Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Novosadska liga: Rumenčani bez poraza

26.11.2019. 11:51 11:55
Piše:
Foto: Momenat sa utakmice u Veterniku, foto: Dnevnik (F. Bakić)

​​​​​​​Veternik - Jedinstvo 0:1 (0:0)

VETERNIK: Igralište Veternika, gledalaca 400, sudija: Dimoski (Novi Sad), strelac: Pekić u 67. minutu (iz penala). Žuti kartoni: Pekez, Gvozden, Tomić, Čičić (Veternik), Mitrović, Berić, Štefek (Jedinstvo). Crveni kartoni: Čičić, Marković (Veternik), Zaov (Jedinstvo).

VETERNIK: Ivić, Pekez, Ognjanović, Turalo, Srdanović (Nikolić), Marković, Tomić, Gvozden (Đokić), Vuković, Subašić, Čičić.

JEDINSTVO: Kosturanov, Berić, Štefek, Radin (Stričević), Stamenković (Pekić), Gadžić, Mitrović, Đekić, Veselinović (Stevanović), Rodić, Zaov.

Ekipa Jedinstva slatkim minimalcem okončala je sezonu na prvom mestu bez izgubljenog meča, pošto je sa jednog od najtežih gostovanja u Veterniku uspeo da osvoji sva tri boda. Meč humanitarnog karaktera pokvarili su akteri na kraju nedoličnim ponašanjem. U igri bez garda momci trenera Vladimira Šponje uspeli su golom iz  jedanaesterca da se raduju. Opravdano je sudija Marko Dimoski pokazao na penaltik, jer je Tomislav Tomić igrao rukom, a da se na kraju Rumenčani raduju potrudio se sa jedanaesterca rezervista Jovan Pekić.        

M. Po.

Slavija - Novi Sad 1:3 (1:2)

NOVI SAD: Igralište Slavije, gledalaca 100, sudija: Vukmanović (Novi Sad), strelci: Laković u 44. za Slaviju, a Adamek u 12. Kavčić u 29. i 70. minutu za Novi Sad. Žuti kartoni: Grubović, Radovanović (Slavija), Vučić, Suvajdžić (Novi Sad).

SLAVIJA: Čavić, Paunić, Pejaković, Galić (Aleksić), Žakula, Gajić, Ostojić (Jordanovski), Ždero (Brkljača), Grubović, Laković, Radovanović.

NOVI SAD: Romić, Ilić (Ćelić), Kavčić, Kremenović (Spiridonović), Suvajdžić, Simić, Adamek (Tubić), Ignjić, Bajat, Tepić, Vučić.

Četa sa Detelinare uspela je u poslednjem kolu da u Salajki savlada Slaviju. Da su došli sa namerom da osvoje ceo plen pokazali su na početku meča kada je nakon centaršuta s leve strane Milan Adamek savladao Miloša Čavića. Iskusni Dragan Kavčić zaslužan je za povećanje rezultata, nakon solo prodora izdržao je duel sa odbrambenim igračem Slavije, sudija Vukmanović ispoštovao je prednost pa je Kavčić pogodio malu mrežu. Ostali su „kanarinci” bez pomoći Bojana Kremenovića koji je nakon jednog duela ostao da leži na travi, pa ga je zamenio Spiridonović, a u pitanju povreda ligamenata. Minut pre kraja prvog dela Simić je faulirao Grubovića, a Nikola Laković je iz slobodnog udarca savladao Romića.

Krenuli su domaći u nastavku sa namerom da dođu do izjednačenja, ali da se to ne desi potrudio se drugim golom Dragan Kavčić. Na dvadesetak metara je iz slobodnog udarca po drugi put savladao Čavića za konačan rezultat.  

M. Po.

Fruškogorski partizanFutog 3:0 (0:0)

BUKOVAC: Igralište Fruškogorskog partizana, gledalaca 150, sudija: Dragoljević. Strelci: M. Tešanović u 63. i 84, a Klincov u 79. minutu. Žuti kartoni: Dulić i M. Tešanović (Fruškogorski partizan).

FRUŠKOGORSKI PARTIZAN: Vulin, D. Dević, Roganović, Klincov, Babić (Antonić), V. Dević, Dulić, Janić, Grubišić (Podraščanin), Prgonjić (M. Tešanović), Kantar.

FUTOG: Marković, Mir. Beronja, Sakač, Latinović, Mih. Beronja, Kosić, Švonja, Čepić, Milovac (Stelkić), Stevanovski, Karan.

Fudbaleri Fruškogorskog partizana su dobro namestili nišane u poslednjem kolu jesenjeg dela prvenstva. Njihovu ubojitost dobro su osetili momci iz Futoga. Istina, u prvom poluvremenu igralo se bez golova, mada su domaći imali nekoliko šansi, ali im se isprečio golman Marković. Pokušavali su i Futožani nekako da iznenade crno – bele.

Međutim, u drugom poluvremenu, sve je bilo drugačije. Domaćima je dosuđen penal u 49. minutu, ali je Marković odbranio šut Roganovića. U igru je ušao Mića Tešanović i u 69. minutu načeo mrežu gostiju. On je pogodioi u 84. minutu. U međuvremenu na loptu, koju je iz auta ubacio uvek pouzdani Dejan Dević, naleteo je i u 79. minutu smestio je u mrežu Miroslav Klincov. Malo su dlanove zagrejali i domaći navijači, koji su utakmicu gledali po jakom i hladnom vetru. Inače i domaći i futoški fudbaleri ponašali su se zaista fer i korektno, a tako nešto bilo bi poželjno na svim utakmicama.

M. Pavlović

Tatra - Petrovaradin  1:1 (0:1)

KISAČ: Igralište Tatre, gledalaca 100, sudija Čobanov (Novi Sad) strelci: Vučković u 57. (iz penala) za Tatru, a Koska u 36. minutu za Petrovaradin, žutikartoni: Bobot, Jašović, Kuzmanović (Tatra), Koska, Momčilov, Surducki, Jovanović, Bukvić,  Kokanović (Petrovrdin)

TATRA: Munjas 7, Berić 7, Medić 6,, Jašović 7(Vučićević 6), Bobot 7, Batinić 7, Ožvat 7, Kuzmanović 6, Vučković 7, Stojičić 6, Buđik7

PETROVARADIN: Jovanović 7, Šavija 6, Tatić 6, Lazarević 6, (Kokanović 6), Surducki 6 (Dakić 6), Momčilov 7, Ružić 6, Pavlov 8, Koska 8,  (Ikonić 6), Šarac 6, Bukvić 6

Bila je to slaba fudbalska predstava  ali  neizvesna, i dosta  obostrano oštra  ,čak prljava . Na kraju podela bodova je ipak najrealnija.       

P. Palik

Šajkaš - Fruškogorac 2:1 (1:0)

KOVILJ: Igralište Šajkaša, gledalaca 100, sudija: Grahovac (Novi Sad), strelci: Milanović u 17. i 53. za Šajkaš, a Spasojević u 74. minutu za Fruškogorac. Žuti kartoni: Zečević, Majurić, Pavkov (Šajkaš), Škrbić, Milojević, Begović (Fruškogorac). Crveni karton: Pavkov (Šajkaš).

ŠAJKAŠ: Popin, Đaković, Pavkov, Alempić, Radivojević, Majurić, Milanović (Gojkov), Zečević (Trivunović), Igračev (Stanković), Nikolaš, Pantić.

FRUŠKOGORAC: Lalić, Begović, Vasojević, Škrbić, Glišić, Spasojević, Varničić (Milojević), Pećić, Kurteš, Perović, Popović (Milosavić).

Ekipa iz Kovilja prekinula je seriju slabih rezultata i sasvim zasluženo savladala goste iz Sremske Kamenice. Već u 17. minutu raspoloženi Zdravko Milanović doneo je prednost domaćinu. Isti igrač je u nastavku drugim pogotkom udvostručio prednost. Da utakmica bude neizvesna do samoga kraja potrudio se Ognjen Spasojević savladavši Srđana Popina, ali to je bilo sve što su gosti uradili pa su momci trenera Švedića se od uspešne jeseni oprostili pobedom.

M. Po.

ŽSK - TSK 1:3 (1:2)

ŽABALJ: Igralište ŽSK-a, gledalaca oko 150. Sudija: Tepić (Šajkaš). Strelci: Kaurin u 5. za ŽSK; a Džambas (autogol) u 20. Varga u 25. i Balaž u 75. minutu za TSK. Žuti kartoni: Savanović, Ninković, Tošić, Pinjo (ŽSK); Vojvodić, Tanasić, Pantoš, Nikolić (TSK). Crveni kartoni: Krsmanović (trener ŽSK-a), i  Ćulum (trener TSK-a).

ŽSK: Savanović 5, Markov 6, Ninković 6, Đurđić 6, Džambas 6, Damjanović 6, Topić 6, Bogdanov 6, Tošić 6, Pinjo 6, Kaurin 6 (Ćirin)

TSK: Vojvodić 7, Tanasić 7, Bajić 7, Varga 8, Milosavljević - (Pantoš 7), Lukić 7, Klisara 7, Pupovac 7, Kosić 7 (Nikolić), Balaž 8, Drinić 7.

Očekivanja da će Žabaljci pružiti još jednu dobru igru i zaokružiti jednu lepu priču za jesenji deo prvenstva i to protiv komšija iz Temerina, nisu se obistinila. Počelo je iz prvog ozbiljnijeg napada golom Bože Kaurina za vođstvo domaćina.

Odmah nakon toga gosti polako preuzimaju igru i za svega pet minuta uspevaju da preokrenu rezultat. Izjednačenje je usledilo tako što je Jovo Pupovac primorao Tihomira Džambasa da pogodi sopstvenu mrežu. Nakon toga mrežu domaćina pogodio je i kapiten Tamaš Varga.  I pored inicijative domaćina u preostalom delu susreta Temerinci su uspeli da osiguraju pobedu i to retko viđenim golom koji je postigao Paško Balaž sa udaljenosti od 45 metara.         

P. Bundalo

Bačka (Đ) - Sirig 0:2 (0:1)

ĐURĐEVO: Igralište Bačke, gledalaca 100, sudija: Trninić (Novi Sad), strelci: Petrović u 16. i Brežnjak u 90. minutu. Žuti kartoni: Dejanović, Letić, Kalajdžić (Bačka), Radić, Vasić (Sirig).

BAČKA: Smoljan, Dr. Trivunović, Grbić (LJ. Trivunović, Petrović), Dejanović, Kalajdžić, Ignjić, Stanković (Letić), Soldat, Đurić, Du. Trivunović, Rogić.

SIRIG: Miščević, Dekić (Narančić), Brežnjak, Petrović, Vasić, Grujičić, Kojović, Radić (Vučković), Papak, Ferati, Misini (Brežnjak).

Ekipa iz Đurđeva porazom je završila jesenju trku za bodove. Na početku meča propustili su dve kolosalne prilike preko Đurića i Duška Trivunovića, ali zasluge što domaći nisu došli do prednosti pripadaju i odličnom golmanu Milošu Miščeviću. Usledila je kazna za promašaje, jer se u gužvi pred golom domaćih najbolje snašao Petar Petrović. Napadali su momci trenera Šarovića u talasima, ali su  se sve akcije završavale pred stamenom odbranom na čelu sa Miščevićem. Za overu pobede Sirižana potrudio se u poslednjem minutu regularnog dela Srđan Brežnjak.

M. Po.

Hajduk - Omladinac 0:1, Slavija - Novi Sad 1:3, Šajkaš - Fruškogorac 2:1, Fruškogorski partizan - Futog 3:0, ŽSK - TSK 1:3, Veternik - Jedinstvo 0:1, Tatra - Petrovaradin 1:1, Bačka (B) - Indeks 1:2, Bačka (Đ) - Sirig 0:2. 

1. Jedinstvo      17     16     1      0      62:2  49 

2. Indeks           17     13     3      1      46:9  42 

3. Novi Sad       17     12     2      3      46:11        38 

4. TSK                17     11     2      4      40:20        35 

5. Šajkaš          17     10     2      5      37:17        32 

6. Veternik       17     10     0      7      38:17        30 

7. Sirig            17     7      4      6      23:23        25 

8. ŽSK              17     7      2      8      27:31        23 

9. Slavija          17     5      7      5      18:16        22

10. Fruškogorac 17     6      3      8      25:29        21

11. Fr. partizan  17     5      4      8      29:36        19

12. Bačka (Đ)       17     6      1      10     23:33        19

13. Petrovar.      17     4      4      9      22:33        16

14. Omladinac   17     4      4      9      17:34        16

15. Bačka (B)      17     4      2      11     20:50        14

16. Tatra            17     3      4      10     26:48        13

17. Futog            17     3      3      11     22:37        12

18. Hajduk           17     1      4      12     12:87        7

Autor:
Pošaljite komentar
Novosadska liga: Rumenčani ponovo ubedljivi

Novosadska liga: Rumenčani ponovo ubedljivi

19.11.2019. 13:43 13:45