overcast clouds
17°C
21.09.2024.
Нови Сад
eur
117.062
usd
104.8191
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Победом против Мађарске, „орлови“ ухватили залет за Катар

24.03.2022. 21:53 21:56
Пише:
Извор: FSS

БУДИМПЕШТА: Припреме за Светско фудбалско првенство у Катару репрезентација Србије започела је сјајно, после добре игре „орлови“ су савладали селекцију Мађарске у Будимпешти.

Иако су играли некомплетни без неколицине стандардних репрезентаиваца „орлови“ су још једном показали  зрелост, квалитет и  без већих напора против солидног противника стигли до pobеdwе.

Командант параде био је наш капитен Душа Тадић, који је био и централна фигура меча. Давао је тон игру, смиривао играче,а када је требало употребљвим лоптама  је програвао наше нападаче. Ни остали нису били слаби, додуше понекад  је мало шкришпало у последњем реду одбране, али Мађари нису успели да искористе пукотине које су се створили.    



Почело је жустро, Мађари су имали нешто више лопту у својим ногама, али смо врло брзо кратким пасовима успели да успоставимо равнотежу, ипак домаћин је имао прву прилику тукао је Адам Салаи са шест метара главом, али је Вања Милинковић – Савић био на месту.

Касније се испотавило да је мађарски нападач био у офсајду. Мало касније још једна акција домаће селекције заустављена је због недозвољене позиције, али је и тада Вања био на месту.

То као да је био сигнал за наше играче да „стану на лопту“ и да офанзиву „лаке коњице“ заустави. Тадић, Серегеј Милиновић – савић су господарили на средини терена, међутим, напад нам је био одсечен. Ни Мађари се нису сналазили у нападу, додуше црнопути Него нам је задавао доста проблема.

И онда смо повелки с леве стране Тадић је извео корнер, лопта је прелетела букет играча на пеналтику и дошка је до Александра Митровића, који је тукао са десетак метара, лопта је погодила Гулачија и одбила се до пречке, а Жолт Нађ у намери да избаци лопту у поље лоше ју је захватила и она је пређшла гол линију. У први мах судија је  само одмахнуо главом, а онда послед уге консултације са ВАР собом у којем су седели мађарски арбитар ипак показао на центар.   

На почетку другог дела Мађари су кренули нешто офанзивније, али је наша одбрана била на месту, тако да  звезда Лајпцига Собослаи и Салаи  нису имали прилику. С друге стране могли смо и до другог поготка.  Радоњић је побегао својим чуварима на десној страни и упутио идеалан ценетаршут.  

Ланг и Фиола су некако успели да избију лопту, после правог карамбола, али пре тога  Ботка је  просто свукао Александра Митровића, а лопта је у међувремену ударила и Фиолу у руку, међутим, после дуго консулатција и судија није показао на белу тачку.

Само пет минута касније Александар Митровић се могао уписати у листу стрелаца, кренуо је сам са неких четрдесетак метара према голману Гулачију, али је мађарски интернационалац био присебан, ногом је успео да одбрани ударац нашег аса. Потом су запретили и Мађари, али Салаи није био прецизан, његов добро одмерени шут прохујао је поред десне стативе.

У последњим секундама меча Мађари су могли до ремија, Шефер је са лебе стране тукао и погодио стативу, а одбијену лопту Собослаи је послао пред гола.

 Г. Ковач

Мађарска – Србија 0:1 (0:1)

БУДИМПЕШТА: Пушкаш арена, гледалаца око 30.000, судија: Глова (Словачка), стрелац: Ж. Нађ (аутогол) у 35. минуту. Жути картон: Шефер, Газдаг (Мађарска).

МАЂАРСКА:  Гулачи 7  - Ботка 6, Ланг 6,5, Фиола 7 – Него 7 (Бола 6), Ж. Нађ 6 (Стајлс), Шефер 6,5, А. Нађ 7(Газдаг) – Салаи 7, Собослаи 6,5 - А. Шалаи 6,5 (Вечеи)

СРБИЈА: В. Милинковић-Савић  7– Вељковић 6 (Рачић), Настасић6 (Терзић 6), Павловић 6,5(С. Митровић 6,5)- Гудељ 7, Лукић 6,5 (Јовић 6,5) – Живковић 6,5 (Радоњић), Тадић 7,5, С. Милинковић-Савић 7, Костић 7 (Ристић 6,5) - А. Митровић 7. 

Аутор:
Пошаљите коментар
Пикси: Наставићемо да чинимо Србију поносном, честитам Звезди

Пикси: Наставићемо да чинимо Србију поносном, честитам Звезди

18.03.2022. 12:35 12:36