overcast clouds
12°C
18.10.2024.
Нови Сад
eur
117.0199
usd
107.9121
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Пешић донео победу фудбалерима Црвене звезде против ТСЦ-а у Бачкој Тополи

07.03.2023. 21:35 23:23
Пише:
Фото: pixabay.com

БАЧКА ТОПОЛА: Фудбалери Црвене звезде победили су вечерас у Бачкој Тополи екипу ТСЦ-а резултатом 2:1 (1:0) у мечу 25. кола Суперлиге Србије.

Оба гола за Црвену звезду постигао је Александар Пешић у 21. и 46. минуту. Једини стрелац за ТСЦ био је Петар Ратков у 70. минуту.

Црвена звезда је прва на табели са 69 бодова, док је ТСЦ четврти са 49.

"Црвено-бели" ће у наредном колу у Београду играти са Новим Пазаром, док ће ТСЦ гостовати Колубари у Лазаревцу.

Меч у Бачкој Тополи био је неколико пута прекидан. Утакмица је почела са пет минута закашњења, а одиграно је неколико минута, пре него што су се први пут угасили рефлектори на стадиону. Након тога рефлектори су се угасили још два пута, а онда је главни судија Милош Милановић повукао играче у свлачионицу.

Проблем је био на трафостаници која напаја енергијом стадион ТСЦ-а. Укључен је потом агрегат, утакмица је настављена после укупно прекида од 45 минута, пошто су представници клубова дали сагласност да може меч да буде одигран.

Милојевић: Важна победа против ТСЦ-а, радујемо се рођенданском спектаклу

Тренер фудбалера Црвене звезде Милош Милојевић изјавио је вечерас да је срећан због победе над ТСЦ-ом у мечу 25. кола Суперлиге Србије.

"Црвено-бели" су раније вечерас савладали ТСЦ 2:1. Меч у Бачкој Тополи је после неколико минута од почетка био прекинут на 45 минута због проблема са осветљењем на стадиону.

"Увертира је била условљена нестанком струје, али то није оправдање. Била је тешка утакмица за нас против екипе која је у мотивационом и енергетском смислу била боља. Пробали смо са ротацијама и изменама и добро је што смо победили. То је квалитет и јачина Звезде, да се тријумфује и кад се не игра онако као пре 10 дана", рекао је Милојевић по завршетку меча, пренео је званични сајт клуба.

Шеф стручног штаба Црвене звезде похвалио је младог фудбалера Стефана Лековића, који је одиграо 90 минута у Бачкој Тополи.

"Честитао бих му на доброј такмичарској утакмици. Није му прва, али је одиграо 90 минута и битно је за њега да скупља рутину. Интервенција са краја првог полувремена је била круцијална. Заиста је играо добро са Александром Драговићем у пару, а за детаљнију анализу има времена. Свакако бих му поручио да настави тако да ради", додао је Милојевић.

Он је позвао навијаче да дођу у великом броју на меч 26. кола СЛС против Новог Пазара, који ће бити одигран у недељу од 16 сати на стадиону Црвене звезде.

"Потребна нам је енергија и да држимо фокус, имамо 16 бодова предности, а ако неко може то да нам донесе, онда су то свакако наши навијачи и пуне трибине. Позивам их да дођу у што већем броју да прославимо рођендан", закључио је Милојевић.

Пешић: Показали смо карактер против ТСЦ-а, а за рођендан бих волео пуне трибине

Фудбалер Црвене звезде Александар Пешић изјавио је вечерас да је веома задовољан тријумфом против ТСЦ-а, али је додао да меч у Бачкој Тополи није био лак.

Црвена звезда је раније вечерас у гостима савладала ТСЦ 2:1 у мечу 25. кола Суперлиге Србије. Оба гола за шампиона Србије постигао је Пешић.

"Знали смо да нас очекује тешка утакмица против сјајне екипе. ТСЦ игра леп и отворен фудбал, што нама одговара, боре се за друго или треће место... После дербија је свака утакмица тешка, али показали смо да смо права и карактерна екипа. Било је осцилација, али и то се дешава када имате велику предност, међутим, потрудићемо се да се то не понавља", рекао је Пешић, пренео је званични сајт Црвене звезде.

Нападач Црвене звезде је прокоментарисао свој први гол у Бачкој Тополи.

"Причали смо баш Милан Борјан и ја. Лепо је испуцао лопту, па је Осман Букари асистирао. Веома лепа акција", додао је Пешић.

Црвена звезда ће у наредном колу СЛС на свом терену играти са Новим Пазаром у оквиру прославе 78. рођендана клуба.

"Сви знамо шта је Звезда и волео бих да навијачи дођу у што већем броју. Мислим да је то наша Звезда заслужила, а ми играмо и боље и лепше кад су ту наши навијачи", истакао је Пешић.

Аутор:
Пошаљите коментар