavoj smo bili u prethodnoj sezoni. Ovaj klub uvek mora da bude u vrhu tabele. Mi smo ciljeve postavili, izlazak u Evropu je imperativ, pojačanja su odlična, u prvenstvu i u Kupu krećemo maksimalno motivisani. 


 

Ne računajući bugarski tim iz Plovdiva, koji je na znatno nižem nivou kvaliteta u odnosu na ostale ekipe sa kojima je Vojvodina odmerila vrednost, realizacija je bila ispod željenog nivoa. Među uočenim kvalitetima, prekidi se nameću kao moćno oružje tima.

– Svemu smo posvetili pođednaku pažnju – dodao je Rastavac. – Ništa više jednom segmentu u odnosu na drugi, ali definitivno imamo dobar potencijal oko prekida, imamo dobre igrače koji izvode prekide, ali i potencijal koji može da napadne, tako da nam je to zaista jako oružje. Ideja nam je da pripremimo veći broj igrača da budu sposobni da odgovore na zahteve, ali i da koristimo rotacije s obzirom na to da je pauza između dveju sezona bila jako kratka i da je pripremni period bio kratak, tako da ćemo u prvih mesec dana prvenstva sigurno koristiti usluge većeg broja igrača na terenu. Sada je najvažnije da predahnemo, da odmorimo, kako bismo spremni započeli jedan mikrociklus priprema za prvenstvo, a potom i pripremu za utakmicu sa napretkom.

U prvih pet kola, Vojvodina će četiri puta igrati na „Karađorđu“. Ciklus započinje 10. jula sa Napretkom, sledi joj susret sa gradskim rivalom Mladosti Gatom, potom stiže Spartak, a jedino će izvan Novog Sada igrati u Kragujevcu, pred derbi petog kola sa Crvenom zvezdom.

L. Bakmaz

Autor:
Pošaljite komentar