Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

MEDICINARI „SASTAVLJALI TIM“ VOJVODINE ZA POBEDU PROTIV IMT-A Kolektiv je disao kao jedan

30.09.2023. 14:18 14:29
Piše:
Foto: fK Vojvodina

Četvrtu prvenstvenu pobedu u sezoni Vojvodina je postigla zahvaljujući odnosu prema igri svakog pojedinca na terenu.

U sastavu nije bilo lošeg igrača i prava je šteta što je „sever“ ostao prazan, zahvaljujući doslednosti najvatrenijih navijača da bojkotuju sve utakmice koje se ne igraju u dane vikenda. Ispostavilo se, međutim, da time ne mogu da postignu baš ništa, ali zato mogu da ostave prazninu u kojoj se gubi duh zajedništva, na kome insistiraju njihovi ljubimci.

-Potrebna nam je i tribina, da podržimo ove momke – primetio je trener Ranko Popović. - Ja s tim nemam problema, znam da sam ćelav, znam koliko sam ružan i da sam ovakav i da sam onakav, za mene je to samo motiv više da budem još bolji. Ali, to stidljivo oglašavanje sa tribina u trenucima kada se utakmica lomi, kada nam je podrška najpotrebnija, tu sinergiju moramo da popravimo, zbog igrača. Mi ćemo gledaoce da nateramo na to, ovakvim odnosom prema obavezama, načinom funkcionisanja na terenu i pozitivnim rezultatom.

Uprkos činjenici da je tim pripremao za utakmicu sa Voždovcem u Beogradu, a igrao meč sa IMT-om na Karađorđu, Popović je uspeo u nameri da igrače motiviše do mere u kojoj je prepoznatljiva vrednost tima, kvalitet kolektiva koji diše kao jedan.

-Do početka utakmice mi nismo znali ni ko će da igra. Malbašić i Milosavljević su bili pod znakom pitanja, Bjeković je bio u sastavu do pred početak utaklmice, a nije bio ni na klupi.

Pominjem to zarad poštovanja svega što smo uradili u prethodnom periodu, gledajući njihov odnos na terenu i način na koji svaku utakmicu završavamo i igrački i trkački i na svaki drugi


Ivanović, u pravom trenutku

Junak utakmice bio je dvostruki strelac za pobedu Mihailo Ivanović. Proradio je u pravom trenutku, nagoveštavajući sjaj raskošnog talenta koji poseduje.

-Mihailo je divno dete – rekao je Popović. – Njemu je još Italija u glavi. Nije lako prelomiti kada tako odete prepuni entuzijazma pa se vratite u sredinu gde sumnjaju u vas i vaše mogućnosti. Ja u njega nikada nisam sumnjao. Uočio sam njegov kvalitet na treninzima i

preostalo mi je samo da ga oslobodim da to i vi vidite za vreme utakmice. Uvek ću da istrpim mladog igrača ako ima kvalitet, a ne samo zato što je mlad ili što je „nečiji“. Kako radi, kako se ponaša i kakav odnos ima, Mihailo je primer igrača pred kojim je svetla budućnost.


način. Nama je svaka utakmica važna, idemo jednu po jednu, da fokus uvek bude na svakoj sledećoj i da gledamo da budemo pravi kao što smo i danas bili. Jer danas je tu bilo dobrih poteza, bilo je lepe igre, a ja sam im stalno govorio što brže lopta ide, mi brže mislimo i bolje igramo. Čestitam momcima, čestitam i protivnicima na korektnoj igri.


Đorđević doktorski

Posle višemesečne pauze u startnoj postavi našao se i Stefan Đorđević. Besprekornim učinkom i u odbrani i u napadačkim akcijama, svrstao se u red najboljih igrača utamice.

-Stefan je doktorski odigrao, doktorski... – nije Popović krio oduševljenje učinkom nekadašnjeg kapitena. - Nije bio planiran da počne meč. U razgovoru sa pomoćnicima i sa sportskim direktorom ukazao sam poverenje. E, tako Bog nagradi svakoga ko dobro radi i radi kako bi trebalo, doktorski. Odavno nisam video igrača, na bilo kom mestu u timu, da tako čita igru. Koliko je samo lopti presekao, koliko se puta kvalitetno ubacio, čak je i u šansu za gol

stigao. Nadam se da ga nisam previše hvalio pa da se uspava. Potreban nam je Stefan.


Kada je dolazio u Vojvodinu Popović je insistirao na tome da odnos prema tradiciji i obavezama svakog pojednca mora da bude osnov svemu. Ukoliko je odnos igrača prema obavezama na terenu u skladu sa njegovim mogućnostima, niko neće da zameri ako rezultat i ne bude po volji. Niko neće da zviždi, svi će da podrže takav odnos. Ponovio je to trener Vojvodine i posle utakmice sa IMT-om, zaključivši da je „to ono što Vojvodini treba i na  čemu će i ubuduće da insistira“.

L.Bakmaz

Autor:
Pošaljite komentar