Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Pobedom protiv Mađarske, „orlovi“ uhvatili zalet za Katar

24.03.2022. 21:53 21:56
Piše:
Izvor: FSS

BUDIMPEŠTA: Pripreme za Svetsko fudbalsko prvenstvo u Kataru reprezentacija Srbije započela je sjajno, posle dobre igre „orlovi“ su savladali selekciju Mađarske u Budimpešti.

Iako su igrali nekompletni bez nekolicine standardnih reprezentaivaca „orlovi“ su još jednom pokazali  zrelost, kvalitet i  bez većih napora protiv solidnog protivnika stigli do pobedwe.

Komandant parade bio je naš kapiten Duša Tadić, koji je bio i centralna figura meča. Davao je ton igru, smirivao igrače,a kada je trebalo upotrebljvim loptama  je progravao naše napadače. Ni ostali nisu bili slabi, doduše ponekad  je malo škrišpalo u poslednjem redu odbrane, ali Mađari nisu uspeli da iskoriste pukotine koje su se stvorili.    



Počelo je žustro, Mađari su imali nešto više loptu u svojim nogama, ali smo vrlo brzo kratkim pasovima uspeli da uspostavimo ravnotežu, ipak domaćin je imao prvu priliku tukao je Adam Salai sa šest metara glavom, ali je Vanja Milinković – Savić bio na mestu.

Kasnije se ispotavilo da je mađarski napadač bio u ofsajdu. Malo kasnije još jedna akcija domaće selekcije zaustavljena je zbog nedozvoljene pozicije, ali je i tada Vanja bio na mestu.

To kao da je bio signal za naše igrače da „stanu na loptu“ i da ofanzivu „lake konjice“ zaustavi. Tadić, Seregej Milinović – savić su gospodarili na sredini terena, međutim, napad nam je bio odsečen. Ni Mađari se nisu snalazili u napadu, doduše crnoputi Nego nam je zadavao dosta problema.

I onda smo povelki s leve strane Tadić je izveo korner, lopta je preletela buket igrača na penaltiku i doška je do Aleksandra Mitrovića, koji je tukao sa desetak metara, lopta je pogodila Gulačija i odbila se do prečke, a Žolt Nađ u nameri da izbaci loptu u polje loše ju je zahvatila i ona je pređšla gol liniju. U prvi mah sudija je  samo odmahnuo glavom, a onda posled uge konsultacije sa VAR sobom u kojem su sedeli mađarski arbitar ipak pokazao na centar.   

Na početku drugog dela Mađari su krenuli nešto ofanzivnije, ali je naša odbrana bila na mestu, tako da  zvezda Lajpciga Soboslai i Salai  nisu imali priliku. S druge strane mogli smo i do drugog pogotka.  Radonjić je pobegao svojim čuvarima na desnoj strani i uputio idealan cenetaršut.  

Lang i Fiola su nekako uspeli da izbiju loptu, posle pravog karambola, ali pre toga  Botka je  prosto svukao Aleksandra Mitrovića, a lopta je u međuvremenu udarila i Fiolu u ruku, međutim, posle dugo konsulatcija i sudija nije pokazao na belu tačku.

Samo pet minuta kasnije Aleksandar Mitrović se mogao upisati u listu strelaca, krenuo je sam sa nekih četrdesetak metara prema golmanu Gulačiju, ali je mađarski internacionalac bio priseban, nogom je uspeo da odbrani udarac našeg asa. Potom su zapretili i Mađari, ali Salai nije bio precizan, njegov dobro odmereni šut prohujao je pored desne stative.

U poslednjim sekundama meča Mađari su mogli do remija, Šefer je sa lebe strane tukao i pogodio stativu, a odbijenu loptu Soboslai je poslao pred gola.

 G. Kovač

Mađarska – Srbija 0:1 (0:1)

BUDIMPEŠTA: Puškaš arena, gledalaca oko 30.000, sudija: Glova (Slovačka), strelac: Ž. Nađ (autogol) u 35. minutu. Žuti karton: Šefer, Gazdag (Mađarska).

MAĐARSKA:  Gulači 7  - Botka 6, Lang 6,5, Fiola 7 – Nego 7 (Bola 6), Ž. Nađ 6 (Stajls), Šefer 6,5, A. Nađ 7(Gazdag) – Salai 7, Soboslai 6,5 - A. Šalai 6,5 (Večei)

SRBIJA: V. Milinković-Savić  7– Veljković 6 (Račić), Nastasić6 (Terzić 6), Pavlović 6,5(S. Mitrović 6,5)- Gudelj 7, Lukić 6,5 (Jović 6,5) – Živković 6,5 (Radonjić), Tadić 7,5, S. Milinković-Savić 7, Kostić 7 (Ristić 6,5) - A. Mitrović 7. 

Autor:
Pošaljite komentar
Piksi: Nastavićemo da činimo Srbiju ponosnom, čestitam Zvezdi

Piksi: Nastavićemo da činimo Srbiju ponosnom, čestitam Zvezdi

18.03.2022. 12:35 12:36