Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

NEBOJŠA NEŠKOVIĆ, TRENER FUDBALERA NOVOG SADA: S „kanarincima” uzleće do Partizana

02.08.2023. 08:42 08:51
Piše:
Izvor: RFK Novi Sad

Fudbaleri Novog Sada imali su solidnu sezonu po povratku u Prvu ligu Srbije. „Kanarinci” su obezbedili plej-of i borili se za baraž za Superligu, ali su, ipak, ostali u drugom po snazi rangu domaćeg fudbala.

Fudbaleri Novog Sada imali su solidnu sezonu po povratku u Prvu ligu Srbije. „Kanarinci” su obezbedili plej-of i borili se za baraž za Superligu, ali su, ipak, ostali u drugom po snazi rangu domaćeg fudbala. Prva ligaška utakmica u novom prvenstvu je veoma blizu, Novi Sad će 5. avgusta gostovati Jedinstvu na Ubu.

U ekipi sa Detelinare došlo je do velikog remonta i dolaska velikog broja igrača. U sezoni koja predstoji Novosađani će imati i novog trenera Nebojšu Neškovića. Novi strateg „žutih” istakao je da je imao težak zadatak da uklopi ekipu, ali i da je zadovoljan timom i atmosferom.

– Imali smo zaista paklen posao. Nov sam u klubu, koji je promenio veći deo igračkog kadra. Prvotimci koji su izneli prošlu sezonu promenili su sredinu i prvenstvo počinjemo sa novom ekipom. Doveli smo dosta igrača koji su do sada u klubovima bili malo skrajnuti, ali su isto tako i prošli omladinske škole Vojvodine, Partizana i Crvene zvezde. Isto tako, imaćemo i dosta fudbalera iz Srpske lige, ali i zonskih liga. Naravno, vrednim radom i dobrom saradnjom sa upravom sve se može – rekao je Nešković.


Pripremne utakmice

Novosađani su u sklopu priprema odigrali pet utakmica. Zabeležili su tri pobede i to protiv PKB-a (4:1), Veternika (2:0) i Bačke (3:1), remizirali sa rumunskim Vitorul Targuom (2:2) i dva puta poraženi od Spartaka (0:3) i Tekstilca (0:1).


Novosađani treniraju u kontinuitetu od 5. jula i svakodnevno napreduju.

– Ekipa ima potencijal i drago mi je to što su ostali mladi igrači, željni dokazivanja, koji su prošle sezone minute dobijali na kašičicu. Mlad tim znači i neiskustvo, ali spremni smo da rizikujemo i damo priliku talentovanim momcima - istakao je Nešković.

Kada je reč o ambicijama za predstojeću sezonu jasno je to da Novosađani nisu konku-rentni za vrh tabele Prve lige Srbije, ali lepota fudbala i jeste u nepredvidivosti. Šef struke „kanarinaca” Nebojša Nešković rekao je da je sa svim timovima koje je do sad vodio uvek imao visoke ciljeve.

– Nisam tip čoveka, a ni trenera, koji će pre sezone da se bavi predviđanjima. Nov sam u ovoj sredini i nema smisla da dajem prognoze. Ipak, uvek sam spreman da obećam da će tim da gine na terenu i da bude na visini zadatka. Imamo jasan cilj da ostanemo u ovom rangu takmičenja, ali ne želimo grčevitu borbu i neizvesnost do poslednjeg kola. Želimo stabilnu ekipu koja može da se nadmeće sa svima i da na kraju takmičenja bude barem na sredini tabele, a što da ne i u gornjem delu – jasan je Nešković.

Strateg Novog Sada je do sada u karijeri trenirao mlađe selekcije beogradskog Partizana i Hubei Istara u Kini. Iskustvo je sticao i u Žarkovu i Loznici, a preuzimanje Novog Sada je svakako najveći izazov u dosadašnjoj karijeri.

– Trudim se da budem kao Roki Balboa da grabim polako i podižem se. Žedan sam znanja i verujem u svoj put. Uvek se radujem novim izazovima i radu sa novim ljudima pošto znam da ću steći kvalitetne prijatelje i saradnike. Moj cilj je taj da se vratim u Parti-zan i postanem trener prvog tima, ali svestan sam da se do toga dolazi postepeno. Sada sam u Novom Sadu i podređen sam samo „kanarincima”. Očekuje nas uzbudljivo prvenstvo i puno utakmica, ali mogu da kažem i te kako smo spremni za to – zaključio je Nešković.

Pojačanja

U Novi Sad su u prelaznom roku stigli Lazar Vrekić, Nikola Gajić, Danilo Đulčić, Ognjen Velkovski, Nikola Tedić, Luka Kožović, Mane Marković, Branislav Krstić, David Pantić, Aleksandar Rac, Pavle Jovišić i Denis Stajkić.

V. Gvozdenović

Autor:
Pošaljite komentar