Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Pešić doneo pobedu fudbalerima Crvene zvezde protiv TSC-a u Bačkoj Topoli

07.03.2023. 21:35 23:23
Piše:
Foto: pixabay.com

BAČKA TOPOLA: Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su večeras u Bačkoj Topoli ekipu TSC-a rezultatom 2:1 (1:0) u meču 25. kola Superlige Srbije.

Oba gola za Crvenu zvezdu postigao je Aleksandar Pešić u 21. i 46. minutu. Jedini strelac za TSC bio je Petar Ratkov u 70. minutu.

Crvena zvezda je prva na tabeli sa 69 bodova, dok je TSC četvrti sa 49.

"Crveno-beli" će u narednom kolu u Beogradu igrati sa Novim Pazarom, dok će TSC gostovati Kolubari u Lazarevcu.

Meč u Bačkoj Topoli bio je nekoliko puta prekidan. Utakmica je počela sa pet minuta zakašnjenja, a odigrano je nekoliko minuta, pre nego što su se prvi put ugasili reflektori na stadionu. Nakon toga reflektori su se ugasili još dva puta, a onda je glavni sudija Miloš Milanović povukao igrače u svlačionicu.

Problem je bio na trafostanici koja napaja energijom stadion TSC-a. Uključen je potom agregat, utakmica je nastavljena posle ukupno prekida od 45 minuta, pošto su predstavnici klubova dali saglasnost da može meč da bude odigran.

Milojević: Važna pobeda protiv TSC-a, radujemo se rođendanskom spektaklu

Trener fudbalera Crvene zvezde Miloš Milojević izjavio je večeras da je srećan zbog pobede nad TSC-om u meču 25. kola Superlige Srbije.

"Crveno-beli" su ranije večeras savladali TSC 2:1. Meč u Bačkoj Topoli je posle nekoliko minuta od početka bio prekinut na 45 minuta zbog problema sa osvetljenjem na stadionu.

"Uvertira je bila uslovljena nestankom struje, ali to nije opravdanje. Bila je teška utakmica za nas protiv ekipe koja je u motivacionom i energetskom smislu bila bolja. Probali smo sa rotacijama i izmenama i dobro je što smo pobedili. To je kvalitet i jačina Zvezde, da se trijumfuje i kad se ne igra onako kao pre 10 dana", rekao je Milojević po završetku meča, preneo je zvanični sajt kluba.

Šef stručnog štaba Crvene zvezde pohvalio je mladog fudbalera Stefana Lekovića, koji je odigrao 90 minuta u Bačkoj Topoli.

"Čestitao bih mu na dobroj takmičarskoj utakmici. Nije mu prva, ali je odigrao 90 minuta i bitno je za njega da skuplja rutinu. Intervencija sa kraja prvog poluvremena je bila krucijalna. Zaista je igrao dobro sa Aleksandrom Dragovićem u paru, a za detaljniju analizu ima vremena. Svakako bih mu poručio da nastavi tako da radi", dodao je Milojević.

On je pozvao navijače da dođu u velikom broju na meč 26. kola SLS protiv Novog Pazara, koji će biti odigran u nedelju od 16 sati na stadionu Crvene zvezde.

"Potrebna nam je energija i da držimo fokus, imamo 16 bodova prednosti, a ako neko može to da nam donese, onda su to svakako naši navijači i pune tribine. Pozivam ih da dođu u što većem broju da proslavimo rođendan", zaključio je Milojević.

Pešić: Pokazali smo karakter protiv TSC-a, a za rođendan bih voleo pune tribine

Fudbaler Crvene zvezde Aleksandar Pešić izjavio je večeras da je veoma zadovoljan trijumfom protiv TSC-a, ali je dodao da meč u Bačkoj Topoli nije bio lak.

Crvena zvezda je ranije večeras u gostima savladala TSC 2:1 u meču 25. kola Superlige Srbije. Oba gola za šampiona Srbije postigao je Pešić.

"Znali smo da nas očekuje teška utakmica protiv sjajne ekipe. TSC igra lep i otvoren fudbal, što nama odgovara, bore se za drugo ili treće mesto... Posle derbija je svaka utakmica teška, ali pokazali smo da smo prava i karakterna ekipa. Bilo je oscilacija, ali i to se dešava kada imate veliku prednost, međutim, potrudićemo se da se to ne ponavlja", rekao je Pešić, preneo je zvanični sajt Crvene zvezde.

Napadač Crvene zvezde je prokomentarisao svoj prvi gol u Bačkoj Topoli.

"Pričali smo baš Milan Borjan i ja. Lepo je ispucao loptu, pa je Osman Bukari asistirao. Veoma lepa akcija", dodao je Pešić.

Crvena zvezda će u narednom kolu SLS na svom terenu igrati sa Novim Pazarom u okviru proslave 78. rođendana kluba.

"Svi znamo šta je Zvezda i voleo bih da navijači dođu u što većem broju. Mislim da je to naša Zvezda zaslužila, a mi igramo i bolje i lepše kad su tu naši navijači", istakao je Pešić.

Autor:
Pošaljite komentar