broken clouds
18°C
20.09.2024.
Нови Сад
eur
117.058
usd
105.2585
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

НЕБОЈША НЕШКОВИЋ, ТРЕНЕР ФУДБАЛЕРА НОВОГ САДА: С „канаринцима” узлеће до Партизана

02.08.2023. 08:42 08:51
Пише:
Извор: РФК Нови Сад

Фудбалери Новог Сада имали су солидну сезону по повратку у Прву лигу Србије. „Канаринци” су обезбедили плеј-оф и борили се за бараж за Суперлигу, али су, ипак, остали у другом по снази рангу домаћег фудбала.

Фудбалери Новог Сада имали су солидну сезону по повратку у Прву лигу Србије. „Канаринци” су обезбедили плеј-оф и борили се за бараж за Суперлигу, али су, ипак, остали у другом по снази рангу домаћег фудбала. Прва лигашка утакмица у новом првенству је веома близу, Нови Сад ће 5. августа гостовати Јединству на Убу.

У екипи са Детелинаре дошло је до великог ремонта и доласка великог броја играча. У сезони која предстоји Новосађани ће имати и новог тренера Небојшу Нешковића. Нови стратег „жутих” истакао је да је имао тежак задатак да уклопи екипу, али и да је задовољан тимом и атмосфером.

– Имали смо заиста паклен посао. Нов сам у клубу, који је променио већи део играчког кадра. Првотимци који су изнели прошлу сезону променили су средину и првенство почињемо са новом екипом. Довели смо доста играча који су до сада у клубовима били мало скрајнути, али су исто тако и прошли омладинске школе Војводине, Партизана и Црвене звезде. Исто тако, имаћемо и доста фудбалера из Српске лиге, али и зонских лига. Наравно, вредним радом и добром сарадњом са управом све се може – рекао је Нешковић.


Припремне утакмице

Новосађани су у склопу припрема одиграли пет утакмица. Забележили су три победе и то против ПКБ-а (4:1), Ветерника (2:0) и Бачке (3:1), ремизирали са румунским Виторул Таргуом (2:2) и два пута поражени од Спартака (0:3) и Текстилца (0:1).


Новосађани тренирају у континуитету од 5. јула и свакодневно напредују.

– Екипа има потенцијал и драго ми је то што су остали млади играчи, жељни доказивања, који су прошле сезоне минуте добијали на кашичицу. Млад тим значи и неискуство, али спремни смо да ризикујемо и дамо прилику талентованим момцима - истакао је Нешковић.

Када је реч о амбицијама за предстојећу сезону јасно је то да Новосађани нису конку-рентни за врх табеле Прве лиге Србије, али лепота фудбала и јесте у непредвидивости. Шеф струке „канаринаца” Небојша Нешковић рекао је да је са свим тимовима које је до сад водио увек имао високе циљеве.

– Нисам тип човека, а ни тренера, који ће пре сезоне да се бави предвиђањима. Нов сам у овој средини и нема смисла да дајем прогнозе. Ипак, увек сам спреман да обећам да ће тим да гине на терену и да буде на висини задатка. Имамо јасан циљ да останемо у овом рангу такмичења, али не желимо грчевиту борбу и неизвесност до последњег кола. Желимо стабилну екипу која може да се надмеће са свима и да на крају такмичења буде барем на средини табеле, а што да не и у горњем делу – јасан је Нешковић.

Стратег Новог Сада је до сада у каријери тренирао млађе селекције београдског Партизана и Хубеи Истара у Кини. Искуство је стицао и у Жаркову и Лозници, а преузимање Новог Сада је свакако највећи изазов у досадашњој каријери.

– Трудим се да будем као Роки Балбоа да грабим полако и подижем се. Жедан сам знања и верујем у свој пут. Увек се радујем новим изазовима и раду са новим људима пошто знам да ћу стећи квалитетне пријатеље и сараднике. Мој циљ је тај да се вратим у Парти-зан и постанем тренер првог тима, али свестан сам да се до тога долази постепено. Сада сам у Новом Саду и подређен сам само „канаринцима”. Очекује нас узбудљиво првенство и пуно утакмица, али могу да кажем и те како смо спремни за то – закључио је Нешковић.

Појачања

У Нови Сад су у прелазном року стигли Лазар Врекић, Никола Гајић, Данило Ђулчић, Огњен Велковски, Никола Тедић, Лука Кожовић, Мане Марковић, Бранислав Крстић, Давид Пантић, Александар Рац, Павле Јовишић и Денис Стајкић.

В. Гвозденовић

Аутор:
Пошаљите коментар