scattered clouds
21°C
23.10.2024.
Нови Сад
eur
117.0614
usd
108.3501
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

МЕДИЦИНАРИ „САСТАВЉАЛИ ТИМ“ ВОЈВОДИНЕ ЗА ПОБЕДУ ПРОТИВ ИМТ-А Колектив је дисао као један

30.09.2023. 14:18 14:29
Пише:
Фото: фК Војводина

Четврту првенствену победу у сезони Војводина је постигла захваљујући односу према игри сваког појединца на терену.

У саставу није било лошег играча и права је штета што је „север“ остао празан, захваљујући доследности најватренијих навијача да бојкотују све утакмице које се не играју у дане викенда. Испоставило се, међутим, да тиме не могу да постигну баш ништа, али зато могу да оставе празнину у којој се губи дух заједништва, на коме инсистирају њихови љубимци.

-Потребна нам је и трибина, да подржимо ове момке – приметио је тренер Ранко Поповић. - Ја с тим немам проблема, знам да сам ћелав, знам колико сам ружан и да сам овакав и да сам онакав, за мене је то само мотив више да будем још бољи. Али, то стидљиво оглашавање са трибина у тренуцима када се утакмица ломи, када нам је подршка најпотребнија, ту синергију морамо да поправимо, због играча. Ми ћемо гледаоце да натерамо на то, оваквим односом према обавезама, начином функционисања на терену и позитивним резултатом.

Упркос чињеници да је тим припремао за утакмицу са Вождовцем у Београду, а играо меч са ИМТ-ом на Карађорђу, Поповић је успео у намери да играче мотивише до мере у којој је препознатљива вредност тима, квалитет колектива који дише као један.

-До почетка утакмице ми нисмо знали ни ко ће да игра. Малбашић и Милосављевић су били под знаком питања, Бјековић је био у саставу до пред почетак утаклмице, а није био ни на клупи.

Помињем то зарад поштовања свега што смо урадили у prеthodnom периоду, гледајући њихов однос на терену и начин на који сваку утакмицу завршавамо и играчки и тркачки и на сваки други


Ивановић, у правом тренутку

Јунак утакмице био је двоструки стрелац за победу Михаило Ивановић. Прорадио је у правом тренутку, наговештавајући сјај раскошног талента који поседује.

-Михаило је дивно дете – рекао је Поповић. – Њему је још Италија у глави. Није лако преломити када тако одете препуни ентузијазма па се вратите у средину где сумњају у вас и ваше могућности. Ја у њега никада нисам сумњао. Уочио сам његов квалитет на тренинзима и

преостало ми је само да га ослободим да то и ви видите за време утакмице. Увек ћу да истрпим младог играча ако има квалитет, а не само зато што је млад или што је „нечији“. Како ради, како се понаша и какав однос има, Михаило је пример играча пред којим је светла будућност.


начин. Нама је свака утакмица важна, идемо једну по једну, да фокус увек буде на свакој следећој и да гледамо да будемо прави као што смо и данас били. Јер данас је ту било добрих потеза, било је лепе игре, а ја сам им стално говорио што брже лопта иде, ми брже мислимо и боље играмо. Честитам момцима, честитам и противницима на коректној игри.


Ђорђевић докторски

После вишемесечне паузе у стартној постави нашао се и Стефан Ђорђевић. Беспрекорним учинком и у одбрани и у нападачким акцијама, сврстао се у ред најбољих играча утамице.

-Стефан је докторски одиграо, докторски... – није Поповић крио одушевљење учинком некадашњег капитена. - Није био планиран да почне меч. У разговору са помоћницима и са спортским директором указао сам поверење. Е, тако Бог награди свакога ко добро ради и ради како би требало, докторски. Одавно нисам видео играча, на било ком месту у тиму, да тако чита игру. Колико је само лопти пресекао, колико се пута квалитетно убацио, чак је и у шансу за гол

стигао. Надам се да га нисам превише хвалио па да се успава. Потребан нам је Стефан.


Када је долазио у Војводину Поповић је инсистирао на томе да однос према традицији и обавезама сваког поједнца мора да буде основ свему. Уколико је однос играча према обавезама на терену у складу са његовим могућностима, нико неће да замери ако резултат и не буде по вољи. Нико неће да звижди, сви ће да подрже такав однос. Поновио је то тренер Војводине и после утакмице са ИМТ-ом, закључивши да је „то оно што Војводини треба и на  чему ће и убудуће да инсистира“.

L.Bakmaz

Аутор:
Пошаљите коментар